Digital clock

Wednesday, 6 December 2017

MOOD ERROR

Adoiiii tah kenapa la pagi nie cepat beno tampe...

Dengan anak2 je pon.


Tapi tu la, mood dengan anak2 nie mudah beno tak dapat nak mengawalnye..tapi bagi korang mungkin berbeza la kan...Tahniah kalau korang dapat handle mood tampe korang dengan ragam anak2 korang..


Isshhh rasa nak menangis tau, rasa menyesal semua ada laaa. Lepas Meroyan tadi, boleh je anto reflex dekat otak say bukan rezeki n tak sengaja dari apa yg dah jadi, tapi reflex hight themp lagi cepat sampai la korang.


Astarafirullahhalazim..


Pagi nie mama gerak korang bangun solat subuh, korang lengah nak bangun, mama mintak korang tolong tengokkan adik, korang lengah nak buat, mama korang minta tolong masukkan pakaian adik dalam bag korang menung nak bangun dari tilam korang, tapi bila korang dah bangun macam2 yang korang nak kena buat.Mama minta tolong angkat bag2 bawak masuk keta bertolo2 korang. Time mama nk gerak la korang nak pi toilet, buang air, n bagai2 la korang.


Siap mama mandikan Adam, pakaikan adam baju, siap sedia nak hangkot bag semua nak keluar rumah, apa ang mama mintak tolong korang buat tadi x siap lagi,botol adik x basuh, makanya susu adik memang x buat la lagi..huaaaaaaaaaaaaaaaaa meroyan betul rasa mood mama time tu.


tunggu punya tunggu si kakak buat susu, allahuakbar punya la terhegeh2, sekali mama ckp bio mama buat, sebelum tangan mama genggam erat balang susu adik dari tangan kakak, sikakak pulak main lepas je, makannya kelantai le balang susu tu terbalik...pearhhhhh trs naik suhu darjah mood swing mama...ya ampunnnnnn...meroyan le mama korang pepagi nie....Dapatle penduduk blok R3 Alaarm Tambahan jam 8am.


Korang......Yang Sudi Baca Nie.


Aku rasa nak menjerit menyesal nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....


***Sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna***


Ok fine..


Aku paham, istifar banyak2 mohon ampun mama pada tuhan n korang anak2 mama....


MAMA SAYANG KOME LA WEHHH,,JANGAN LE UJI MAMA BANYAK BENO....SEBAB DENGAN PAPA, KOME TAK BUAT BANYAK RAGAM PON HUHUHU.


Friday, 24 November 2017

BUAT YANG TERBAIK

BUAT YANG TERBAIK

Terbaik?

Untuk Apa?

Mama nak buat yang terbaik untuk keluarga, untuk korang,
Kadang-kadang mama stress tau, dengan ragam korang, nak menangis pon dah rasanya..

Sebab apa nie?

Sebab korang, tak adil dengan mama, hua hua hua..dengan papa korang asyik jadi yang baik je walau bukan yang terbaik.tapi dengan mama, ya adoiii sampai nak terkeluo anak tekak mama nak oiiii..

Ermm mama nie buat CHURHAT ka CRITA nie?

Apa2 je laa..Mengisimasa dok depan pc, nanti korang dah beso baca la yee..kot dapat jumpa entry n blog nie..tapi korang tak yah risao la MAMA TETAP SAYANG KORANG, marah2 tu gimik jee biasala, mama punya kuasa hihihi..

#TAPI MAMA NAK KORANG INGAT YE, MARAH MAMA SEMUA BERSEBAB DAN NYATA
#TAPI KORANG KENA INGAT, MARAH ALLAH TAK NAMPAK NYATA,TAPI KENA PEKA
#TAPI ALLAH SENTIASA ADA
#TAPI MAMA TAK SELAMANYA ADA.

Hokey. MAMA SAYANG KORANG...

#SEMOGABERJAYADUNIAKHIRAT

                                                   
                                             Si Oren, Mereka Anugera Awal Kami
                         Ohhh Anak.. Makanya mama korang semakin bertambah usia..

Si Adam Penyeri Hari Kami Sekeluarga
#merekaamanahuntukku

Thursday, 16 November 2017

UPDATE TERKINI FAMILY LAH

Ha tahun 2017 nie, udah nak hujung tahun dah kan, baru nak update hampeh tobu betul keh keh keh..Tak pe laaa nak update jugak.

Aku dah ada orang baru dalam family, lahirnya pada 25.8.2016..ermm kejadian untuk dia lihat dunia amat memberikan kesan terhadap ingatan korang...Sakit 3 Hari Sebelum due date, Bukaan 3cm 3hari,
12 Jam dalam Labour Room open at 5cm onlyyyyyy, Dok bilik OT 30minit keluarkan anakku yang ke3, Tak Selesai disitu saja...Pakar Bedah bilang, awak ada cyst di tiub falofio, dah rosak, awak tak tahu ke, kita kena buang ya disebelah kiri, myb awak pragnant guna sebelah sahaja.

Allahuakbar, ini rupanya khabarnya dari apa petunjuk yang aku dapat, sakit kontraksi hanya disebelah kiri, jalan normal tidak buka sepenuhya, rupanya Allah nak memudahkan segala urusanku ketika selesai melahirkan..So Alhamdulillah memang Allah permudahkan segalanya, sebab sekali harung jaa kan tak perlu menanggung sakit dua tempat...Syukur Syukur.

Ok Cukup le intro takat tu ja...padat dah kot, Alhamdulillah sekarang semuanya dah normal..Muhamad Adam Lukman nama diberi, Dah 1 TAHUN 3 BULAN dah usia...



 




Saya Lah Muhamad Adam Lukman

Wednesday, 15 November 2017

Menangis Blog Akak

Aduhai ini kalau kata menderha memang dah kategori menderhaka dah nie, dah bertahun balik nak balik rumah jenguk org tue kan... ya Allah ampunkan aku...

Choiiiii, mintak simpang kooooo perkara macam tu, tapi kalau akak tak balik pon hanya asbab yang satu la gamaknye MATI...betul la kan? mati itu pasti.

Tangan dah krem benonye udah lama idak mengarang, dlm blog asyik dok membuat copyryting n promot produk dekat IG,Page N FB ja kak oiii..



BLURRRRR LAA Akak Akak oiiii..Ate ke lagi teman teman hakak kat sini?

Tak pe la, siapa suka bace n jengok yee..

Ape boleh buat keputusan semua ditangan anda..

AYAT SENTAP ke hahahahahaha...




Monday, 1 August 2016

******BULAN PENANTIAN AUGUST 2016********


Aduhhhh nie memang bersawang giler  laa blog teman nie..

Hari tu kalau tak silap ada dah taip2 tapi separuh jalan stop langsung tak pulish.teruk betul perangainyer kan hahahah.

Erm banyak benonyer cerite nak cerita..

1] Teman Ngangdung Setelah 7 Tahun Beristirehat.

2] Teman punyer alahan yang tak suke mengadap segala jenis SCRINT.

3] 5 Bulan ngandung ade beeling.

4] Cek dekat Swasta je..Klilik KK JAUH BEBENO, N BUANG MASA HUHUHU

5] Bulan pose, perot asyik mengeras je 7 Bulan Preggy.

6] Raya pulak macam udah sarat bebeno. kaki pon abis bengkak kome oiii.

7] Start Cuti Raya, DI kg tak boleh tido baring........DUDUK AJE LE TEMAN TIDO ATAS KERUSI MALEH...bertambah maleh le teman kalo rgope itu..

8] Time Perot Mengeras meang tak boleh nak bergerak...

9] 36 minggu 2 ari udah merasa sakit pinggang yang teramat sangat . dari pukul 11 pm sampi 2am teman menahan ingat nak bersalin dah, dapat le terlelap mate malam tu, bangun pagi hilangg sakitnyer...Aumakk masin acah-acah [ulak dia..

10] Sehari selapas tu, ada keluar tanda lendir pink coklat pulak, ingat ha betol dah nie udah nak keluo le si cilik  nie,,ate dalam perot nie aje cergodek beno dia...Akey panjang nie gamaknyer..MUDAH-MUDAHAN moga sihat cerdik bijak  pandai, Baik Budi Perketi dan mempunyai Akhlak Mulia, insyaallah.

11] Pi sepital, cek jalan 2cm, Udah 4 ari balik dari sepital till acah2 mama... dia masih mahu menambah tenaga dan barangkali dia malu..hihihih..tak pe tak pe mama sentiasa menanti.

12] Orang asyik tanya udah cuti ke? Ape dibuat cuti..rgogi je cuti teman,, dok rumah teman sorang jugak, balik teman dok opis, sakit ke teman ada kengkawan..n xpayah nk turun tangga bagai..cuch je kuar pintu opis keta teman udah mengunngu teman depan opis hahaha.

13] Tetamu datang beraya, tetamu membawa juadah hihihi.rezeki teman gayenye..

14] Ermmm persiapan sederhana sahaja..Perkasas 10 Tahun lalu diguna kembali, Alahmdulillah barang yang lama jangan  dibuang.

15] Hari nie udah 37 Minggu, Barangkali minggu keberapa si cilik nie nak keluo ye..


****10 Tahun dulu beruda je yang  xsited****

**** 10 Tahun Selepas Kami Berempat****

*MAMA*PAPA*KAK LONG*ABG NGAH*

Tuesday, 17 November 2015

BERKERAWANG DAH WEH..

Nak cita pasai apa pon tak tau....
Tu la sekarang nie tak tau le sebok tang mane?..dah sampai naik lupa ada blog sendiri..

Erm CITE CITE, Nak citer pasai ape ye??
Teman citer sikit la tentang kenali diri dan potensi diri..Baru2 nie ada la ikuti kelas nie..just simple tapi memang berbaloi dan santai..Ha daripada itu, teman pon berteam2 la dengan ahli2nya..tingkatkan ilmu, mahirkan diri, berkongsi segala ilmu yang dipelajari semoga segala manfaat dapat dikongsi bersama, isnyaallah,

Maka dari apa yang dipelajari, alhamdulillah telah membuahkan hasil, Syukur. Benar lah apa dikata, bukan senang nak jadi senang, dan bukan susah nak jadi susah..BETUL KE BETUL?

So, intisari pertama yang saya pelajari adalah SYUKUR [qada syukur]..Apa la pulak qada syukur nie bagai..kata seminar kenali diri? diri sapa yang kita nak kenal ye dak? prospek ke? kawan2 ke? or teman baru in seminar tersebut?..MAKA JAWAPANNYA, adalah kenali diri sendiri....dan qada syukur tu kita sendiri yang kena lakukan, list segala syukur kita, sejak dari kita beusia 6 thn sehingga sekarang..

Apa maksudnya?

Haaa, kaji semula apa yang kita terlupa untuk ucapkan syukur. Sebab dari kita qadakan syukur, maka insyaallah dengan sendrinya kita juga dah tahu akan nilai diri kita .CONTOH: 1] Syukur masa umur 6 tahun abah hantar aku ke sekolah tadika,.2] Syukur, abah beri yang terbaik untuk kami adik beradik dll. Nampak mcm simple tp meninggalkan kesan yang amat mendalam pada diri sendiri. Masyaallah hebat rasanya time tu..tp apa yang saya boleh katakan, jika hati tenang, jika minda segar, maka insyaallah kita dapat peroleh manfaat itu..Kalu kome tak percaya kome boleh lakukan..

cara2nya:

Listkan semua qada syukur kome atas kertas dari usia kome 6thn smpi le sekarang..Cuba kome buat barghu kome tau..

**Pesanan: sebelum lakukannya, diri kita harus tenang, Berselawat lah dan upknlah Bismillah.. dlm keadaan rela dan berserah kerana Allah, coz kita kan nk qada syukur kita..so kita kena buat dengan ikhlas..insyaallah kome akan rasa nikmatnya, kome akan ingat dan kenang semua segala apa yang kita peroleh dulu sebelum sekarang..selepas itu ucapkanlah alhamdulillah, TQ Allah..

Ok, takat nie dulu kelas qada syukur kita ye..semoga kita semua beroleh manfaatnya..nanti teman kongsi lagi pin point menarik untuk kome k...FAHAM KE FAHAM..Jika kome sudi la...

tq coz sudi baca coretan teman..tq alls.


Friday, 14 August 2015

UDAH LAST DAY....

Apa khabar semua..
Mak Aihhhh, lama gila tak masuk rumah nie...udah bersawang lagi bejerambai pulak huhuhu,,,
Lama kan korang pon dah malas nak baca blog teman ye..
Ate tak pe kalu rgope itu..teman nak keluo rgumah tak nak balik lagi dah...teman mergajuk nie......hahahaha...Kome mesti kata kat teman ate pergi le ye kan????? menrgecor dah ayo mate teman nie..tak sorgang pon nk pujuk teman..Lantaknyer le nk pujuk ke hidak ke...teman nak nuleh juge...
kome tak nak bace kome negok gambo je ye...

N3..SEMINGGU SEBELUM RGAYE

Ha citernyer rgope ini..teman tahun nie nk sambut pose dengan rgaye..beria sikit le..sikit je tau..bukan banyak pon ala kadar sekadar nak merase je....Teman cat rgomah..kan dah update margen..Lepas tu nk seminggu nak rgaye teman hias le rgomah teman yang x sebeso mana tu..simple2 je x der perabot baru, x der rhomah baru, barang lama tukar baju je....ok la jom nengok rgopemana deconyer...


Niele Deco Simple Dari Teman...
Lawo ke Hidak???


 Ha nie la family teman...
selfi je..x der sapa nak ambik gambo yang lain turn rumah mertua

Sesi Salam2, Dapat Duit Raya...hihihi


Nie Raya ke 3, 
Tak Raya kemana pon konon nak balik Kedah, Tapi Mertua x sihat pulak
Jadi Kami pi Ronda2 Lumut Je la...

Selfi2 1 Family sikit hihihi....Nak pulak asben teman tu selfi2



Ha yang nie, Abang Sado Katanye..Akai Panjang Ragam pon Banyak...