Digital clock

Monday, 29 December 2014

HARI TERAKHIRKU BLA BLA BLA

Ha, macam cuak je bunyi tajuknnyer kan????


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*




Ha nie kaedahnyer,,malas nak typ kat pc,,,
hihihi tengah ingt ayat2 trs je ambik enpon typ bla bla bla

Ha nie menu2 terakhir yang aku masak, dihujung minggu December 2014


Ha nie misi transform baju dinding dapo..x dapat corak dinding marble,
tiko getah punyer corak jadi le,,janji bertuko..udah lame giler tau tak tuko,,buruk beno bunyinyer kalu teman kabo udah berapa lama x tuko hahaha? ape nak tau jugak udah berapa lama ye? hahaha Udah jangkau 10 tahun hihihi...kome usah kate teman kedekot pulak udah..tuan punyer blog nie tuko bergaye dari bawal ke shawl boleh..
Nak nuko baju dinding dapo susah beno?ish udah teman kabo kan tadi ini le yang terkahir kan..di bulan December...hahahahaate macam mana cantik ke hidak? tak boleh le nak tanding dinding dapo kome yang lawo2 tu..dapur teman pon keteh keteh je..bukan dapo leterik....

Ha nie pon semangat terlampau nie mama kome kan, gosok baju sekolah hihihihi..
baju sekolah teman gosok, baju kerja sendiri hidak pulak tangan nie nak menggosoknyer hahaha..ini pon baju yang baru2 je..yang taun lepas punyer masih dok dalam lemari tu..itu pon kena gosok jugak buat tuko ganti..buku2 teks n rampaian pon udah siap dibalut, lupe pulak nak ambik gambonyer..ha semangat kan mama korang di hujung minggu terkahir December 2014 nie..[Tup2 cuti sekolah dilanjutkan lagi seminggu, berikutan masalah/musibah[dugaan] yang melanda nagara kita]..

Ha sambil duduk lipat kain yang dah kering sambil nonton GEGAR....VAGANZA...
Ha nie kesahnyer kain tak kering2 udah 2 ari..sejuk je, nak pulak tang ketiak lembab je, ate kalu di bio dekat luo bawah oning..bertambah2 lembab n lambat le nak keringnyer..so kita guna kaedah ini ye..sangkut2 lah di tempat2 yang boleh disangkukan, sambil kipas angin mengedarkan anginnya.jadi jugak le deco rumah tok musim2 hujan nie..


****SEKIAN SAJA N3 AHAD TERAKHIR 2014****









Friday, 19 December 2014

TERPAUT PULAK KEPADA SHAWL

Ermm nie nk cite nie, entah kenapa le tetiba bekenan beno dengan shawl..hihihi first dapat oblong shawl..kak ipo bagi,amboi jual mehey mule2, ckp dlm ati bile mesenyer nak gayekan shawl nie,,panjang pulak tu huhuhu 2 meter suku kome..ermm boh dalam lemari dulu la...nak jadi cerita..teman nie ada le niage sikit2 bebaju. tudung2 bawal n shawl man 2,3 ley dulu..negok2nyer customer teman2 bekenan pulak dengan shawl2 nie, shawl oblong cuttingnyer..ujungnyer curve..ate orang dah mintak ye dak teman pon restok le lgi mengikut warna yang customer request..ate elok beno kate deme...best..x yah pakai inner pon ok senang bentuk n senang ejas..depan belakang labuh..

Ate bila org udah pakey, teman menjuey pon kena try lah,,macam mn ke rgopenyer muke teman nie kalu pakai shawl..idak ke bulat je ish ish ish..ate makenyer teman pon gayekan le shawl2 yang teman niage tu...ha nama kedey teman tu NWZ Collection, Sudi sudi le jenguk ye..Ig or fan page Pakaian Muslimah[NWZ Collection]...

Ha moh tengok teman belanje gambo mane rgoper muke teman pakai shawl ye...hihihi

Ha nampaknyer macam menarik..so sekarang nie dok berkenankan shawl curve nie..dengan warna2nyer yang ceria...apa kata kome???ok tak???
nak cuba leh la pm teman ye, or wassap 012-9023596
..Cuma RM18




Thursday, 18 December 2014

UDAH KEMPES KEMPAS DOMPET TEMAN

Ermmmm ape lagi kalu ujung tahun ye dak, mn yang bujang, dompet kempis..p shopping moping sale ujung taun, yang baru kawin,dompet kempes pi hanymoon,,ye ke? errmm kempes beli perhiasan rumah pon boleh jadi jugak kan, baru kawin ye dak?? aaaa yang udah ada anak plak, dompet kempes pi bercuti dengan family..errmm kalu dah ada anak2, nak pulak yang dak bersekolah huuuuu...dompet mak ayah kempes, sebab membeli belah perkakas sekolah segala bagai...huuuuuuuuuu panjang hunyer ye...

Aduhai kome oiii, aje mahey beno perbelanjaan sekarang nie>> yang tadika usah cakap le, yuran saja udah rgope nk masuk unibersiti ye..sekolah rendah pulak pakaian deme udah mcm penjawat awam beruniform bagai....mama dulu idak le rgope ni..baru nak masuk darjah 3 udah dilantik menjadi pengawas pusat sumber>>> ingat dilantik2 saje la kan..udah kena pakai pakain khas pustakawan le bagai...bajunyer pulak bukan warna putih, bukan warna biru..tapi warna pink ko..haaa melaram aje bebudak sekolah rendah sekarang nie yang berjawatan le kononnyer...ish ish ish yang kempes mak pak jugak ye kan..

Tahun depan  akmal 6 tahun n still dok kat sekolah lamanyer tu la Az Zahra, nak anto sekolah PRA, mcm tak adil lak kan Nurin sampai 6tahun sekolah Az Zahra..n tahun depan pulak akmal udah didaftarkan untuk mengikuti kelas KAFA, memandangkan si Nurin pon teman udah masukkan pada umur 6 tahun, mcm tak adil [tak adil lagi] lak kalu akmal nie dimasukkan pada umur 7 tahun sian lak dia, nanti bukan dia yang terasa, mama lak yang terasa mcm bahagi2 pemikiran lak tok anak2..ermmm tak pe la mama dengan papa cuba sebaik mungkin la ye..Harapan mama n papa supaya korang berjaya menuntut ilmu..dan masa hadapan...

Erm nie la uniform baru kakak n adik..
Kakak bab bergaye bagi kat dia...
Adik kalu buat muke x mood memang tak boleh bla..hilang kehensomannyer..

Ekcheli nak habaq mai, si akmal nie badannye udah semakin sehat, alhamdulillah le kan anak mama sehat tanpa sebarang penyakit..tapinyer itu le bajed nk beli baju sekolah udah berdouble2..baju tahun lepas udah sendat le jadinyer kalu udah badanyer semangat sehat..
Nurin pulak semakin tinggi udah nak sama tinggi mama katenyer......

Perkakas lain tu mama beli lebih kurang je la ye, mana yang boleh pakai pakai semula la ye anak2 oi..tapinyer mama rase basic semuanyer bargu...hahahaha...anak o anak kan..tapi bli yang murah2 udah...kome jage n pakai le elok-elok n dengan cergemat tak gitu...

Ok apa pon...buku sekolah kome belum balut lagi..entah bila le kerajinan mama nak datang..kita tunggu je lan nanti ye.....da da da....


  

Tuesday, 9 December 2014

CUTI-CUTI CUCI SAKU..

Cerita Rabu Lepas Cuti jalan seharian, bawak anak2 p jalan-jalan dalam negeri ja..KEMANA??????????????
ZOOOOOOOOO NEGARA JE..

Walaupon orang kata ticket mahal..tak berbaloi..tapi mama n papa igno je la..sekali sekala ja..bukan setahun sekali, bukan sebulan sekali, entah berapa tahun sekali la kott nk coti2 togather-gahter dengan papa n anak2 di hari biasa..susah tauuuu nie boleh dapat anugerah nie...ermmm tapi tak tau sapa yang patut bagi hahahaha....

Apapon dari awal masuk Zoo segalanya berjalan lancar, alhamdulillah...kami sampai awai tau kul 9.40am dah smpi..bekpes pon dekat zoo..hihihi walaupon agak mahal sikit kan..makan bugger je, papa kata jgn makan berat2 nti  tak larat nk jalan hahaha...

Alhamdulillah anak2 pon happy nmpknyer..smpi mngadu dah tak larat le nak jalan, dah penat la mama kaki adik nie nak jalan..hahaha, aaiiik mengalah ko ye..ermmm kejap je penatnyer, dapat rehat sekejap tido dlm keta, bngn je udah mintak nk jln2 lgi..hargu-hargu..




 My Happy Family

Huuu, udah lama x jln2,,penat jugak rase, tp nasib baik separuh jalan naik tram..ZOO


Ha kami nk masuk Panda Giant, nak negok tempat mcm mn ke rgopenyer???
ermm tapi gambo teman idak le cantik beno, gune kemera enpon je kan..

Ha ate ini le panda dekat Malaysia Zoo 
Meet Xing Xing & Liang Liang, 
yang mana 1 Xing Xing or Liang-Liang teman tak pasti hihihi, x dan nk ermbaca..
mintak maaf la ye..hihihi. Dalam nie satu laluan je..satu hala.n satu laluan untuk setiap pengunjung tengok panda tu..

nak ambik bidio bnyk2 cik abang marah, hahaha coz first lupa nk pdm flash,dia nmpk lak..mama ko x abih2 dengan telipon dari awai sampai..huhuhu..ok abang last2 ambik gambar je hihihi..marah kooo..
sebelum org yg jaga tu tegur..baik teman tutup phone..kang terbantot lak nk jln keliling zoo trs balik hahahaha..kat luo smbung ambik gambo lagi ye hihihi..

Ishh, setengah hari, ambik gambo n video gune enpon xcukup bateri laa...bnyk gambo lgi yg x dan nak ambik, tangan pon udah lenguh kome masa tu, sampai anak sendiri pon udah tego, mama nie dari tadi asyik ambik gambo je..huhuhu...ok le mama udah simpan enpon mama, udah nak abeh bateri pon hihihi...

ermmm happy happy happy, percutian yang singkat tp pueh ati le, masuk keta je nurin n akmal ucap terima kasih kat papa n mama, bawak p jalan2 kat Zoo...sama-sama sayang...ok moh balik udah penat kan..

















Wednesday, 26 November 2014

MUSIM KENDURI KENDARA

Ermm Citer Sabtu lepas,, Majlis Khatan anak jiran, merangkap kengkawan anak2 teman le..
Sunatnyer ri sabtu, petang jumaat tu dah start sibuk le merewang, ermm malam tu ada majlis tahlil n bacaan yasin, pastu membungkus goodies bag, udah macam kenduri kahwin meriah gilerrr...nasib le jenjiran blok tu spoting moting..semua turun ambik bahagian hihihi...

mlm tu x sempat pon nk hambik2 gambo bagai...ramai bebeno ummatnyer..bebudak usah cakap le..merdeka dapat pelepasan malam..hihihihi smpi x nak  balik rumah.udah tengah malam sanggup pulak nk nunggu org lelaki menumis kari ganja daging kambing..peaaahh maveles...plooopppp...

menu boleh tahan, lain dari yg lain, isi ikan dori sweet sour, ayam goreng rempah, acar nenas, kari ganja daging kambing..nasi putih, minyak n kuih muih memey pueh ati...
Teman dengan jenjiran sebaya udah macam anak dare tau..dok bagi door gift kat para tetamu..ohh perasan mude kejap, padeheynyer udah anak due ye dak..mentang2 anak2 udah beso.dok asyik main je, x nmpk le berkepitnyer kan..hihihi

Hubby n suami jiran sebayaku ambik port cuci pinggan mangkok..sambik membasuh isteri2 ada depan mata hihihi..sambil mendendangkan nyanyian kpd tetamu smbil cuci pinggan...siapa lagi suami teman le..suami jiran nie malu tapi mahu..maklum le org baru..hihihihi

ok la sembang banyak x kena, tembak x kena..jom layan gambo2 je..

                                      KEK PON TEMPAH SPECIAL untuk pengantin
 Ha yg baju ijo nun di cerok tu suami teman dengan encik suami jiran teman yg gambo bawah  tu.

Ha tu nampak si yang terlampau sebok ke depan ke belakng lawat kawasan..Jiran teman nie ambik alih pegang baby2 yang mama2 depa nak makan.. khidmat transit disediakan hihihi..moga2 lekat la kat depa pulak tok mendapat rezeki baby...
Bawah nie hasil pemberian tapau dari tuan rumah..tq..best sangat walaupon agak penat tapi semua happy.n ikhlas membantu..boleh diakatakan satu tangga blok kami tu ..turun membantu sampai semuanyer selesai..alhamdulillah semua berjalan lancar..





Monday, 17 November 2014

MAJLIS KHATAM AL-QURAN & IKHTIFAL 2014

Tadika Islam Az-Zahra
Selesai Fasa Pertama..

Majlis majlis semalam berlansung di Dewan MPPJ Bandar Sri Damansara..


Kejap je masa berlalu, anak2 dah semakin membesar, mama n papa udah semakin meningkat usia..huhuhu..semalam majlis penyampaian hadiah untuk tadika, n Majlis Khatam Al-Quran untuk kafa Sek Agama Az Zahra Sri Damansara..


Ermm Akmal ada persembahan tadika islam Az-Zahra..n menerima anugerah kedatangan terbaik kata cikgu..pas tu dapat gak le cenderahati..peroleh 84.8 peratus..Alhamdulillah la itu rezeki anak mama kan..Insyaallah akan datang peroleh peratus yang lebih tinggi..


[Orang Lain pakai baju melayu dia n 2 orang lgi x paki baju melayu]
Tak sempat nak ambik gambo ms atas pentas laju beno jalannyer..


Khatam Al-Quran tu untuk sekolah kafa...bukan Nurin ye tapi sahabat handai yang seiring menuntut ilmu di sekolah tersebut..NURIN?? insyaallah tahun hadapa kot Khatamnyer..
ermm mama lak yang over confiden ye..tapi harap2 dapat le tercapai kan..n semoga berjaya dalam pelajaran....

Banyak Lak persembahan semalam,,sajak bahasa Arab, Nasyid, Khatam dan lain2..
Ok la jom layan je gambo budak akai panjang nie..


Balik dari dewan mintak upah ais cream..


Ok semoga anak-anak mama berjaya dalam hidup dan pelajaran..




Thursday, 13 November 2014

APE YANG KO BUAT TU HAAAAA

Ermm Citer Fresh nie hahahaha, saspen tak bunyinyer?
Ala idak le saspen beno pon,, haru jeee..dek ragam si anak...
Tadi Cikgu akmal wassap ragam@aksi dia kat sekolah..
Aduhhhh ape kes pulak nie kan?
Ape yang di tengah buat tu?
OHHHHH TIDAKKKKKKKKK


Ermm ape yang ko buat haaaaa????
Cikgu dia kata dok asyik garu kepala saja....
MAMA: ohhh ada KAP WAU TA WAU ke??ermm tak mungkin yekk hihihi..
Nie satu sebabnyer rambut dia dah panjang,Bukan tak mau potong,dia kan baru baik dari demam pelentong tu..tu yang tertangguh2 nk potong rambut...dia garu x sakit, baru je letak mesen tu dia kata sakit pulokkk huhuhu...memang le atas kepala tu merah lagi..sebabnyer dia kopek..time dia buat tu tak sakit..time mesen bergegar, dia pulak bergetar hohohoh..tp memang dah ckp dengan dia sebelum ari ahad nie kena potong rambut..nak kena encem2..nk ambik hadiah katanyer...ye la nak oiii
Buat malu mama je tau....hohoho






Monday, 3 November 2014

JAGA ORANG BERPANTANG

Ermm sapa pulak yang dalam pantang ye dak????
ha nie citer pasal pantang dek sebabkan chikken pox...SIAPA??
Si akmal..huhuhu memang dugaan betul jaga dia nie dalam pantang..
Haru geleng kepala mama dia dibuatnyer...sebab apa?
X macam orang sakit..dia sakit time nak tido je...itu pon jenuh pakse soh tido...

Xceli rasanyer dia dah kena awal masa nurin kena dulu, tp mugkin x bnyk kott..
Kali nie kena ha bapak besau2 bijik airnyer...Kita je yang risau,, dia apah idak..
Baik digarunyer selamba je.. yang dok atas kepala relex je dia kutis2...
Mama je yang dok bising dok dia dok diam....STRESS Mama tau...

Kita masak steam n rebus2, leh pulak mogok2, ermm tak sedap mama masak.
Tapi selera boleh tahan jugak budak sorang tu dalam sakit2nyer dimata mama je la nmpk dia sakit
n takot dia sakit dia hargammm nyaden je rgopenyer...


Nie le rgope budak berpantang asal nama je huhuhu
siap nk bawak bot kertas tido lagi dipelok2nyer je dia..
Apa pon mama doakan moga cepat sembuh ye..

Tuesday, 28 October 2014

MANA LAGI??? ATIVO PLAZA LA...

ERM nie citer udah lama k..tak daya nak update waktu tu,
entah ape ke heynyer huhuhu..ermm sini la tempat riadah mama n anak2, nak kuar kawasan dari sri damansara nie,kena ikut pengaruh gak, kalu R jauh sikit kot mejongketnyer..time nie pengaruh M, ate dekat2 je la, apa pon mama nampak cam anak2 mama happy la kan..kot ye la kalu korang pikir gitu ye dak...huhuhu


video

Erm mama pon suke pergi kat ativo nie, maknenyer sri damansara lo nie..
udah standard Bandar Utama kot hihihi





Thursday, 23 October 2014

SELAMAT KEMBALI BERBLOG, PN GIHA

Ermm lame beno blog nie cuti, mengalahkan orang cuti bersalin ye dak...
Ate mana nk muatnyer, aje beno teman sebok,..entah hape2 le yg dibuatnyer..
Ha ri nie nk berblog pon syok sikit, coz udah ada peneman kembali dok sebelah meja nie..my kak bff udah kembali bertugas selepas cuti bersalin..ha nampak tak? motif kenapa blog nie pon bercuti hahahaha...

Sepanjang kak bff [ate dia sudi ke ye dak jd bff teman? MOTIF?]teman tu cuti bersalin, teman nie udah jadi hargu segala macam tau...Nak ku ngaduuu.. tiada tempatnyaaa..nak ku luah tiada yg sudi...hahaha mengong ko nie yek giha oiii..cakap sesorang,,dengan dinding huhuhu..udah nasib teman rgope itu sabo je la...

Ermm nk tukar topik la..entah kome paham ke tak story atas tu, kalu tak paham buat2 paham je la ye kawan..

Sepanjang kak bff, tak der, makan pon sorang2 tau.. makan tak lalau, sembang pon tak puas hihihi..sebab apa kome nak tau..MOTIFFFFFFFFFFF...hahahaha, jagan marah areeee..


Ha nie la motifnyer...makan sekokak je udah tak lalu kome oiii...
nie bos beli time kak bff cuti bersalin,,nampak tak???
tak selerga teman tau...

Nie semua berasakan doyan..doyan udah lugroh kome..
ada ada saja bos teman nie,,jumpa saja makanan berasas doyan, 
atas kiri kek doyan, kanan atas roti doyan, bawak puf doyan...
ape pon alhamdulillah rezeki kan..semoga murah rezeki bossss..

Ermm ate tak selera2 pon rase mcm berat teman nie bertambah tak agaknyer ye?????
ish ish ish...OK nanti sambung.. 
Banyak citer teman udah masuk peti besi..nanti teman bukak semula ye..













Friday, 5 September 2014

KALI KE-2 NURIN SEMPUT

Nie citer semalam dalam kul 12.15pm phone bunyi...ehhhh nombor sapa nie?
Assalamualaikum nie mama nuri? uiiisshh ati dah detik dah, apehal si nurin nie?  ye saya..saya ustazah.....lupe nama..nie nak maklumkan kepada puan, nurin tadi ada sukaneka..lepas acara larian tu..dia semput...aareee?semput..ye puan saya minta maaf sebab x tahu pulak dia ada semput..ehhhh x pe ustazah..tp rasenyer pon memang dia tak der semput..dgn konpiden je bercakap dengan ustazah tu..errm boleh tak puan jemput nurin di sekolah..saya ada dengannya di dewan..ok ustzah..mintak maaf ye puan mengganggu puan..eh x pe ustazah..assalamualaikum..

Letak je phone.time tu nk pi toilet, time tu la jantung tetiba degup kuat..sambil tu pikir jugak,, adduhhh ape la pulak akai anak aku nie???ye ke dia semput...ha nampakkan mama sendiri pon dok syak anak macam2 huhuhu..Sekalinyer..baru teringat daaaa..yang dia pernah semput dah sebelum nie sampai kena sedut gas...alamak..betul la anak aku semput, mengong betul aku cam mana leh tak hingat pulak, huhuhu..Mungkin sebab benda tu jadi sekali sekala la niee jadinyer,coz memang x pernah ada  memori yang mengatakan anakku ada semput..tapi apakan daya kita hanya hambanya yang lemah..aku terima seadanya..

Sampai sekolah terus jumpe Nurin then baru cakap balik dekat ustazah tu yang mama dia lupe yang si nurin pernah semput sekali huhuhu..tengok keadaan nurin masa tu dah kurang dari awalnyer lega sikit, keluar sekolah terus je bawak pi klinik..takut melarat..dan akhirnyer...


Nie le obatnyer kan..
ok la mama doakan anak2 mama sihat-sihat sejahtera ye..



Tuesday, 2 September 2014

BARU NAK UPDATE BLOG< ISH ISH ISH

Errrmm, nampak macam sebok sangat ke teman nie ye..haddoiii2..
Tapi memang sebok pon sebenarnyer, sejak semanjak kak Syaniaftersix cuti bersalin,,errmm time tu le teman keseorangan,, nak makan pon tak der selera huhuhuu..teman gosip, teman berbual, teman berkongsi cerita errrmm x dor sunyi tauuu...Lamanyer nk nunggu bulan 10 kak syaniaftersix masuk kerja...

errmm tapi dalam sebok2 tu nk jugak berbisnes dok sorang2 nie ha...hihihi sikit2 lama2 kot2 jadi bukit ye dak..yang pasti kerja utama mesti diselesaikan dahulu...tak gitu kengkawan...
ha tak mau ckp byk la..jom tengok NWZ C yang ada ye... teman jual cara terus tangan ke tangan n online...
sapa berminat boleh bg tau ye...






Ha nie PURSE WARNA2 MEMUKAU YE..cuma RM28





Ha Tudung Bawal Hoodie NWZ C nie cuma rm12



H.bag nie Cuma RM40
***Jika anda perasan,,maaf diatas kesilapan typing***
apa yang pasti harganyer tetap menarik..pasti berpaputan..


Kpd sesiapa yang berkenan boleh la tinggalkan pesanan ye..tq

Friday, 8 August 2014

CITER RAYA PERTAMA

Salam Aidilfitri buat semua teman2...
Tahun nie beraya di perak, balik kg ari sabtu..redah jem ke tapah mengambil masa selama 6jam 30minit..hambek kooo..Abeh semua jln altenatif aku redah dengan en suami..alhamdulillah sampai kedestinasi dengan selamat.....anak2 dok aju soklan, dah sampai ke mama, errmmm lamanyer nk sampai rumah opah??? sampai2 elok dekat time berbuke pose huhuhu sib baik udah dekat time buke pose,, kalu idak jenuh nak layan perasaan lagi dok tunggu masa berbuka, selalu paling koman pon 2 jam udah sampai depan rumah mak..jln time bukan cuti umum la kan..clear je perjalanan...

Ermm tahun nie menu ari raya pertama rumah mak, rendang, lemang, nasi empit kuah kacang, n mee rebus,,haa menu tambahan lasagna n spegato..hihihi orang baru pest time nk buat tah jd tah idak, tp harap menjadi le,,bukan apa, ajat ati nk buat lasagna tu nk mkn adik beradik je,tup2 anak dara si nurin tu mintak spegati pulak sian pulak udah sebulan berpuasa,,nk meraikan hari kemenangan kan...So mula la memotong segala rencah2..itu pon udah tengah ari baru nak mula..tup2 tengah menumis2 tetamu udah mula datang,,sedara mara sebelah mak... huhuhu aduh abis la malu i..pest time lak nie nk ma...okk x pe la..x cuba x tahu ye dak.. feeling happy coz my uncle n sedara-mara cakap sodap bangat..my hubby pon x pernah makan spegati tetiba beria2 lak nk mkn tapi kesian x cukup...balik pantai dalam repit masak spegati lagi tp kali tu buat ayam cincang pulak pearhh seronok isteri tengok suami n keluarga mertua makan bertambah2 kira past la yek teman masak menu orang putih raya nie..hihihi..alhamdulillah....

ok la citer kang x abis2 jom layan gambo di family kami di pagi raya k...


Nie lah keluarga kecil kami, tahun nie thema apa yang ada je...
ala2 maching gitu jadi le..

First day raya x p mana2 pon dok rumah terima kunjungan para tetamu..dikalangan saudaramara kedua belah pihak[mak n arwah abah]..


nie selit kejap gambo mak dare k..tomel tak kak kembo hihihi..


Ha sembang santai di petang raya..nie sebelah mak..udah nak balik baru dapat ambik gambo..itu pon ambik tangkap muat je.. x der nk posing2 bagai...macam2 cite nk disembang kan..pasal basikal. motor,, n buadak bam bam si ecah ni ha..sengeh aje ponn

*
*
*
*

Nie sebelah arwah abah..nie menantu2 n cucu2 hihihi..
pakat semua udah beso2..deme panggil teman mak kembo..
setahun sekali le dapat bersua muke sembang gurau2 macam nie...

 ok abis citer raya pertama...nanti sambung raya seterusnyer kot ada citer ye hihihi














Wednesday, 16 July 2014

KEMAS MENGEMAS NAK RAYE KOME

Semperna cuti Nuzul Al-Quran, teman ambik kesempatan nak kemas mengemas rghumah le...banyak tau sebenarnyer tugasan yang teman kena selesaikan sebelum ujung minggu nie or last date sabtu 19hb hihihi, ate itu le pon minggu yang terakhir ye dak..minggu depannyer udah le sebok nak balik kampung.....

Ha semalam teman, lepas sahur je ambik mood tidur dulu, tapi sebelum subuh tu mesen udah jalankan tugas..membasuh lansir n sarung kusyen, errmm tahun nie idak bertuko pon langsir n sarung kusyennyer basuh pakai semula je.tak mau le nk membazir ye dak..bende boleh pakai lagi..sarung kusyen tu teman tuko yang udah sedia dibasuh 2 tahun sudah punyer.. janji bila nak raye je teman basuh yg dah guna tuko le yang lain pulak, nampak le bertuko kan..perkakas lain pon idak le bertuko baru,, tapi bertuko pakai je...

Karpet?  ermmm ada jugak le.tapi macam yg lain jugak le..abis je bulan raye...gulung semula karpet tu lepas tu simpan elok2..ada hari2 tertentu je guna pakai karpet tu, yang pelasah pki karpet biasa2 je..karpet yg gulung semula tu pon bisa2 je..bukan le bulu karpetnye tebal 3inchi hihihi...karpet mak mak je...tapi entah le teman suke beno negoknyer..dulu2 bila mak bentang karpet je,,iissshh raye macam nk raya pulak, tapi bukan nak raya pon..time2 nak kenduri kawin pon,,ha mak mule la kuarkan karpet2nye yang dugulung tegak dok belakang pintu bilik hihihi pas tu ikatan gulung karpet tu..setiap muncung punjut dengan plastik tauuu, nnnn ikat dengan perca kain hahahaha nostalgia betul teman raya...sekarang teman pon udah ngikut rgope itu penjagaan karpetnyer hihihi..nanti kome tengok ye. gambonyer rgope mana teman punjut muncung karpet tu hhihihihi...

Dogel la rgomah teman semalam...ate udah dicabut semua baju2 deme..dogel le jaginyer...tapi huuuu semalam n tahun nie la teman rasa paling bnyk makan masa..teman nguruskan rgomah nie..bukan beso mana pon rgomah teman nie..tapi dek kerana bnyk benda yang teman kena selesaikan,so teman kena buat satu persatu, agar ianyer siap dengan sempurna.sampai kul 9ml tau baru teman dapat siapkan semuanyer...ate buat kerja sorang2 gitu le gayenyer tapi best tak der org ganggu. bebudak 2 orang tu ikut kakak teman kuar p GIANT, papa depa ada urusan..so buat le kerja tu pelan2, dok sorang2 x der pening2 nk pikir makan buke pose..deme buke di luo semalam..teman mkn apa yg ada je...ok la jom layan gambo2nyer ye...


Ha tengok tu abeh doge semua hihihi, ha tu karpet teman..tengok teman ikat guna perca kain pelekat en.hubbym punjunt dengan plastik atas bawah hihihi, langsir tu udah basuh tau, jemur dalam rgomah kena angin kipas lagi cepat kering bandring jemo dekat luo.yg dah x ada ruang benonyer hihihi..


Ha ini udah selesai mengemas ate jadi le ye dak..bak kata anak2 teman 
waaaa hebat la mama,, cantiknyer..nak raya dah ye mama...ha itu le karpet mak2 kita, teman beli dekat sg.buloh tahun lepas..beso lebo puas negoknyer rege pon berpatutan..karpet bawah meja tu asalnyer depan ruang tamu tu, time raye pindah dok tang tu, lepas bulan raya balik ke tempat asal ye selagi boleh digunakan...Lampu kelip2 je udah rosak, itu kena tukar beli baru hihihi...
ok kengkawan selamat mengemas ngemas hihihi


Monday, 14 July 2014

DIAM TAK DIAM

Hai semua, lama beno tak up date, entah le hape hanginnyer x der rase nk up date blog..haruuuu dibuatnyer..
Diam x diam udah 15 ari kita berpuasa ye dak...Alhamdulillah masih diberi peluang berpuasa pada tahun nie. Tahun nie kami bersahur n beriftar 4 beranak..alhamdulillah Nurin n Akmal puasa penuh bukan pose yang yok balik sekolah bukak periuk hihihi...Syukur alhamdulillah si akmal pon kuat tenaga dia berpuasa penuh, cuma first day tu dia pose sampai kul 2.30ptg je..haus la mama sian adik hihihi,, x sempat pon mama nak cakap apa, sepupu dia datang bawak ais krem pop, terus baca doa makan selamat...Hari seterusnyer alhamdulillah bak kata pepatah ALAH BISA TEGAL BIASA, baguskan adik mama puasa banyak2, sekolah banyak2, cuti banyak2 pas tu raya banyak2 hihihi..Shabas anak2 mamakan puasa penuh,,mama cuma nak latih kot2 le dapat separuh hari, tapi alhamdulillah anak2 mama kuat...

Tahun nie turn raya di kampung SMTD,, hureeee...balik kampung.....first ramadhan pon di kg, akhir ramadhan pon di kg juga alhamdulillah...Tahun nie x beria beno pon shopping moping,, sepasang sorang tok bebudak tu udah le beli...yg lain2 tu tengok2 le kot2 time jenjalan ada yang berkenan n poket tengah tebal tu boleh le beli,,kalu hidak tengok je yer..mama tahun nie x beria beno la..pakai mana yang ada je...anak2 yang seronok nak beraya, mama pon seronok jugak..tp cukuplah ala kadar...

Ok la harap2 kesihatan kita baik2 sahaja sehingga selesainye bulan ramadhan nie, agar kita dapat rahmat ramadhan pada tahun ini insyaallah...

Thursday, 26 June 2014

Birthday Boy Akmal

Happy Birthday anak mama n papa MUHAMAD AKMAL HAZIQ..
Yang ke 5 tahun,,udah semakin membesar anak2 mama n papa..
Mama n papa doakan semoga adik menjadi anak yang berjaya dunia akhirat..
Jangan nakal-nakal ye udah besoooo...akai pon bertambah panjang...hihihi

Sampai rumah mak akmal tunjuk, hadiah papa beli, set tulis TRANSFORMERS...Abis ati dpt hadiah berkenan dihati.Terima kasih papa...

Akmal request soh mak dia masak, nk makan dengan kawan2 katanyer,,tp mak cakap adik bagi tau lambat, barang2 nk masak x cukup..huhuhu,,x pe la kata adik,nnti adik cakap dengan mama suruh beli kuih-kuih nk makan dengan kawan2..ok k..

Dalam perjalanan nk p sek.adik ckp nk beli kuih dekat surau, sampai surau kuih-kuih dah abis la mama...
errmm x pe la mama bli roti coklat la..sampai sekolah pusing dekat kedai belakang sekolah tutup pulak,, haddoiii...fening mama... x pe la adik masuk sekolah dulu nnti mama anta roti dekat adik ye,,
mama anta tau nanti adik lapar sian adik...ye la nanti mama anta k...

Dalam perjalanan mama n p opis, lalu depan kedai kek tengok bukak dah kedai kek nie kul 8am..ok k mama singgah le tengok ada kek x,,oraite ada kek, bli  la kek anta kat akmal,,mama p opis bukak opis n tunggu kawan2 mama smpi baru mama gerak p anta mknn kat akmal..sekalinyer mama terlepas waktu rehat akmal kul 9 da,cikgu bagi akmal b.fas, akmal cakap dengan cikgu mama x bli makanan dia huhuhu...mama kuar opis kul 9.20am hehehe mama ingat rehat kul 9.30am.sorry.. ye..

Ok la mama singgah kedai runcit, dekat opis bli apa yang patut  tok tambah2 happy bebudak tu ye..mama bli jajan2 je, coz kedai runcit itu je pon yang ada kan...yang mama sempat bli waktu tu hanyalah ini..



ERM NIE JE SEMPAT MAMA BELI HIHI, 
majlis x dirancang kan, gini le jadinyer, apa pon mama harap akmal happy...
Mama send kat sekolah, mama dengar semua murid tengah mengaji..huhuhu memang sah le mama udah terlewat hihihi, akmal tak tau pon yang mama anta kek n jajan kat sekolah,cikgu buat seprise....hihi tq cikgu sofia n semua...


CIKGU WHATSSAP KAT MAMA 
TQ TQ TQ CIKGU...






Friday, 13 June 2014

PA CITA???

Ermm pe citta la nak update nie?musim cuti sekolah,mama pening kepala. Mana nak bawak bebudak nie cuti sekolah? apa nak masak lunch hari2 cuti?ape nak buat nieeeeeee???oohh feningggg...cuaca pon panas sekarang nie, nk berjalan out door pon x tahan teman..terik kome..duduk di rgomah pon..hangat jugak..
Tapi untuk tidak menghampakan anak2 mama bawak kome ke KLCC sri damansara k...jom layan gemgambo nie ye...








ha udah kome moh balik, udah malam....

ha nk tau deme nie dekat mana hihihi, kejap ye..

*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

at ATIVO PLAZA BANDAR SRI DAMANSARA JE....HIHIHI
 dekat cnie la KLCC NYER...