Digital clock

Wednesday, 26 November 2014

MUSIM KENDURI KENDARA

Ermm Citer Sabtu lepas,, Majlis Khatan anak jiran, merangkap kengkawan anak2 teman le..
Sunatnyer ri sabtu, petang jumaat tu dah start sibuk le merewang, ermm malam tu ada majlis tahlil n bacaan yasin, pastu membungkus goodies bag, udah macam kenduri kahwin meriah gilerrr...nasib le jenjiran blok tu spoting moting..semua turun ambik bahagian hihihi...

mlm tu x sempat pon nk hambik2 gambo bagai...ramai bebeno ummatnyer..bebudak usah cakap le..merdeka dapat pelepasan malam..hihihihi smpi x nak  balik rumah.udah tengah malam sanggup pulak nk nunggu org lelaki menumis kari ganja daging kambing..peaaahh maveles...plooopppp...

menu boleh tahan, lain dari yg lain, isi ikan dori sweet sour, ayam goreng rempah, acar nenas, kari ganja daging kambing..nasi putih, minyak n kuih muih memey pueh ati...
Teman dengan jenjiran sebaya udah macam anak dare tau..dok bagi door gift kat para tetamu..ohh perasan mude kejap, padeheynyer udah anak due ye dak..mentang2 anak2 udah beso.dok asyik main je, x nmpk le berkepitnyer kan..hihihi

Hubby n suami jiran sebayaku ambik port cuci pinggan mangkok..sambik membasuh isteri2 ada depan mata hihihi..sambil mendendangkan nyanyian kpd tetamu smbil cuci pinggan...siapa lagi suami teman le..suami jiran nie malu tapi mahu..maklum le org baru..hihihihi

ok la sembang banyak x kena, tembak x kena..jom layan gambo2 je..

                                      KEK PON TEMPAH SPECIAL untuk pengantin
 Ha yg baju ijo nun di cerok tu suami teman dengan encik suami jiran teman yg gambo bawah  tu.

Ha tu nampak si yang terlampau sebok ke depan ke belakng lawat kawasan..Jiran teman nie ambik alih pegang baby2 yang mama2 depa nak makan.. khidmat transit disediakan hihihi..moga2 lekat la kat depa pulak tok mendapat rezeki baby...
Bawah nie hasil pemberian tapau dari tuan rumah..tq..best sangat walaupon agak penat tapi semua happy.n ikhlas membantu..boleh diakatakan satu tangga blok kami tu ..turun membantu sampai semuanyer selesai..alhamdulillah semua berjalan lancar..





1 comment: