Digital clock

Monday, 1 August 2016

******BULAN PENANTIAN AUGUST 2016********


Aduhhhh nie memang bersawang giler  laa blog teman nie..

Hari tu kalau tak silap ada dah taip2 tapi separuh jalan stop langsung tak pulish.teruk betul perangainyer kan hahahah.

Erm banyak benonyer cerite nak cerita..

1] Teman Ngangdung Setelah 7 Tahun Beristirehat.

2] Teman punyer alahan yang tak suke mengadap segala jenis SCRINT.

3] 5 Bulan ngandung ade beeling.

4] Cek dekat Swasta je..Klilik KK JAUH BEBENO, N BUANG MASA HUHUHU

5] Bulan pose, perot asyik mengeras je 7 Bulan Preggy.

6] Raya pulak macam udah sarat bebeno. kaki pon abis bengkak kome oiii.

7] Start Cuti Raya, DI kg tak boleh tido baring........DUDUK AJE LE TEMAN TIDO ATAS KERUSI MALEH...bertambah maleh le teman kalo rgope itu..

8] Time Perot Mengeras meang tak boleh nak bergerak...

9] 36 minggu 2 ari udah merasa sakit pinggang yang teramat sangat . dari pukul 11 pm sampi 2am teman menahan ingat nak bersalin dah, dapat le terlelap mate malam tu, bangun pagi hilangg sakitnyer...Aumakk masin acah-acah [ulak dia..

10] Sehari selapas tu, ada keluar tanda lendir pink coklat pulak, ingat ha betol dah nie udah nak keluo le si cilik  nie,,ate dalam perot nie aje cergodek beno dia...Akey panjang nie gamaknyer..MUDAH-MUDAHAN moga sihat cerdik bijak  pandai, Baik Budi Perketi dan mempunyai Akhlak Mulia, insyaallah.

11] Pi sepital, cek jalan 2cm, Udah 4 ari balik dari sepital till acah2 mama... dia masih mahu menambah tenaga dan barangkali dia malu..hihihih..tak pe tak pe mama sentiasa menanti.

12] Orang asyik tanya udah cuti ke? Ape dibuat cuti..rgogi je cuti teman,, dok rumah teman sorang jugak, balik teman dok opis, sakit ke teman ada kengkawan..n xpayah nk turun tangga bagai..cuch je kuar pintu opis keta teman udah mengunngu teman depan opis hahaha.

13] Tetamu datang beraya, tetamu membawa juadah hihihi.rezeki teman gayenye..

14] Ermmm persiapan sederhana sahaja..Perkasas 10 Tahun lalu diguna kembali, Alahmdulillah barang yang lama jangan  dibuang.

15] Hari nie udah 37 Minggu, Barangkali minggu keberapa si cilik nie nak keluo ye..


****10 Tahun dulu beruda je yang  xsited****

**** 10 Tahun Selepas Kami Berempat****

*MAMA*PAPA*KAK LONG*ABG NGAH*

Tuesday, 17 November 2015

BERKERAWANG DAH WEH..

Nak cita pasai apa pon tak tau....
Tu la sekarang nie tak tau le sebok tang mane?..dah sampai naik lupa ada blog sendiri..

Erm CITE CITE, Nak citer pasai ape ye??
Teman citer sikit la tentang kenali diri dan potensi diri..Baru2 nie ada la ikuti kelas nie..just simple tapi memang berbaloi dan santai..Ha daripada itu, teman pon berteam2 la dengan ahli2nya..tingkatkan ilmu, mahirkan diri, berkongsi segala ilmu yang dipelajari semoga segala manfaat dapat dikongsi bersama, isnyaallah,

Maka dari apa yang dipelajari, alhamdulillah telah membuahkan hasil, Syukur. Benar lah apa dikata, bukan senang nak jadi senang, dan bukan susah nak jadi susah..BETUL KE BETUL?

So, intisari pertama yang saya pelajari adalah SYUKUR [qada syukur]..Apa la pulak qada syukur nie bagai..kata seminar kenali diri? diri sapa yang kita nak kenal ye dak? prospek ke? kawan2 ke? or teman baru in seminar tersebut?..MAKA JAWAPANNYA, adalah kenali diri sendiri....dan qada syukur tu kita sendiri yang kena lakukan, list segala syukur kita, sejak dari kita beusia 6 thn sehingga sekarang..

Apa maksudnya?

Haaa, kaji semula apa yang kita terlupa untuk ucapkan syukur. Sebab dari kita qadakan syukur, maka insyaallah dengan sendrinya kita juga dah tahu akan nilai diri kita .CONTOH: 1] Syukur masa umur 6 tahun abah hantar aku ke sekolah tadika,.2] Syukur, abah beri yang terbaik untuk kami adik beradik dll. Nampak mcm simple tp meninggalkan kesan yang amat mendalam pada diri sendiri. Masyaallah hebat rasanya time tu..tp apa yang saya boleh katakan, jika hati tenang, jika minda segar, maka insyaallah kita dapat peroleh manfaat itu..Kalu kome tak percaya kome boleh lakukan..

cara2nya:

Listkan semua qada syukur kome atas kertas dari usia kome 6thn smpi le sekarang..Cuba kome buat barghu kome tau..

**Pesanan: sebelum lakukannya, diri kita harus tenang, Berselawat lah dan upknlah Bismillah.. dlm keadaan rela dan berserah kerana Allah, coz kita kan nk qada syukur kita..so kita kena buat dengan ikhlas..insyaallah kome akan rasa nikmatnya, kome akan ingat dan kenang semua segala apa yang kita peroleh dulu sebelum sekarang..selepas itu ucapkanlah alhamdulillah, TQ Allah..

Ok, takat nie dulu kelas qada syukur kita ye..semoga kita semua beroleh manfaatnya..nanti teman kongsi lagi pin point menarik untuk kome k...FAHAM KE FAHAM..Jika kome sudi la...

tq coz sudi baca coretan teman..tq alls.


Friday, 14 August 2015

UDAH LAST DAY....

Apa khabar semua..
Mak Aihhhh, lama gila tak masuk rumah nie...udah bersawang lagi bejerambai pulak huhuhu,,,
Lama kan korang pon dah malas nak baca blog teman ye..
Ate tak pe kalu rgope itu..teman nak keluo rgumah tak nak balik lagi dah...teman mergajuk nie......hahahaha...Kome mesti kata kat teman ate pergi le ye kan????? menrgecor dah ayo mate teman nie..tak sorgang pon nk pujuk teman..Lantaknyer le nk pujuk ke hidak ke...teman nak nuleh juge...
kome tak nak bace kome negok gambo je ye...

N3..SEMINGGU SEBELUM RGAYE

Ha citernyer rgope ini..teman tahun nie nk sambut pose dengan rgaye..beria sikit le..sikit je tau..bukan banyak pon ala kadar sekadar nak merase je....Teman cat rgomah..kan dah update margen..Lepas tu nk seminggu nak rgaye teman hias le rgomah teman yang x sebeso mana tu..simple2 je x der perabot baru, x der rhomah baru, barang lama tukar baju je....ok la jom nengok rgopemana deconyer...


Niele Deco Simple Dari Teman...
Lawo ke Hidak???


 Ha nie la family teman...
selfi je..x der sapa nak ambik gambo yang lain turn rumah mertua

Sesi Salam2, Dapat Duit Raya...hihihi


Nie Raya ke 3, 
Tak Raya kemana pon konon nak balik Kedah, Tapi Mertua x sihat pulak
Jadi Kami pi Ronda2 Lumut Je la...

Selfi2 1 Family sikit hihihi....Nak pulak asben teman tu selfi2



Ha yang nie, Abang Sado Katanye..Akai Panjang Ragam pon Banyak...








Monday, 29 June 2015

PENAT + PUAS

Salam ramadhan semua...
ermm lama beno x bersua..ernn banyak tido dari berjaga-jaga blog teman nie kan..entah le banyak beno penyakitnye semenjak dua menjak nie..membaca blog org rgajin beno.nk mengemas rumah sendiri haram...xcheli..rumah tangga teman rajin jugak le ala2 gitu hihihi...ok la banyak sebenarnyer nak cite nie panjang lebo..activiti ramdhan tahun nie..bersemangat le rgopenyer...ok nak tau apa activiti tu jom kita tengok apa yg teman buat ye....

Ermm nie bahagian ruang tamu yang tak berape beso le ka..tp alhadulillah le rezeki tempat berteduh ye dak..nie kali pertama kami cat setelah 10tahun mendiami rumah ini..
Nie ruang meja makan teman sebelum dan selepas dicat..cat pon warna2 pastel je.Erm lepas siap je mengecat tetiba rasa lapan je rumah mungkin sebab warna dia kan[white apple dgn ape yellow tah nama satu lagi [nippon pain].senang nak maching dengan langsir ke perabot ke..tone pon dlm gambar x perasan sangat tonenyer..
 
Nie pulak bahagian separa dapur n ruang tamu,,hihii nie siap sepenuhnya 3 ari sebelum ramadhan..nak sambut ramadhan la katakan...

Hari sabtu hari tu keluar, cadang nk beli baju raya bebudak nie..dari pakson nak ke jusco jln jem pulak..tukar haluan menuju ke tesco akhirnya..Pi pakson berjam2 jugak sekalinya lain yang dicari lain yang dibeli..budak debob dekat atas nie aje susah beno nak cari baju n seluar yang sesuan dengan dia..bukan kata nak yg branded..yg murah pon tak pe..janji puas ati n sesuai dengan dia..tpi memang x der yang sesuai dengan dengan badan dia huhuhu..kiki lala, polo n macam2 tp mama pulak x berkenan sama je paternnya..kan..hahaha memang x dpt le anak2 oi baju kirang dekat pakson nie..si nurin pon tak der yg berkenannyer..aje sekse no..org lain dtg shopping betingkek2 deme membeli...
Ermmm sekali mama beratur nk membayo..sarung kusyen semata hahaha...sekalinya dekat tesco mcm2 mama membeli hihihi..penat je pi tawaf pakson bagai..baju peach kanan tu udah usha seminggu sebelum pose..tp x beli pon just try je hahaha..tengok handsom pulak budak debob tu pki kan..so ri sabtu tu terus je la beli..coz dah ada dlm list gitu..





Semalam ahad, sambung lagi tawaf the store pulak cari baju untuk nurin lebih kurang sama jugak le kesahnyer mcm pi pakson tu.tp baik sikit la..coz ujung2 time nak ca alib but tu..terjah lagi tmpt2 baju offer raya dekat depan pentas..nasib ade la yg berkenan diati n yg dia berkenan..masa dekat dalam tu berlambak2 baju..tp memang x der yg sepadan dengan dia..dia nie tinggi orgnyer...pastu umur 9thn x mau de pakai baju kartun2 nie bagai..ermm lupa lak nak ambik gambonyer..ha citer kasut kat atas pulak..dri ari sabtu tu dari pakson sampi tesco n kerumah nurin jln kasut yg dah putus talinya + lekang sikit la tapaknyer...cari2 punya cari 2 ari, hari kedua bru dapat kasut yg sesuai n berkenan diati,,regenye pulak mengalahkan kasut mama..saiz pon mama boleh pakai saiz kasut dia..beso beno kaki dia weh oi...mama ambik simple design je..dia lagi suke..mcm kasut mama katanyer..hahaha
nampak tak? mesti mama masa kecik pon suke meregek kasut tinggi kan hahahaha...




Nie projek sejam sehari hihihi..teman peruntukan masa sejam ja..untuk buat kudap2 raya nie..so dlm masa sejam siap le sesikat pisang, n setengah kilo tepung untuk kerepek gunting tu..kang kalu teman ambik masa lebih kerja lain tak siap hahahah..barru sehari..kerepek gunting udah tinggal 1 1/2 balang, kerepek pisang pon gitu...ate siang puasa memang le gemo bebeno ngadapnyer.cuba udah rase esok idak dipandangnnyer..udah nak abeh esok baru sebok nak mencari..tak gitu kome??

ok la, panjang lebo pulak teman mengarang citer peram nie kan..nanti teman masuk citer combine lagi la..ye.....da...









Monday, 18 May 2015

JOM INTAI-INTAI


Ha, belom pose,pose ganti pon tak abish lagi kan hihihi[teman je la].just nak sharing is caring gitu...betul ke hidak teman cakap tu tahle..hahahaha .Xceli teman ada menambah koleksi di barang niaga nie..
ha mari adik,  mari kakak, mari mama, mari semua..tengok2 kot2 ada yang berkenan ye..
Ate kome boleh le lawati twett teman nwz_collection or page Pakaian Muslimah ye...
insyaallah design baru akan masuk tak lama lagi..yang ada stok terhad..jadi jangan tunggu lama2 ok...pm or wassap le cepat2 ye 012-9023596



Saiz S & M Sahaja


Ate itu je la citer untuk hari nie ye..jumpa lagi..
Untuk dress buat masa nie dah sold.tunggu stok baru siap ye...
insyaallah 2 minggu lagi..

Tuesday, 5 May 2015

SALAM MAY 2015 [UDAH MENINGKAT USIA]

Salam semua, apa khabar? harap semuanya sihat2 sejahtera ye..

Erm nie citer pon udah lepas 4 ari hahaha, tak pe la nak citer jugak.coz udah bersawang2 je dah ha blog teman nie..Ha tahun nie adalah paling lama cuti umum.yan diterima hihihi.dari  01 Mei 2015- 4 Mei 2015 kan..ha citernyer 1 Mei 2015 tu adalah birthday teman hihihi malu i..korang semua cuti kan semperna hari jadi teman..sambil korang pon menikmati cuti setelah lama bekerja..cuti-cuti malaysia...

ok la x mau cakap banyak-banyak. hihihi tak harap pon apa2 yang istimewa tok hari jadi teman nie..tapi kalu ada senyum lebo sampai ke telinga le teman jawapnye..ye la asal nk masuk 1 mei je laki teman mesti balik lewat malam hahahaha..ate idak payah le nak nunggu seperise tngh mlm tu ye..kalu ada ucapan thru wassap ke memang esoknye le teman nengoknyer hihihi..

Tapi tak disangka2.tahun nie pon ada hadiah special jugak tok teman..tau2 bangun pagi ada le sekotak tecik bereben di hujung bucu peti ais>>situ diletaknyer laki teman hadiah special teman tu..ermm tapi dia tak bagi kan,,teman buat2 x nampak je hahahaha..sekalinyer anak kantan teman nie matanye cekap bebeno memerhati..hahahaha..dia yang bawak kotak tu kepadaku..ehhh jual mahal lagi mama ko hahaha..iisshh sapa punya nie..papa punyer barang jagan pandai2 ambik pi letak balik tempatnye...kah kah kah..sian anak teman kucewa rasanyer..terus letak tempat asal..sorry ye cayang mama saje je..

Ok,,bila papa dia dah dengo gitu kan baru dia panggil..teman baru le dia bagi hadiah tu hihihi..tapi masih berbaju tido lagi k..time tu hihihi..kira jadi lah jugak lah kan hahaha..ok tq tq tq sayang..bagi hadiah kat mama...sukeeee sangat...nak tengok x mcm mana rgopenyer..bgi tengok kotak je tau...


NIE LA RGOPENYER,,DAPAT TEKA TAK,
APA YANG ADA DI DALAM TU?

Tuesday, 7 April 2015

AFTER HALF DECO ALA-ALA

Ermm N3 sebelum nie kan teman cakap kemas mengemaskan..tu baru punggah satu bilik tu..pon udah sempot tau..laki teman cakap, cukup la setakat nie dulu..nampak kecik je tapi mintak nyawa wehh penat jugak katanyer..teman tukang tengok n bancoh le ayo n goreng keripap buat upah hihihi..

Tapi bila udah siap tu puas ati, walau simple nampak lapang bijik mate tau..luas beno nampaknyer..kemas tersusun je rgopenyer..Ermm laki teman nie kalu dia dah berkenan sesuatu benda tu dia akan buat sampai siap..tapi teman pulak tak sanggup,udah berhenti lambat le balik nak mulanyer..bilik teman belum, bilik belakang pon belum punggah lagi..ruang tamu pon haramm dibuatnyer lagi..udah masa x izinkan pulak..jadinyer tunggu je la waktu yang diizinkan ye.untuk siapkan satu rumah ahahahah..dia tolong pon bersyukur bebeno..kononnyer teman yang nak ngecat sendiri..nampak senang tapi susah jugak hahaha..

Ok la tak mau sembang banyak2, nanti kome bosang dengo celoteh teman kan jom tengok hasilnyer...

                                                                       SEBELUM

SELEPAS
Ha amacam? ok ke hidakkk?

No sticker tampal? no.kain bertingket2 atas katil ok....hahaha..

tu pon salah satu cara gak tu, untuk teman mendisplin kan diri..supaya x der longgikan kain tak berlipat n no more kain yang tak bersusun naik abis sebuah katil hahaha..so kerusi bad tu udah dilipat semula menjadi kerusi hihihi..sebelum nie bukak jadikan katil..penuh jerambah kain baju hahaha..

ok renung-renungkan..kemas ke hidak bilik tu hihihi..by by..