Digital clock

Wednesday, 30 April 2014

KONSIDER HADIAH BIRTHDAY JUGAK LE...

Ha nie nk citer pasai kejutan dari bos k..
21.4.2014 ri tu bos bg seprise sikit,,bagi teman le..
Coz teman udah tau awai 4ari hihihi..
Teman ingat bos acah-acah je..
Tapi tibe masenyer..eehhhh betul la..hihihi


ha nie la seprisenyer

Ate udah dapatnyer pon awai jugak mcm prezen dr hubby teman kan..
So teman katekan yang nie pon, beh kurang hadiah ari jadi la....
memang hadiah le jugak kan namanyer..
3 warna tu bos dah tentukan pemiliknyer..
hahaha so hambik je n ucap tq wokey..

Teman, bos bg warna pink..coz kulit cerah katenyer
yang cokelat tu, untuk aisyah katenyer coz kulit korang lebih kurang cerah..
yang hitam tu bg pada yg otai masih berbisa..[kak jemah i panggil]..
tapi kak Jemah tukar suke same suke dengan kak ecah...

so berterima kasih banyak-bayank le kami ucapkan kepasa BOS..
Moga murah rezeki bos.. 


PINK COLOUR

Tuesday, 22 April 2014

NAMPAK KAN MAMA RAJIN HIHIHI

Ermm nie citer semalam pepagi.. dlm kul 3am
bgn awal nk kejutkan hubby bgn perhi kerja,
alih-alih dia kata awal lagi la mama baru kul 2.30am,
aaaiikk mlm td dia yang cakap nk gerak dr rmh kul 3 or 3.30am
coz nk p KLIA .

Ermm itu le hubby teman..p kerja memang awal2 pagi sblm subuh
makan gaji gitu le ye dak..cari rezeki buat keluarga...
tapi nk bagun pepagi, bininyer nie ha kena bgn sejam awal oook kkkk..
nk pastikan en hubby bgn tepat pada masanyer hidak le kelam kabut..

Tp nie bukan citer bgn pepagi nk pi kerja yeee..hahaha
nie citer kerajinan mama di hening pagi..
Memandangkan pencatuan air kini udak tidak menentu harinyer
dek kerana deme bg bonus ayo konon..udah ade je memanjang ayo kat rumah teman
naik cuak jugak dibuatnyer,banteyney 5ari nie ada.5 ari esok tak de pulak tumpooo komeee

Ha dlm ms yg ada dari kul 2.30 tmn bgn tu 
teman pon idak le tido blk, ape yang teman buat??
teman melipat saki baki kain baju yg tak berlipat atas katil bebudak tu..
udah melipat teringat pulak ada kain baju dlm mesen, 
hape lagi tengan ade ayo nie membasuh je le kojenyer..

udah siap semua..cukup time nk kejutkan semua hubby teman..
udah dia mandi2, teman udah sediakan minum pagi dia.
Milo+ESP kome oiiii..aauuumak....
udah dia pergi koje tu teman bukak poyok nasi..negok banyak pulak balance nasi mlm
ape nak buat, tinggey di rgomah x der sapa nk makan kang ke tong smph plk jwpnyer..

ERmmmm masak le nagi goreng ye dak
boleh jugak bebudak nie bawak bekal ke sekolah..
ha nie le baru sampak kemuncak ceritenyer nie..
nak tau ape yang jadi dlm kejarinan mama nie hahahaha kome jgn pelik pulak ye...


Ha ini namenyer nasi goreng telur okkk
dlm tengan mengoreng ketung ketang di subuh hari tu
terjadi le kesah..patah la hati

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ha udah patah le ati teman kome oiiii 
udah 9thn kome dia berjase. ate kome pikio rejin ke idak teman nie??/
ha kome tengok jugak setiap penjuru sudip tu..
lesuttt komeee,,,aaaiiikkk idak rgajin lagi rgope itu...
ish ish ish bini sape le nie yek??/ hihihihi

RAJIN KE IDAK TEMAN NIE KOME OIIII????



Monday, 21 April 2014

BILA SI AISYAH DATANG KE SRI DAMANSARA.....

Ha ujung minggu lepas adik teman mai cinie, berurut dlm pantang,,
kiranyer lama gak le dlm pantang baru nak berurut..
ate mane idaknyer, tempat dia x der oarng nk urut,
anak pulak kena kuning,
jahit pulak banyak, uiiisshh ngilu pulak teman hihihi..

Ha kalu udah ada baby ape agaknyer yang jadi.
dok mengadap  baby 24jam je jawapnyer..
padeheynyer baby beso itu ape yang dia tau selain tidoooo
tapi kak long n abang ngah, tak puas ati nk gak main jugak dengan aisyah..

Ermmm 2 ari berualang alik turun naik bebudak tu pi rumah yong..
ape yang jadik bila kak long n abang ngah ganggu aisyah tidoq...

LENA BENO DAK TECIK NIE TIDO TAUUU
GERAM PULAK NENGOK DAK NIE..

Kome tengok same tak????


ERRMMM, KAK LONG RELA RIBAKAN AISYAH...HIHIHI
Kalu adik sendiri macam mana le gayenyer..ish ish ish








Wednesday, 16 April 2014

SENYUM LEBO

Citernyer gini, sabtu  lepas kan balik kg
kami balik dari hari jumaat sampai ahad mlm
dlm dok sembang2 dengan sepupu-pupu
hubby teman dok bedek2 le tipon sepupu-pupu
ate semua deme gune tipon canggih-manggih...

Lepas je lunch beria-ria hubby teman ajak kuar pi pekan Batu Gajah
nak pi kedai tipon tengok-tengok huhuhuhu
kami pon pi la dengan sepupu, anak2 n pok chik 
semangat benar hubby teman nk nengok tipon, nk beli tok teman katanye..

Uittt senyum lebo wehhhhhh
ha akhirnyer....nk tengok tak
jeng jeng jeng

NOKIA C3 vs SAMSUNG GALAXY GRAND
Advance Birthday Present katenyer
errrmmm Tq darling la kate teman hihihi

Ha ce kome tengok sebelah kiri tu, lama beno teman guna phone tu, udah lebih kurang 5 tahun tau teman guna sesuatu gajed tu huhuhu itu pon hubby teman jugak bagi present birthday jugak, tapi itu belated birthday gift...itu pon bersyukur rasenyer..







Tuesday, 15 April 2014

KENDURI SEPUPU B'TUNANG


Ha hari jumaat lepas balik perak, sepupu b'tunag...
huhuhu best gak kumpul sedare mare, tp x semua pon dpt balik
alhamdulillah semua berjalan lancar..
n paling best pada hari berkumpul ramai-ramai tu macam-macam ragam
udah jumpe gitu le..tapi udah sembang-sembang jock sepontan tu 
idak le pulak sempat nak bergambo-gambo bagai..nanti terbantut pulok ..

jom layan gambo2 je la..

Ha nie hantaran dari pihak pempuan buat pihak lelaki..
belah kami nie kalu bertunang memang x kurang le 3 dulang
main belas2 jugak le..jenuh le pihak laki nka balik hihihi




Hok alahai, sekrang nie bertunang pon ade pelamin2 bagai
zaman teman dolu2 hidaknyer ade..
ate zaman benyak beno udah berubahnyer..

Tengok diam x diam, si nurin nie pon 
udah nampak beso beno pulak teman nengoknyer
pki tudung nak belit2 bagai huhuhu

Tetiba lak atomen turun dari siling hihihi

Mat Jambu hihihi


Ha tengok nie anak2 teman, 
kalu dapat bergambo..kalah mama ye..

 

SELAMAT BERTUNANG YE.
NASUHA DAN AMIRUL,
SEMOGA PANJANG JODOH KALIAN
SEHINGGA KE JINJANG PELAMIN N SELAMANYE




Monday, 7 April 2014

4.4.14 CANTIK TARIKH TU

Ape kene mengena tarikh tu ye?
Ha nie nak citer..
4.4.14 bertambah muda le Mak Uda, 
Dapat anak buah baru..Alhamdulillah..



Ha nie anak kembar teman si Zira..


Ha tengok tu, sepupu aisyah yang khusyuk perati opah 
tukarkan pampers Aisyah..
Cucu opah pon udah bertambah..
6 orang..Baby girl, 
tulisan pon udah tukar pink colour  hihihi



Tuesday, 1 April 2014

MASIH CERITA DI TARIKH YANG SAMA

Dari pagi smpi ke tengah malam kami masih di Melaka 23 March tu...
bukan senang nak berjalan2, udah orang pelawe on je la..tapi benonyer udah nak serenda pon ye, tetiba pulak time2 nk gerak ke pekan Melaka dari Kuala Linggi lepas asar tu kepala berdenyut2 pulak aduhh..td tengah rehat2 dlm bilik idak pulak le nak denyut2 bagai..errrmm tapi kalu dari tadi awal bagi tau hasben teman, entah2 tak jadi pulak dia nak bawak p jalan2, coz dia pon usaha untuk rest sekejap tok dapatkan kelegaan sakit kepala dia..tapi nak bagi tau kat korang hari tu memang panas terik beno... memang denyut2 la kepala..dok dlm bilik econ, kuar pulak cahye terik mateari,,huhuhuhu


 Tengok ha akmal sampai udah terpejam matenyer silau mateari hihihi
 Acu dia sakat, kata dia udah itam, balik2 chelet je, terus sapu muke dengan tangan, 
pas tu bedek2 tangan, teman tanyer kenapa..dia kata "adik tak itam kan mama'' 
acu lan kata adik dah itam''hahahaha


lepas tu kami siap2 untuk bergerak menuju ke DATARAN PAHLAWAN.
org tak pernah pergi melaka kan, rase jauh beno dari kuala linggi tu..huhuhu
itu yang rase nk serenda tu, dengan jln berbelok2 huhuhu,kami ikut dlm x masuk hyway pon

sampai sana pon udah magerib,singgah gebang2 tepi jalan le kami..alih2 mlm jugak smpi ke dataran pahlawan tu.. asben teman kata apa2 pon makan dulu isi perot bagi kenyang hihihi,kami pergi 7 orang, kami satu family, adik ipaq sorang nie,mamber deme n adik sepupu sorang hihihi..itu pestime jugak le teman kuar sekali dengan adik ipo n sepupu belah suami, kalu belah teman nie galak dah, alhamdulillah, sebab adik sepupu teman mak ayah deme dok perak, deme pulak sambung belajo dekat kolumpo nie, makenyer rajin jugak le deme jengah kami kat kat rumah..smbil tu lapang kami p la jln2 sesama..

Melaka?ermm ape lagi makanan specialnyer asam pedas kate ko..tapi rasenyer asam pedas teman lagi meletop kot hahaha, x malu ye, masuk bakul angkat sendniri hihihi..
tapi sekali sekala, apasahlnyer rase masakan orang,n pemes dari negeri tersebut kan...

 ehsan dr gambo je, nak bagi terliur kome tu hihihi

lepas makan, kami pon jalan kaki le ke dataran pahlawan tu, ajenyer dekat bebebo, ingat jauh sangat, intai2 rgupenyer sebalik deh je dataran pahlawan tu hihihi..


ape lagi udah sampai kat cinie, macam2 muzik dengor. ade beca berlampu n berlagu
macam-macam lagu ada pilih ja nak lagu apa hihihi,,udah banyak becanyer rase macam icty bergerak pulak hihihihi


anakku dengan acu lan deme, jangan tekejut tau, adik beca nie halus je, tapi kayuhan dia cepat lagi pantas membawa adik ipo teman tu dengan akmal,kami ketinggalan di belakanng tau..

memang meriah le kawasan depan Tamingsari tu, dipenuhi dengan beca berlampu..lip lap lip lap..

 Ha itu le beso adik kayuh beca tu, tengok pulak badan2 yang dibawa..mintak nyawa ooooo


 kami 7 orang sewa 3 beca belakang tu, hihihihi
satu beca rm25 henggit, pusing2 sekeliling dataran pahlawan..bergeme le pekan tu
dengan bermacam2 rentak muzik terkini, terdahulu, hindustan macam2 le..


errmm so far best jugak le, ate pestime, semuanyer pestime le sepanjang ade kat melaka tu.huhuhuhu



Lepas pusing2 naik beca kami p naik Tamingsari tu...
gayat n pening2 lalat jugak rasenyer.pestime lagi hihihi





Sekali renung ke bawah gayat da...
ok udah le,,moh balik KL mlm udah nk tua..11.30pm dah..
esoknyer nak krgoje...

Bergambo le dulu kami ye, sebelum berangkat pulang ke
KOLUMPO

TAMAT

citer Melaka hihihihi




HARI KE-2 LAST DAY, KUALA LINGGI

Sebenarnyer x banyak pon gambornyer, 
hari ke-2 tu memang teman malas nak mengusung camera 
hihihihi maklum le, aktiviti sukanekanyer banyak bebeno..
x dan pon nak tangkap gambo...

adek2 sepupu rajin le nangkap gambo 
deme guna henpon canggih manggih
teman punyer 3310 je hahaha

ok jom layan je la gambor yg ade..
nie pon download dr fb deme je hihihi

Acara bermula dengan poco-poco katenyer,
abis, ade la macam2 game la, tp camera teman x der gambo k..
nie je la yg ada pon boleh la, happy le jugak,
sebenarnyer gambor, baju biru2 nie bnyk deme ambik, tp
macam x sesuai pulak nk boh kat entry nie hihihi..
kita ambik yang sopan santun je la k..
jadi ni la gambo yang terpilih hihihi..
Jadile buat kenang-kenangan...




Entry lepas nie..bab lain pulak kkk.tp masih di MELAKA citernyer.
senang-senang teman update ye..