Digital clock

Monday, 29 April 2013

WINGS ROCKESTRA 26.4.2013


Ha ni memang first time ko..teman tengok kosert hohohoo tapi ini bukan konsert kat dataran2 tau..
tapi konsert di tempat VIP hohohohooo,,, ini semua pooyoo...hahahaha

TQ sekali lagi yang tak terhingga pd boss n family,kerna sudi jemput n belanja kami suami isteri ke konsert nie,, hihihii mula2 rase debar gak apa yang ade dekat istana budaya tu,,sebelum nie dengar2 citer je org p sana tengok macam konsert dengan ticket yang beratus2 tu nk buat hape kan..mahal giler..rupenyer2 udah le konser wings pulak tu..hahahaha..

tapi bila dah makin hampir waktu persembahan tu..perrrhhh udah rasa macam acara org coporate pulak,,yang datang tengok konsert ramainyer pakai kottt ooo...hahahaa..nak tengok konsert ke nk meeting nie hihihiii...rupenyer udah etika bepakaian tok masuk ke Istana Budaya hahahahaa,, buat kata AWIE deme udah rgasa macam dato2 hahahaha rockerst pakai kot, udah jln tangan pon letak belakag hihihihii...

Tapi mula2 masuk panggung tu makiiihhh macam tengok wayang je ke>>>>screenn je penuh atad pentas nie...waduhhh ticket mahal tengok screen je..hahahaa tapi cakap dlm hati je la..kang bersuara dengan suami dia kata nampak no pulak bini dia nie hampehh kan hihihiii...tapi dia tau kot isi hati teman...dia pon cakap, pentas nie besar ma..luas kedalam,karang dia bukak le screen tu ooooooo panjang teman menjawapnyer hahahaha.


Ha nie ticket kami..seat K07 n K08..tempat yang sangat best...bagi kami...bukan le class atas, tapi strategik le bagi kami..santik sangat...hihihii..



Nie le suasana dalam auditorium,,time nie peminat2 wings tengah masuk ambik tempat masing?

Lampu dah mula dimalapkan, persembahan akan dimulakan tidak lama lagi...screenn telah dibuka,,dlm hati aahhh le kosong je pentas dia jauh kedalammm,,yang ada kru2 je yang aku nampak...

tetiba....org atas dah sorak dulu...coz depa nmpak pntas okestra sedang dinaikkan dengan alunan okestra yang gamat beralun....perrrhh hebat betul...teruja kejap..


                                                       Gambar ehsan google..

Lepas tu turun pulak kepala2 kumpulan wings tu dari atas ,,,hua hua hua....tepeguun gueeeeyy....

Gambar ehsan google

Ha nie pentas wings pulak naik keatas cukup le furomnyer rockestra...memang gamat suasana degan alunan okestra n muzik rock nie versi VIP nieee memang besttt laaa...

Apapun tq tq tq pd boss suami yang beri penghargaan nie kpd suami,,n saya,,harap suami akan lebih tekun bekerja mencari rezeki tok keluarga...wad kata boss dia kerja2 jugak..sekali sekala..time riadah bersama family pon kena ada jugak..tp maaf la katanyer anak2 dibawah umur 6 tahun tidak dibernarkan masuk...








PERTAMA KALI KU KESANA...

ISTANA BUDAYA

Ha nie citer hari jumaat petang k...teman mintak balik kerja awai, coz teman ada jemputan dr boss suami teman...deme jemput ke Konsert Wing Rockestra di ISTANA BUDAYA n makan mlm...

Terkejut le jugak teman,bila suami teman tu bg tau hasrat boss dia jemput kami suami isteri ke konsert tu..suami teman dah bg tau sehari awal.tok teman set time nk kesana....coz suami teman udah tentu le dengan boss dia ye dak...

Jadi teman pon bertolak dari rumah dekat2 kul 6 ptg jugak le..bantainyer hari tu hujan selebat2nyer..teman pikio2 nak call taxi suruh jemput teman je dekat rumah...sekalinyer call2 depa kata ...
MAAF CIK X DER TAXI KE MERANTI SRI DAMANSARA KATANYER...

Ohh jam udah kul 4.20pm...teman pon gerak je dr office hujan2 lebat tu,,,terus zasss cari taxi kat hentian2 taxi....maklum je la hujan lebat, taxi pon bnyknyer berhenti rehat n minum kopi duluuuu....
aduhhh pusing2 dekat kul 4.30 nie,,, x leh jadi balik dulu siap2 lepas tu cuba lagi call taxi..masih x der taxi lagi jawapan depa..

Sib baik le dah lepas siap2 tu,,,hujan pon reda..so senang le nak cari taxi agaknyer dekat depan tu..teman pon panas enjin keta dan desup ke jln beso cari taxi...yang suami teman udah nelepon rgiso dia kome teman x dpt2 taxi...aauuuppp katanyer kalu teman x smpi...tepat pd masanyer...hahahahaa apa nk jwp dgn boss wehhh...???

Teman pusing 2x bulatan sri damansara tu nk kejo taxi. hahahah org tunggu taxi , teman kejo taxi hahaha..udah 2 pusingan tak lalu teman nak ngejonyer..teman pulak jadi taxi sementara berhenti kat hentian taxi tapi hampehh taxi sebeno idaknyer adeee...

Dup dap dup dap teman setia nunggu..haaaa taxi2 thn2 cepat2 trn keta thn taxi..ISTANA BUDA?
OOOOOO Tak pergi sana time2 nie jemmm maaf ye...waduhhhhhh...gimano niee????

Masuk keta balik..renung2 je side mirror,,,ha ha ha taxi2 cepat sblm org lain thn...sib baik pak cik taxi tu nmpk teman org yg prtma thn,,,wlpn pak cik taxi tu lalu depan org ke dua..hahahahah
ISTANA BUDAYA???OOOKKK, alhamdulillah...tapi pak cik kena ikut saya anta kereta balik rumah dulu...BOLEHHH...OK tq pak cik..


Ha nie dh smpi kat Balai Seni Budaya...dekat2 kul 7 le jugak...hmpir sejam dok dlm taxi redah kota taya...hahahaha....smpi2 je dok ikir gak kenapa le senyap sunyi je kwsn niee kata ada konsert...rupe2nyer teman duduk tu dekat Balai Seni Budaya la hahahaha bukan baggunan utama...

pi le jln2 kedepan sikit baru le nmpk keta parking bnyk2 n org berpusu2 menghala pintu utama...ha nie le baru betul....banggunanyer kalu tak teman nunggu le sorang2 dekat pondok tu dgn sunyi sepi hahahahaa...ok nnati teman add update teman yeee...kejap2 lagi insyaallah..

da da da da..






Thursday, 25 April 2013

TAK LULUS?????

Tu la,,Cikgu udah kabo, banyak buat ulang kaji...setakat sekali baca n terus buat boleh ke????

Boleh tu memang boleh la..nasib-nasib je la kalu ko lulus kan???

Mungkin ada bab yang ko lepas, mungkin jugak ada yang x lepas betul x???

Lebih kurang gitu le citer teman nie*****nak tau ?????? jeng jeng jeng......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ha bende alah nie le yang teman maksudkan,,hihihihii udah 2 kali teman buat idaknyer nak menjadi,,
Baca dah baca..bukan siap baca siap tiru lagi tu..x jugak dapat markah penuh...coz rupe2nyer org yg teman tiru tu jawap soalan kertas tamil..teman jawap kertas kemahiran hidup hahahahahahaha

Sebenornyer teman nak buat apam mekar,,kabo kat kome..tapi udah 2 kali teman buat idaknyer  nak mekor2 setakat meko di pinggan aje le...nampak gayernyer....
Tapi kome jgn gelak,,,habis weeehhh apam teman tu rgopenyer burguk,,rgasenye sedap bebenooo...

''PERCAYALAH KATA KAK TON"...tengok apam teman tu comel kan????




Ngantok Tahap Gaban...hup hup hup




Dugaan betul, teman dok srg dlm bilik nie time kijo,,asal makan je mula le apa yg teman makan tu nak dikepitnyer mata teman aduuuuhhh tolongggg...

Semenjak ditinggalkan keseorangan bekerja di department teman nie..ya allah mata mengalahkan org kerja ship malam....x mau di sengkang2 lagi..dlm minngu nie aje udah 2 kali teman tersengguk2 tngh buat koje...x boleh jadi niee...kena buat sesuatu.??????/ha nie le ayg tengah buat nie.. 
krup krap krup krap gigit muncung kuaci berlawan2 dengang mamber yang dok kat depan tu hahahahaha..sapa cepat abis.....

Udah jadi melodi klasik hahahaha macam zaman sek dolu dolu

TERKENANG SEMASA DULU........

Kak Ecah,,cepat le masuk kerja sian kat teman nie....errmmmmm


Wednesday, 24 April 2013

Kelemahan Diri

Ha nie kesah balik kerja semalam,smpi2 je depan pintu rumah yong tok ambik anak2..

Nurin bukak pintu, selepas salam diberi hahaha,,nak buat karangan ke hape nie ye dak?perkataan pertama yg dr nurin..mak suruh mama masuk kejap ada benda nak sembang...

aaaiiiikkk ape lagi nie...masalah apa pulak yg timbul hari tu??dlm pikiran ku berkata2....????

x mau le,,mama bnyk kerja la dekat rumah, jom le balik cepat...nurin masuk balik n ckp dgn mak dia

bla bla bla bla..x tau ape yg dia cakap kt mak dia....pas tu dia kuar balik..n cakap....mama kita kena turun kelas...errrrmmm???ha ade le ko buat silap tu kan....dia masuk balik n suruh mak dia tolong ckpkan dekat teman,,,,hahahahaa sebenarnyer dlm ht nurin tu ya amat le gelisahnyer dia thn je coz abah [abang ipar teman] depa nie panggil abah n mak je..dia ada kan dekat rumah tu..

Mak dia pon tolong le smpikan citer yg dia soh smpikan..bla bla bla..nurin soh call cikgu class dia tnyer jadual class baru..tp teman kata x der,,x payah call2 cikgu pergi je sek mcm biasa...

Masa tu memang dh nmpk sngt resahnyer budak nurin tu...teman kabo kat dia jom balik rumah dulu nanti sembang2 dengan mama...akmal pulak x mau balik lagi.abah dia kata x per nnti abah anta...

Dok je dlm rumah sendiri...ha bertimbun2 le soalan yg teman ajukan pd nurin..apa sebabnyer?apa cikgu kata?kamu buat apa dlm class?belajar main2 ke??mcm2 le...

Ha waktu tu dia dah x boleh control emosi dah..terus berjujuran mutiara ke pipi kata kat ko hahahaha....teman pon tnyer le dekat dia kenape nangis mama x marah or pukul ponnn,,lagi le sedihnyer pulak bila teman tanyer gitu...

Tersedu2,,cakap KITA X NAK MASUK KELAS TU...hohohoho dah cikgu soh masuk,masuk je la kan..kenapa cikgu tukar kelas? rupenye sblm tu ada ujian BM...cikgu dah kata awal2 kalu salah lebih dari 5 kena tukar kelas...almakanyer sebabnyer x past le ujian tu kan coz turun kelas Mawar...menagis2 bercerita...dia cool je kat sek.ikut je arahan cikgu tu..tp bila dekat rumah ya allah...resah bebeno dia...

Mula le episod...luahan hati dan perasaan nurin...
tukar je kelas tu td cikgu x bagi kita kerusi pon...cikgu kata berdiri je smpi balik..teman soal dia betul2..beno ke idak apa yg dia cakap tu...ye la kan kalu dh ditukokan kelass x kan le bebudak tu d'suruh berdiri je..tp teman tau wubject BM tu waktu balik..lama mn yg dia kena berdiri tu teman x pasti le pulak...

uhh bila je dengar gitu....MULA LE KELEMAHAN DIRI keluar....hahahaha aku lak yang sensitipnyer
rasa nk berjurai ayo mate..tp kang teman luahkan ayo mata teman nie...x super mak le teman...hahahaha
tenang..tenang...ini mau selesaikan masalah bukan mau tambah masalah.....hahahaha

X cukup..dgn itu..dia kata takut, dengan cikgu...nanti cikgu kelas baru marah dia le coz cikgu tu garang,,n denagn  budak kelas dia..dia kata kat nurin cikgu x suka dia..n bnyk kali jugak dia ngadu yg budak tu selalu buli dia..bukan silap dia pon dia  kena marah...bukan silap dia,dia dikasari..kadang tu lebam jugak le...tp masa tu teman nie malas le nk sebok2kan diri p terjah sek,,cari budak tu kan..coz depa ada cikgu biar le cikgu depa yg selesaikan...tp kalu dah berlarutan tu kena le jugak bersua muka dgn guru kelas..

Teman nie x mau le sikit2, x puas htp sek jumpe cikgu dek ragam bebudak nie...hoooo letih koooo...

Tapi pagi td sblm p office smpt singgah jap sek,,sib baik le dpt jumpe cikgu kelas dia sblm smpt smpi kelas nurin..bukan apa kan..bebudak nie kalu negok kita dtg kelas depa mula le...ade je heynyer...

Beri salam,,,n cakap le kat cikgu tu ape tujuan teman yer dak....hihihiii cikgu tu senyum je,,,n kata x der la puan, saya acah2 je tu...coz sblm tu saya buat ujian, n kata siapa salah lebih dari 5 kena tukar kelas...hahaha itu je caranyer kata cikgu tu,,nak bagi bebudak nie peka n belajar sungguh2....ramai gak kata cikgu tu, dlm 10 minit sblm waktu balik katanyer haaaaa lega teman dengornyer...kalu gitu ye dak...

Ha yang teman x tahan tu..kome nak tau dak? hati teman nie kecik nooo...sensitip x bertempat hahahaha..bantainyer tengah cakap2 dengan cikgu tu..rasa cm nk bergenang2 je ayo mata teman...sedih beno rgope citernyer, padaheynyer bukannyer anak teman kena rgotan dgn cikgu tu ponnn..ish ish ish
sebelum smpi sek td pon udh ckp dlm ht,boleh ke teman nie berdepan dgn cikgu nie...aduhhhhai tp alhamdulillah sib baik teman pandai cover..agar ayo mata idak tercurah hahahaha...

Ha pas tu, teman tanyer le pasai sorang budak yang nurin cakap suka kasar2 dgn di...ha yang tu memang masalahnyer..dah ditegur berkali2...memang ada murid2 lain dlm kelas tu yang ngadu katanyer..oohh maknernyer bukan anak teman nie le yang buat hal...tp nurin pon bukannyer 100% ok ,,maklumle bebudak kan,,teman paham ragam anak2 teman,teman idak pulak salahkan sesiapa cuma nk tau kebenarannyer aje..oook la kalu tulis guna pennnnaa boleh dapat 3 m/s nie dlm karangan hahahaa apa pon semua masalah dh selesai.

Sebelum teman beredar, cikgu tu cakap dengan teman x pe, puan suruh je nurin datang sek macam biasa x yah nak takut2.Tq ye cikgu coz sudi luang masa tok menjawap persoalan2 ibu muda nie..N melayan setiap kerenah murid2 dan yg paling penting berusaha untuk memberi pendidikan yang terbaik buat anak didik mereka...tq tq tq

Nie le puteriku yang hatinyer pon sensitip macam mama dia jugak hahahaha..
Mama n papa doakan agar nurin sihat sentiasa n berjaya peroleh ilmu...






Monday, 22 April 2013

Terlebih Manja


Ha nie le budah yang terbelih manja nie..sekarang nie cukup susah nk tido pada time yang ditetapkan macam kakak dia..kul 10am dh masuk bilik tido..si akmal nie hampeh..selagi kita x tido selagi tu le dia x tido, kalu dia dh ngantok pon idaknyer nak masuk bilik sendiri, kita pulak yang diajaknyer masuk bilik tido sekali...hua hua hua nie mlm tadi smpi dh nk menagis ajak masuk bilik..bila papa dia ajak x mau pulak, nak mama jugak..lagi le papa dia mengakat smpi mengekek2 dia gelak..nk bg dia segorr yg layunyer nnti teman jugak udah masuk bilik bukan terus rebah kat katil..si budak tu mintak tepok2 le bagai...ish ish ish..

Bersua Lagi


Aktiviti Sabtu, mood makan-makan.


Hai..lama teman x up date blog ye dak..ha nie ada kesempatan sikit nie moh kita ikuti celoteh teman ye..
ni aktiviti sabtu, tak tau nak buat apa,,tp sbnrnyer ada je kerja rumah yg kena buat,,kain atas katil tu dok panggil2 ja tapi teman je yang x nak dekat kat depa,,,asyik tengok depa je smpi mngtok teman dibuatnyer kalu udah ngadap depa je apa lagi,bukak,kiri,kanan,bawah atas lipat kain le kalu udah gitu kan...tapi teman x nak melipat teman nak mengachor2 , menggulung2 je. ha dekat atas tu la hasilnyer...alhamdulillah dapat je sedekah2 dekat yong, jiran sebelah rumah..kebetulan depa pon ramai..org tua n adik2 depa mai...sooo apa kata depa..sedapppp ke???
 

B.Fast Pagi Ahad 


Sebelum nie teman x pernah pon beli benda alah tu...bebudak nie belajar makan dari mak depa [pengasuh] coz abah depa nie suka membeli suka memakan hihihihi, hari sabtu tu p jln2 tesco jap saja jln2 ja..pi la lalu tmpt frozen2 nie..nurin yang mintak beli tu,,dia kata kita dengan adik suka makan tu dengan roti sedap...ye ke?aahh mama sodap katanyer...ini brand tesco ja..coz ambik yg brnd lain mahal sikit..nurin kata x nak yang tu dia tunjuk brd tesco,,coz dia tengok abah dia beli brd tesco ja hahaha,,nmpk sngt kan mama depa x pernah beli benda alah tu kan?so apa yg depa mintak tu memang makan sungguh la..sehari pon boleh habis sekotak...bukan setakat nie macam2 depa nak..akmal paling bes ayat dia..''MAMA NAK PAHALA KAN" ha beli la tok kita,,,ewah ewah budak kecik nie x padan dengan kecik koooo..tp dlm hati senyum n terharu le jugak coz dia dah leh paham maksud ''PAHALA'' tu..sekarang nie apa saja yg dia nk buat mesti dikaitkan dengan pahala...mula2 ri tu dia cakap PALALA..''ADIK NK TOLONG MAMA SEBAB DAPAT PALALA ALLAH BAGI''....Mula2 x paham tp bila dengar dia kata allah bagi baru tau maksud dia 
tu PAHALA...anak oh anak..

Ha Nie Namanyer Bubur Jagung


Dah lama x membuat bubur,smlm pagi lepas je balik ambik nurin dari mengaji nmpk lak gerai yang jual jagung rebus baru nk rebus2 jagung,dlm hati kt sedap gak buat bubur makan petang2 nie pas tu ada lak penyokongnyer nurin n akmal kata pon nak bubur jagung hihihihi dengar pulak kome kata hati mama kome kan hihihii ok lah mama beli jagung mentah tu buat bubur ye..wokeyyy..''TIME KASIH MAMA SEBAB BELI JAGUNG UNTUK KITA'' bagus anak mama n papa kan..alhamdulillah habis licin x, sia2 mama masak wahai anak2 ku..errrmmm papa sorry ye memang x makan nie,,,puding pon dia x makan, kecuali yg berkaitan dengan chocolate je dia makan..tp coklat dia x makan pulak..pelik kan.... oook kkkk jumpe lagi...



Monday, 15 April 2013

Aktiviti Masak Memasak

Ha nie citer hari sabtu ye lepas yee,,belum basi tahap gaban lagi yeee...hari khamis mak n adik mai dari kg..depa naik bas ja smpi KL dah petang,ambik depa kat stesen keta pi kat kepong sentral ja..smpi2 terus dok bawah n bermalam dekat rumah yong dulu esok nyer baru naik atas tidoq kat rumah kami pulok...ikut turn...Ha hari sabtu tu mulanyer nak anta mak p umah k,yang tapi x jadi, coz rmh depa x dok ayaqq..so tukar plan,,kak yang family n nyah family mai berkumpul d sri damansara tok kami berkumpul sekali lagi bersama keluarga...menu makan tengah hari tu buat nasi ayam jaa simple mimple....tapi sodap depa kata puasss hati masaknyer kalu negoko org selera makannyer..alhamdulillah.tapi makan tok family saya n mak ja, petang tu baru kami berkumpul kat bawah rumah yong.


MENU PETANG



Menu minum petang pon disediakan le ye dak? saya sempat dok menguli karipap pusing tu ja lepas makan tengah hari tu..rgasa macam menu tu senang,mudah n menyelerakan hihihihiii..yong pulok goreng mee..nyah n k,yang beli kueh muehh pulokk penuh la meja time tu n mula le x tau mana yng nk dimakan...seronok dngt time tu..berkumpul anak beranak, tapi x sempat nk snap pic,coz dok ralit sembang2 smbil layang ragam bebudak sepupu sepapat tu kalu dh berjumpe mcm2 hey..hihihihi karpap nie antara menu2 kueh mueh paberet hubby tu yg rgasa x penat buatt apa yg org suka mkn dh tentu licin ja bekas dia hihihihii ok smpi cnie saja no...da da..


Nak Tunjuk Gak

Salam bersua kita kembali....maap ye semanjak dua menjak niiee teman sebok bebenoooo,bukan main2 sebok tauuu...ha nie teman nk smbg pasai kain pasang tok boria pempuan hihihiii dah basi ye dak citenyer, tapi teman nk nunjuk jugak sblm bukan citer baru teman ye...


ha itu le kain pasang boria n macing dgn org laki-laki ...kata koooo...hahahaha
memangdangkan ini kenduri majlis perkahwinan yang terakhir kami sepakat nk berboria masa tu hahahahaha rezeki kooo le dekk oiiiii..semoga semua yang dirancangkan berjalan dengan lancar smpi ke hari majlis nnti insyaallah...  

Monday, 8 April 2013

Shopping moping


Hai semua, hari sabtu ri tu lepas p hantar rombongan pengantin perempuan ke sebelah lelaki bg pihak tuan rumah kenduri last week tu hari, dekat Taman Ehsan Kepong je, dekat je hihihii lepas je makan kami p menjongket ke Selayang Mall, tujuannyer nk cari baju boria tok kenduri wedding adikku,,tapi x jumpe2 n x der yang berkenan dihati..alih2 pusing2 masuk le satu kedai serbaneka tu entah hape namanyer, mcm2 ada barang2 hrdware, deco2 rumah ada..n macam2 la antaranyer tu ha brg2 yang berkenan di hati teman hihihii..santik x hahaha yang pasti murah2 je bende alah tu x pernah pon beli yang mahal2 hahaha...


Ha nie la baju tok org lelaki,yang tok perempuan kami beli kain ja yang macing dengan warna baju tu...hihihi berboria le nampak ganyenyer kami nanti...memang cukup pon kalu nak buat kumpulan BORIA hihihihii,, baju tok papa bebudak nie sib baik la muat koooo,,kalu x memang teman menagis susah nak cari baju dia tu, coz orgnye x ikut sekali hihihi ini last saiz tau to XXL, abg ipar 2 org lagi masing2 pakai saiz XL n M hihihihihi saiz menantu lelaki mak paling kecik M la hihihihi,,insyaallah menantu baru pon badannyer saiz M gak hahahaha...kain tok perempuan nnti teman up load esok ye insyaallah...kalu kome nak negoknyer le yee hihihihi




Friday, 5 April 2013

Jem & Roti

Hai kawan2, nie citer pagi td nie tau OTW nk p kerja..
JEM & ROTI boleh kengyang kan???
hihihii tapi nie bukan jem & roti tau,
asyik2 tajuk lain dari entry ye dak kengkawan, hape2 la kengkawan hihihi
JEM nie ha pagi tadi
hihihihi kesesakan lalu lintas x terkawal kate ko..hahaha
x  pernah2 lak jem macam nie sblm nie paling lama pon 5-10 minit je la kalu nk ke opis tu.
Tapi hari nie lain dari yang lainn kooo..antara 5-20 minit mak jemah masih dok tang tu jugak tauuu,
 mcm siput jln2 brhnti rehat jap,,tu la mak jemah kata tadi, kalu ada roti n jem pon dah kenyang hahahaha..
ape2 la mak jemah oiiii...hihihihi

Thursday, 4 April 2013

LAWAT-MELAWAT


Ha nie kesah LAWATAN KE MELAKA, sek KAFA si nurin...
mcm yg tertera dekat atas tu le kannn, Dah berminggu2 dh nurin bawak balik surat tu,,biasalah bebudak pantang je cikgu dia bg kertas,,lawatan ke,,membeli2 ke or apa je lah,,katanyer cikgu kata semua kena [maksudnyer mcm wajib le tu] hihihii pargak le mama papa ko nurin ooo hihihii kalu dah semuanyer WAJIB...?????
Nurin tanyer boleh ke ma nak p Melaka tu? errrrmmm saya dok cakap dgn dia,boleh tapi meh bagi mama 5A baru leh pegi,,hihihihi coz sblm dia bwk balik surat nie baru habis ujian awal thn kan jd saya dok bg syarat tu la kat dia hihihii..
TAPI...


Ha nie keputusan yang nurin dapat dlm ujian tu,,ada 2A ja...
Dapat2 je kptsn nie Nurin x sabo2 soh tengok,,yang bestnyer dia kata.
''MAMA TENGOK LE KERTAS KITA,TAPI KAN MAMA BOLEH LA YE KITA PERGI'' errrmm mama tengok le dulu ye>> tau x sebab yg nurin maksudkan dia dapat A cuma 2 subject je tah hape ke subjectnyer x nmpk pulak kat atas tu hihihii...ISH ISH ISH,,zaman mama sek dolu2 smpi sek menengah pon x pernah dapat p mana2 rombongan tauuuu..sedih mama...ermmm tapi wktu tu kami adik beradik paham sebab apa kami x leh p joint rombongan tu..waktu tu sumber kewangan tidak mengizinkan,tapi apa pon kami adik beradik bersyukur n berterima kasih kat mak n arwah abah kerna telah membesar dan beri pendidikan yang terbaik untuk kami adik beradik... love so much....mak n arwah abah....ok lah dh masuk bab lain pulak kan hihihiii


Wednesday, 3 April 2013

ALAAHAI SAYANG Oiiiiii

Nie Citer pagi2 tadi antara pukul 6.15am-7am


Hok nie la budak yang dok buat haal pagi2 hari,dah le bangun kul 6am time2 tu pulak time kita nie nak mandi  solat subuh,lepas tu nk kejutkan si kakaknyer pulak bagun nk siap2 pi sek..Bantaiyer si akmal menjerit2 pagi td, semua serba x kena bagi dia..nak ini la nak itu la..aduhaiii sabo giha oiii sabooo dok pujuk ht sendiri..dok pikirkan hari masih gelap kan kalu x lm dah radio berbunyi hihihihii bukan tu je ragamnyer ada lagi smpi le kul 7am tu...

Yang nie tengah tunjuk perasaan, dok kutil2 duit syiling tu..org dok sebok bagi kak dia duit belanja dia pulak   nmpk balance syiling atas meja tu ohhh menjadi le lagi ragamnyer..xabis dengan tu tetiba je kakak tengah b.fast dia bawak lari lak cawan air kak dia nmpk x tu...sib baik la kak dia pon suara dia cool lg pg nie sabor ye sayang...

Ha nie lagi la brtmbh2 heynyer,,sebok la dia nk turun ikut kak dia,,nk p sek..kak dia pulak turun x tunggu dia buat sebab betul le, budak nieee...dah disuruhnyer pulak saya dok hantar dia turun bawah,,,haaiii lah anak ooiii sebabkan pagi2 hari le mama ko ikut ragam ko,kalu x jap gie bantainyer dia bunyikan radio abis pakat bangun pulak baby2 jiran2 yang tengah tidur tuu.


Hai la anak oii..tapi kengkawan si akmal nie rase yang dia tu nak kena manja2 sikit,,tidur pon susah betol dia nak tidur kalu x berlengankan mama dia nie..naik kebas tangan dibuatnyer..kalu macam nie la gayenyer, dah tiba kot masanyer nak bagi depa nie adik hihihiii...x pe la nak mama harap time2 sekarang nie je la korang nk buat peel pon ye..dh besar nanti harap korang jadi anak yang soleh & solehah ye berjaya dunia akhirat..amin


Tuesday, 2 April 2013

Reunion Kengkawan Meranti

Nie Citer Sabtu pagi tau...
Reunion Kengkawan Meranti Sri Damansara,
Kami p minum pagi kat RESTAURAN TEMPAYAN SG BULOH..
Sejarah perkenalan kami,ha ha ha 
Masa tu  kami ambil lesen di sek memandu yang sama di segambut pd thn 2008, 
Dari Situ le kami berkenalan..Dengan Kak ifa, Eija Rosniza & Ija Viva hihihihi
hihihii Saya Repit Ujian Komputer alhamdulillah Test JPJ lepas,,,Lega betul time tu....
Kak Ifa Rasanyer ripit JPJ kot x pasti la [Kalu tersalah kata,maafkan saya ye kak]...
2 eija tu pon passs jugak.. jadi dari situ la kami menjadi sahabat 
Dalam Kami bertiga ija Viva je belum kawin,siapa mau cari jodoh dialu2kan ye...
Suka dan duka kongsi bersama hihihihihii syokkk wooo ingat kenangan dolu2...
Ha yang baju biru tu la ija Viva hihihii yang sebelah dia tu eija rukiza n 
yang tersenyum ayu tu dh tentu la kak ifa hihihihi..
Yang nie pulak Reunion Si cilek hihihiii 
Gambar kiri atas tu dh tentu la anak saya kan hihihi
yang dok nmpk sipi2 saja kanan tu akim,anak kak ifa mcm mak dia le pemalu le kott
ha yang bawah kiri nie pon pemalu gak tp mak dia x malu hihihii Cik Wiyah Celoteh hihihii x henti2 mulut dia bedebet2 ms mkn,mkn dia boleh tahan jugak wooo cute sngt
yang kanan bawah tu depa main dkt ply grnd kat yang disediakan oleh pihak 
restauran TEMPAYANG sg buloh...best best best
ha nampak tak baby tua bucu dinding tu,,si akmal oohhh nmpak gayenye sudah tiba masanyer untuk add bby hahahaha insyaallah kalu ada rezeki saya terima...

Ha yang nie puluak Namanyer OREO CHESS CAKE
sebelum kami kuar dr restaurant tu kak ifa bg kami buah tangan cake tu..
memang sodap, ye la dia kan tokey kek hihihiiii
pas tu kami buat kata putus nk p jalan2 dekat The Store sg buloh..   
 smpi dekat sana ja perrhh macam2 ragam si cilek2 tu maklumla dapat lepas berjalan..
n bnyk benda yang menarik perhatian mereka di shopping mall tu kan..paham2 je la
smpi kami mak2nyer pon fining ooooo tp tetap happy...
kalah la reunion kami, si cilek punyer reunion lagi hebat ko..
apa pon tq kat semua kengkawang..
opppsss terlupa gak nak ucapkan Ribuan Terima Kasih Kat Suami2 
Sebab membenarkan kami keluar bersama2..

Monday, 1 April 2013

3 HARI 3 MALAM

Ha nie nak citer sal 3 hari 3 malam k..bukan program berbulan madu ye hahahahaha..

Nie kesah hari jumaat malam..Merewang [gotong royong] untuk majlis kawin..Jiran sebelah blok..Cik Nab & Chek Mat nama tuan rumah tu...alhamdulillah sepanjang saya n dok tang nie, kami semua dh jadi mcm sedara...Itu lah namanyer hidup berjiran ye dak kengkawang,,seronok sebenarnyer dok tang nie,bila pikir2 nk pindah rasa sayang pulak nk tinggal kejiranan dekat cinie...Bak kata pepatah,
''Sepakat Membawa Berkat...''


Ha nie lah kerja2 yang kami buat secara beramai2 isikan goddy2 bag untuk tetamu...alhamdulillah walaupon dok pekan masih blh dpt lagi rasa suasana kampung..Kami Trn berkumpul lepas solat isyak,bukan nie ja kerja2nyer dekat bawah tu masing2 dh ada tugasan sendiri maklumla 3hari 3 mlm,hari sbtu pagi tu nikah, lepas zohor majlis bertunang pulang sikakak kpd pngtin perempuan..2 IN 1,,senang kan tapi tenaga kerja kena bergangda la yee..

Petang sabtu tu,kami berkumpul sekali lagi tok rewang2 majlis sambut menantu hari ahadnyer tu,,gambar x sempat nk snap,maklum la org tngh dok sebok2 nk menyiyang2 bagai kita pulok sebok2 nk snap2 gambo bgi nnti org kata curi tulang pulakkan..lepas maghrib ingat nak terun,tengah dok ralit2 melipat kain sementara nk tunggu azan,bantainyer bebudak 2 beradik tu membuta,,alamatnyer terbantut le..nak trn ke bawah,tp x semestinyer tidak membantu,,bantu tetap bantu tapi dari rumah sendiri hihihii, 

Tapi pagi2 hari ahad tu tipon dg berdering2..minta bantuan minta bantuan..untuk sediakan menu makan beradap tok pengatin...maaakkk aaiiihhh x pernah2 teman buat setakat tolong kupas2 tu boleh la..tapi  mndengarkan cerita yang ibu pengantin dh harapkan jiran2 yang membantu..dengan gagahnyer ku terjunkan diri ku untuk menyediakan menu2 tersebut..berbahagi2 lah kami kerja2nyer..nk cepat, coz jm dh kul10am wktu tu, pengantin nk makan kul 1pm peeehhh sempat ke nie,,menu tu kena lah siap sejam sebelum kann??errrmm SORAKAN KAMI BOLEH...hihihiii alhamdulillah semuanyer berjalan dengan lancar walaupun semuanyer terjun belaka harap2 tuan rumah berpuas hati lah dengan apa yang dipersembahkan....


Nie lah waktu yang dinanti2kan...
2 HATI DISATUKAN MENJADI RAJA SEHARI
31.03.2013
maaf ye camera x canggehh snap dari rumah kat atas je, coz naik solat zohor jap..
jadi la dari pada tiada hihihihii