Digital clock

Tuesday, 17 November 2015

BERKERAWANG DAH WEH..

Nak cita pasai apa pon tak tau....
Tu la sekarang nie tak tau le sebok tang mane?..dah sampai naik lupa ada blog sendiri..

Erm CITE CITE, Nak citer pasai ape ye??
Teman citer sikit la tentang kenali diri dan potensi diri..Baru2 nie ada la ikuti kelas nie..just simple tapi memang berbaloi dan santai..Ha daripada itu, teman pon berteam2 la dengan ahli2nya..tingkatkan ilmu, mahirkan diri, berkongsi segala ilmu yang dipelajari semoga segala manfaat dapat dikongsi bersama, isnyaallah,

Maka dari apa yang dipelajari, alhamdulillah telah membuahkan hasil, Syukur. Benar lah apa dikata, bukan senang nak jadi senang, dan bukan susah nak jadi susah..BETUL KE BETUL?

So, intisari pertama yang saya pelajari adalah SYUKUR [qada syukur]..Apa la pulak qada syukur nie bagai..kata seminar kenali diri? diri sapa yang kita nak kenal ye dak? prospek ke? kawan2 ke? or teman baru in seminar tersebut?..MAKA JAWAPANNYA, adalah kenali diri sendiri....dan qada syukur tu kita sendiri yang kena lakukan, list segala syukur kita, sejak dari kita beusia 6 thn sehingga sekarang..

Apa maksudnya?

Haaa, kaji semula apa yang kita terlupa untuk ucapkan syukur. Sebab dari kita qadakan syukur, maka insyaallah dengan sendrinya kita juga dah tahu akan nilai diri kita .CONTOH: 1] Syukur masa umur 6 tahun abah hantar aku ke sekolah tadika,.2] Syukur, abah beri yang terbaik untuk kami adik beradik dll. Nampak mcm simple tp meninggalkan kesan yang amat mendalam pada diri sendiri. Masyaallah hebat rasanya time tu..tp apa yang saya boleh katakan, jika hati tenang, jika minda segar, maka insyaallah kita dapat peroleh manfaat itu..Kalu kome tak percaya kome boleh lakukan..

cara2nya:

Listkan semua qada syukur kome atas kertas dari usia kome 6thn smpi le sekarang..Cuba kome buat barghu kome tau..

**Pesanan: sebelum lakukannya, diri kita harus tenang, Berselawat lah dan upknlah Bismillah.. dlm keadaan rela dan berserah kerana Allah, coz kita kan nk qada syukur kita..so kita kena buat dengan ikhlas..insyaallah kome akan rasa nikmatnya, kome akan ingat dan kenang semua segala apa yang kita peroleh dulu sebelum sekarang..selepas itu ucapkanlah alhamdulillah, TQ Allah..

Ok, takat nie dulu kelas qada syukur kita ye..semoga kita semua beroleh manfaatnya..nanti teman kongsi lagi pin point menarik untuk kome k...FAHAM KE FAHAM..Jika kome sudi la...

tq coz sudi baca coretan teman..tq alls.


Friday, 14 August 2015

UDAH LAST DAY....

Apa khabar semua..
Mak Aihhhh, lama gila tak masuk rumah nie...udah bersawang lagi bejerambai pulak huhuhu,,,
Lama kan korang pon dah malas nak baca blog teman ye..
Ate tak pe kalu rgope itu..teman nak keluo rgumah tak nak balik lagi dah...teman mergajuk nie......hahahaha...Kome mesti kata kat teman ate pergi le ye kan????? menrgecor dah ayo mate teman nie..tak sorgang pon nk pujuk teman..Lantaknyer le nk pujuk ke hidak ke...teman nak nuleh juge...
kome tak nak bace kome negok gambo je ye...

N3..SEMINGGU SEBELUM RGAYE

Ha citernyer rgope ini..teman tahun nie nk sambut pose dengan rgaye..beria sikit le..sikit je tau..bukan banyak pon ala kadar sekadar nak merase je....Teman cat rgomah..kan dah update margen..Lepas tu nk seminggu nak rgaye teman hias le rgomah teman yang x sebeso mana tu..simple2 je x der perabot baru, x der rhomah baru, barang lama tukar baju je....ok la jom nengok rgopemana deconyer...


Niele Deco Simple Dari Teman...
Lawo ke Hidak???


 Ha nie la family teman...
selfi je..x der sapa nak ambik gambo yang lain turn rumah mertua

Sesi Salam2, Dapat Duit Raya...hihihi


Nie Raya ke 3, 
Tak Raya kemana pon konon nak balik Kedah, Tapi Mertua x sihat pulak
Jadi Kami pi Ronda2 Lumut Je la...

Selfi2 1 Family sikit hihihi....Nak pulak asben teman tu selfi2



Ha yang nie, Abang Sado Katanye..Akai Panjang Ragam pon Banyak...








Monday, 29 June 2015

PENAT + PUAS

Salam ramadhan semua...
ermm lama beno x bersua..ernn banyak tido dari berjaga-jaga blog teman nie kan..entah le banyak beno penyakitnye semenjak dua menjak nie..membaca blog org rgajin beno.nk mengemas rumah sendiri haram...xcheli..rumah tangga teman rajin jugak le ala2 gitu hihihi...ok la banyak sebenarnyer nak cite nie panjang lebo..activiti ramdhan tahun nie..bersemangat le rgopenyer...ok nak tau apa activiti tu jom kita tengok apa yg teman buat ye....

Ermm nie bahagian ruang tamu yang tak berape beso le ka..tp alhadulillah le rezeki tempat berteduh ye dak..nie kali pertama kami cat setelah 10tahun mendiami rumah ini..
Nie ruang meja makan teman sebelum dan selepas dicat..cat pon warna2 pastel je.Erm lepas siap je mengecat tetiba rasa lapan je rumah mungkin sebab warna dia kan[white apple dgn ape yellow tah nama satu lagi [nippon pain].senang nak maching dengan langsir ke perabot ke..tone pon dlm gambar x perasan sangat tonenyer..
 
Nie pulak bahagian separa dapur n ruang tamu,,hihii nie siap sepenuhnya 3 ari sebelum ramadhan..nak sambut ramadhan la katakan...

Hari sabtu hari tu keluar, cadang nk beli baju raya bebudak nie..dari pakson nak ke jusco jln jem pulak..tukar haluan menuju ke tesco akhirnya..Pi pakson berjam2 jugak sekalinya lain yang dicari lain yang dibeli..budak debob dekat atas nie aje susah beno nak cari baju n seluar yang sesuan dengan dia..bukan kata nak yg branded..yg murah pon tak pe..janji puas ati n sesuai dengan dia..tpi memang x der yang sesuai dengan dengan badan dia huhuhu..kiki lala, polo n macam2 tp mama pulak x berkenan sama je paternnya..kan..hahaha memang x dpt le anak2 oi baju kirang dekat pakson nie..si nurin pon tak der yg berkenannyer..aje sekse no..org lain dtg shopping betingkek2 deme membeli...
Ermmm sekali mama beratur nk membayo..sarung kusyen semata hahaha...sekalinya dekat tesco mcm2 mama membeli hihihi..penat je pi tawaf pakson bagai..baju peach kanan tu udah usha seminggu sebelum pose..tp x beli pon just try je hahaha..tengok handsom pulak budak debob tu pki kan..so ri sabtu tu terus je la beli..coz dah ada dlm list gitu..





Semalam ahad, sambung lagi tawaf the store pulak cari baju untuk nurin lebih kurang sama jugak le kesahnyer mcm pi pakson tu.tp baik sikit la..coz ujung2 time nak ca alib but tu..terjah lagi tmpt2 baju offer raya dekat depan pentas..nasib ade la yg berkenan diati n yg dia berkenan..masa dekat dalam tu berlambak2 baju..tp memang x der yg sepadan dengan dia..dia nie tinggi orgnyer...pastu umur 9thn x mau de pakai baju kartun2 nie bagai..ermm lupa lak nak ambik gambonyer..ha citer kasut kat atas pulak..dri ari sabtu tu dari pakson sampi tesco n kerumah nurin jln kasut yg dah putus talinya + lekang sikit la tapaknyer...cari2 punya cari 2 ari, hari kedua bru dapat kasut yg sesuai n berkenan diati,,regenye pulak mengalahkan kasut mama..saiz pon mama boleh pakai saiz kasut dia..beso beno kaki dia weh oi...mama ambik simple design je..dia lagi suke..mcm kasut mama katanyer..hahaha
nampak tak? mesti mama masa kecik pon suke meregek kasut tinggi kan hahahaha...




Nie projek sejam sehari hihihi..teman peruntukan masa sejam ja..untuk buat kudap2 raya nie..so dlm masa sejam siap le sesikat pisang, n setengah kilo tepung untuk kerepek gunting tu..kang kalu teman ambik masa lebih kerja lain tak siap hahahah..barru sehari..kerepek gunting udah tinggal 1 1/2 balang, kerepek pisang pon gitu...ate siang puasa memang le gemo bebeno ngadapnyer.cuba udah rase esok idak dipandangnnyer..udah nak abeh esok baru sebok nak mencari..tak gitu kome??

ok la, panjang lebo pulak teman mengarang citer peram nie kan..nanti teman masuk citer combine lagi la..ye.....da...









Monday, 18 May 2015

JOM INTAI-INTAI


Ha, belom pose,pose ganti pon tak abish lagi kan hihihi[teman je la].just nak sharing is caring gitu...betul ke hidak teman cakap tu tahle..hahahaha .Xceli teman ada menambah koleksi di barang niaga nie..
ha mari adik,  mari kakak, mari mama, mari semua..tengok2 kot2 ada yang berkenan ye..
Ate kome boleh le lawati twett teman nwz_collection or page Pakaian Muslimah ye...
insyaallah design baru akan masuk tak lama lagi..yang ada stok terhad..jadi jangan tunggu lama2 ok...pm or wassap le cepat2 ye 012-9023596



Saiz S & M Sahaja


Ate itu je la citer untuk hari nie ye..jumpa lagi..
Untuk dress buat masa nie dah sold.tunggu stok baru siap ye...
insyaallah 2 minggu lagi..

Tuesday, 5 May 2015

SALAM MAY 2015 [UDAH MENINGKAT USIA]

Salam semua, apa khabar? harap semuanya sihat2 sejahtera ye..

Erm nie citer pon udah lepas 4 ari hahaha, tak pe la nak citer jugak.coz udah bersawang2 je dah ha blog teman nie..Ha tahun nie adalah paling lama cuti umum.yan diterima hihihi.dari  01 Mei 2015- 4 Mei 2015 kan..ha citernyer 1 Mei 2015 tu adalah birthday teman hihihi malu i..korang semua cuti kan semperna hari jadi teman..sambil korang pon menikmati cuti setelah lama bekerja..cuti-cuti malaysia...

ok la x mau cakap banyak-banyak. hihihi tak harap pon apa2 yang istimewa tok hari jadi teman nie..tapi kalu ada senyum lebo sampai ke telinga le teman jawapnye..ye la asal nk masuk 1 mei je laki teman mesti balik lewat malam hahahaha..ate idak payah le nak nunggu seperise tngh mlm tu ye..kalu ada ucapan thru wassap ke memang esoknye le teman nengoknyer hihihi..

Tapi tak disangka2.tahun nie pon ada hadiah special jugak tok teman..tau2 bangun pagi ada le sekotak tecik bereben di hujung bucu peti ais>>situ diletaknyer laki teman hadiah special teman tu..ermm tapi dia tak bagi kan,,teman buat2 x nampak je hahahaha..sekalinyer anak kantan teman nie matanye cekap bebeno memerhati..hahahaha..dia yang bawak kotak tu kepadaku..ehhh jual mahal lagi mama ko hahaha..iisshh sapa punya nie..papa punyer barang jagan pandai2 ambik pi letak balik tempatnye...kah kah kah..sian anak teman kucewa rasanyer..terus letak tempat asal..sorry ye cayang mama saje je..

Ok,,bila papa dia dah dengo gitu kan baru dia panggil..teman baru le dia bagi hadiah tu hihihi..tapi masih berbaju tido lagi k..time tu hihihi..kira jadi lah jugak lah kan hahaha..ok tq tq tq sayang..bagi hadiah kat mama...sukeeee sangat...nak tengok x mcm mana rgopenyer..bgi tengok kotak je tau...


NIE LA RGOPENYER,,DAPAT TEKA TAK,
APA YANG ADA DI DALAM TU?

Tuesday, 7 April 2015

AFTER HALF DECO ALA-ALA

Ermm N3 sebelum nie kan teman cakap kemas mengemaskan..tu baru punggah satu bilik tu..pon udah sempot tau..laki teman cakap, cukup la setakat nie dulu..nampak kecik je tapi mintak nyawa wehh penat jugak katanyer..teman tukang tengok n bancoh le ayo n goreng keripap buat upah hihihi..

Tapi bila udah siap tu puas ati, walau simple nampak lapang bijik mate tau..luas beno nampaknyer..kemas tersusun je rgopenyer..Ermm laki teman nie kalu dia dah berkenan sesuatu benda tu dia akan buat sampai siap..tapi teman pulak tak sanggup,udah berhenti lambat le balik nak mulanyer..bilik teman belum, bilik belakang pon belum punggah lagi..ruang tamu pon haramm dibuatnyer lagi..udah masa x izinkan pulak..jadinyer tunggu je la waktu yang diizinkan ye.untuk siapkan satu rumah ahahahah..dia tolong pon bersyukur bebeno..kononnyer teman yang nak ngecat sendiri..nampak senang tapi susah jugak hahaha..

Ok la tak mau sembang banyak2, nanti kome bosang dengo celoteh teman kan jom tengok hasilnyer...

                                                                       SEBELUM

SELEPAS
Ha amacam? ok ke hidakkk?

No sticker tampal? no.kain bertingket2 atas katil ok....hahaha..

tu pon salah satu cara gak tu, untuk teman mendisplin kan diri..supaya x der longgikan kain tak berlipat n no more kain yang tak bersusun naik abis sebuah katil hahaha..so kerusi bad tu udah dilipat semula menjadi kerusi hihihi..sebelum nie bukak jadikan katil..penuh jerambah kain baju hahaha..

ok renung-renungkan..kemas ke hidak bilik tu hihihi..by by..

BERSAWANG & BERKERAWANG

Ya allah gile lama tak update blog, malas ke? bosan ke?ate apekeheynyer??

Ishh teruk betul aku nie...nie udah tahap gaban bersawangnyer blog nie, ibarat mcm rumah le..
kalu dah lama tak mengusap sawang2 shiling tu udah boleh jadi kerawang labah-labah hahahaha..
tapi nasib baik rumah teman tak sampai berkerawang lagi..setakat melambai2 je sawang kat bucu shiling..

Adoi...ape nak tulis nie??? udah beku berketol-ketol...yang cayor, sekarang nie,,duit udah macam ayo.
lagi otak berpikir pantas lagi cayo kocek teman hahaha...ape la yang hang dok merapu nie giha oiii...

Erm mcm nie citenyer? dlm sibuk2 mengendalikan perniagaan yang sederhana ni menjual tudung n bju2 online n secara terus nie, Teman pon pantas jugak mencuci mata..degan baju2.tudung2 sambil menjual sambil membeli menang memakai..N yang paling baru sekarang nie..mata teman tertarik dgn deco mendeco rumah nie..nak kata deco beria2 hidak le nampaknyer,,setakat yang mampu je la..brg yang elok jgn dibuang..kita bagi nampak baru semula..ate macam mana caranya?

Ha..teman memunggah bilik anak dara, or bilik tetamu n unisex la gitu, maklumla rumah aptmnt.idak le beso mana pon, TAPI...Jika kita pandai menjaganyer dan menghiasnyer.rumah kecik pon boleh nampak besar kemas n selesa..nak2 pulak selesa dompet kita dan act kita kan hahahah..[tara mampu le maksudnyer]..

Ha nak citer nie..minggu lepas bergegas2 jari dok menelek deco2 dekat tenet..iiisshhh lawa2 semuanyer..x der pon yang share rumah satu rumah yang dlm DRB[Deco Rumah Bersama] tu post gmbr apptment..semuanyer single n double store toq..rumah teman 4story tp rumah lain pintu la..satu tangga hahaha..ok la tu kira bertingkeq2 la kan...

First buat bilik anak dulu, x der comot mana pon..cumanyer lemari plastik dulu udah rabak..sakit mata..
Ate udah alang2 mengemas..kasi tukar lemari beso n mcm2 boleh masuk..kita cat sikit satu layer..buang gambo2 yang lekat kat dinding tu kan...

                    Ha nie gambo sebelum..macam tongkang pecah kan hahaha

Nanti kita add gambo selepas pulak ye, kome tunggu k..nanti boleh kome, kalu nak komen la ye..lawo ke hidakkkkkkkkkkk....

Tuesday, 20 January 2015

MINAT BARU KE????

Ha nie nak citer sikit pasal minat baru tahun 2015 nie kan hahaha..
xceli, nak kata dapat bonus pon hidak, nak kata dapat durian runtuh pon hidak..
Yang runtuh poket teman je hahaha..

Entah le hujung tahun n awal tahun nie banyak beno..bende2 yang memaut mateku ini..
Ate nak merase apasalahnyer ye dak, Nak kata teman nie kuat membeli belah tu tak jugak, makan tahun jugak le nk membeli membelahnya..yang banyaknya belah mata je tau..buat impian dikala mampu je k..[hahaha ayat memang boleh bla kan?]..

ok lah citernyer macam giniiii... bermula minggu terakhir cuti persekolahan hahahaha..macam-macam hal tau kome, deme nak rabakkan poket teman nie..satunyer kes ini***********************************
                                                                         *
                                                                         *
                                                                         *
Ha nampakkan..tefal kome..nie pengaroh kakak teman..
n dah terpengaroh jugak anak2 teman..[merangkap anak anak asuhan kakak teman..]
Anak2 teman pon udah pandai kome> go shop la..msk pki kuali ajaib sedap la..mcm2, coz mak depa masak guna kuali mahey2 kan..[suami dia yang belikan x pe la] ko hade??
TENGAH OFFER LA KAEDAHNYER TIME TU, HAPPY HOUR


Nampak dah kan?pengaroh dapor dah masuk..kita masuk pengaroh lain pulak k...jeng jeng jeng

Ha nie 10hb bulan ri tu..dekat court maut..dari RM499 tapi jadi RM100


Ha nampak budak 2 beradik tu..buat cam rumah sendiri..mama beli la nie..cantikk
kate kome? rege pon cantikk, ha nak terangkan kaedah yang boleh beli tivi tu dgn rege RM100 kan,, korang kena beratur utnuk dapatkan kupon..unit untuk 10am-12noon tu 10 unit je..so siapa cepat dia dapat k..yg dapat tu sanggup beratus selepas azan subuh k..dapat le beli tibi tu..orang seterusnyer tu bila smpi turn, tengok la item apa yg masih tinggal..teman nk rembat jugak tibi tu..tapi blm suku turn pon udah sold hihihi..so smpi turn yg dapat cerek masak ayo leterik tu rm9 Ok la kan dari rm40+ kan..brand global.. eehh macam2 la rambang mate..ok abis citer court maut kita p kedai lain pulak,,n masih dalam mood MINAT kkk


Ha nie kepunyaan ye..yang kat court maut tu satu je item yg teman beli hihihi..
nie pengaroh paling kuat teman rase dalam teman idup nie hahaha..minyak bangi hahahaha

RARE GOLD..wangian yang sangat2 memukau tau..nie wangian yang best n tahan lame cakap kat korang..giler tau bila AVON buat clear stok nie..memang bengkok dibuatnyer..tapi tu la orang pempuan kan, insyaallah boleh kawal kehendak lagi..bli ikut bajed yg ditetapkan je..selebihnya buat kengangan or buat pembakar minda je..target lain hari pulak beli k..hahahah..

Ingat dah abis dah kaedah membeli membelah poket nie..ada lagi huhuhu..blouse la, seluar la, skirt la..aduh...yg aku nk tak der..lain yang aku beli korang..oohh stop stop stop..

hihihi ok la itu je nak cite k..korang ada pengaroh macam teman x hahaha???








Friday, 16 January 2015

MISI BANBAN

Ha korang nak tau singkatan untuk BANBAN tu adalah BANTUAN BANJIR..
Ha, nie citer last week benonyer..x punyer kesempatan nak hapdet la kawan..tapi tak pe ri nie nak judak hapdet..

Ok, citernyer... cannnn giiinie.....syarikat tempat teman bekerja nie, berbesarhati untuk memberikan sedikit sumbangan, berupa keperluan seisi rumah..bagi mangsa2 banjir di kelantan..dalam kejadian tersebut salah satu keluarga yang menerima musibah ini adalah family salah seorang staff disini...so boss2 kami..menjalankan misi Banban tersebut...

Dah bincang, dah citer, dah kire...boss pon agih2kan tugasan buat staff2..haaa tak terlepas le teman n rakan2 yang lain..orang pempuan nie memang mesti kena ada..untuk segala hal..terutaman perihal keperpuan rumah...haaahh ape lagi shopping le tugas kami, disamping pembantu2 yang boss nyatakan untuk menghankut barang2 yang orang pempuan nie dah pilih..bnyak tauuu,,orang laki nie asal ditanye boleh aje..tapi boleh depa tu memang boleh bebeno..asal nampak..hahaha..Ate kalu udah barang peribadi pempuan pon kami sertakan..tau ke deme nak memmilihnyer..bnyk pulak tu bukan setakat sebungkus dua..soo kami yang perempuan[2 orang je pon.kaum ibu pandai le kami]..telah memilih barangan yang insyaallah berpatutan dan baik...

So listing ade di tangan teman...ape yang perlu depa cari..teman udah nyatakan berapa kuantiti brngn tersebut..so satu orang satu troli ok..kami ada 7 orang..n kami shopping di NSK Selayang je..dok hangkot2 barangan tersebut kami pon siap2 le untuk membayo..
ha nampakkannn kami datang 7 orang..barangan kami 10 troli..itu pon x lengkap lagi..10 troli tu hanya makanan n brng kprluan bby n wanita.. dapur, alas tidur, bantal n selimut n seluar kecik tak cari lagi tu..ohh muat ke keta niee komee oiii..


Dah abis load barang masuk keta Hylux, ha ambik ko penuh bonet tak de ruang kosong dah..
tapi kemi kena teruskan lagi perjalan shopping kami..coz ada barangan lain yang tak der kat sini so tempat kedua kami menuju ke Chow Ket Road, Chow Ket Road..nak p sana, nak cari Narita, bantal kekabu.dapur gas..hendaknyer nak cari kedai borong..sekalinyer udah sampai kat kl tu..aduhhh jenuh kome nak mencari barang2 tu coz banyak beno kedai2 borong rate kl tu..aduhh x dapat jugak nak cari..kami p mydin chow ket..bli dapo, seluar kecik dari kanak-dewasa n selimut..NARITA ? BANTAL ? x der jugak, udah abeh kena borong huhuhu..Time tu dah kul 3 lebih dah dari kul 10 kami kuar opis..huhuhu..

Last pilihan kami, balik ke opis..then sebelum sampai opis, kami lajak lagi perjalan kami ke Sg.Buloh..tok cari Bantal Bekabu n Narita tu..huuu terus je tuju satu kedai tu..memang dah target nk p situ dulu..harapan yang tinggi..hendaknyer ialah bantal n narita tu ada kat satu kedai tu..Sampai2 je huuuu lega, nasib baik apa yang kami nak tu ada kat situ..[Kalu tau tadi, awai2 aku dah datang kedai ko tau baiya]..

OK, jalankan misi tawar menawar hihih..ok la tu dapat le jugak kami kadar yang ditawarkan..
[Tak rugi boss anta kami p beli barang2 macam nie, bab tawar menawar serah padaku hihihi]siap dapat free gift lagi coz..[lewat masa 5 minit yg ditetapkan untuk kami terima brg2 yang kami order..coz dekat kedai tu x cukup kuantitinye hihihi] baiya tu pon kire sedekah le jugak kan..]

So kami ballik opis elok smpi udah pukul 5pm korang..huu lega n syukur semua apa yang kami cari ada..penatnyer usah cakap..seharian kerja luar..berdenyut2 kepala gue..keta usah cakap macam ikan sardin bertenjat2 dengan Narita n Bantal..nak gerak bontot pon x dapat hihih penuh tau korang, nasib baik teman kecik orangnyer hihihi.boleh la selit bontot celah bantal n narita tu hihihi..


Nie lah barang2 trip kedua dari NSK tu tadi..Alhamdulillah semua berjalan lancar.
Harapan kami, agar semua yang terlibat tabah dengan ujiannya..









Monday, 5 January 2015

BERTAMU DI TAHUN 2015

Haaa, Aku tanya apa khabar? Aku Tanya apa khabar Semua....????
Hari nie, hari pertama bekerja ditaun 2015....


Diam2 je udah berlabuh angaka 2014, saat ini 2015 mengiringi...ohhhh mengikut taun umur tahun lepas pon udah berlaboh..tapi ikut bulan kelahiran belum berlabuh lagi k..masih berbaki 4bulan 26hari lagi, baru le genap umor dianga baru..mude beno rasenyer..mudah2 dengan kedatangan tahun baru ini, akan lebih baik dari tahun 2014..Diberi segala kekuatan dengan segala dugaan yang diterima..dan semoga aku menjadi yang terbabaik buat mereka...Amin..Suami, anak2 mohon maaf ye jika ada kekurangan dalam kendalian tanggungjawap kepada kalian..buat keluarga ampon maaf dipinta diatas segala Kesalahan..
Aduahi teremo pulak mak.....

Ok la la..jom sambung gebang2 tahun 2015 nie...tak der citer menarik pon..cumenyer selesaikan kerja2 rumah yang masih berbaki..huhuhu tak abeh2 kome..abih baki 2014..masuk je tahun 2015 masih jugak ada berbaki kain tak dilipat hahahaha...

Semalam sambung menjahit lencana dekat tudung n baju melayu akmal..ingat udah labuh le kerja2 persiapan sekolah nie, lagi dilanjut cutinyer,mak pon lanjutkan jugak hasrat mak nk jahit lencana dihari mak iron baju depa hihihihi...Yang nak jadi ceritanye..menjahit lencana dekat poket baju melayu, ya allah punyer le tekiut2 jari nk jahit..udah nak siap...Allahhh
terjahit sekali pulak dengan bahagian badan baju..udah terkatop le pokednyer..ate jadi le krgoje tetas benang balik..huhuhu...Tak pe sabo....yee...


Apa pon semuanyer selesai dengan jayanyer hihihi..
Kiut je teman jahitnyer kan?hahaha masuk bakul angkat sendiri je..