Digital clock

Monday, 14 July 2014

DIAM TAK DIAM

Hai semua, lama beno tak up date, entah le hape hanginnyer x der rase nk up date blog..haruuuu dibuatnyer..
Diam x diam udah 15 ari kita berpuasa ye dak...Alhamdulillah masih diberi peluang berpuasa pada tahun nie. Tahun nie kami bersahur n beriftar 4 beranak..alhamdulillah Nurin n Akmal puasa penuh bukan pose yang yok balik sekolah bukak periuk hihihi...Syukur alhamdulillah si akmal pon kuat tenaga dia berpuasa penuh, cuma first day tu dia pose sampai kul 2.30ptg je..haus la mama sian adik hihihi,, x sempat pon mama nak cakap apa, sepupu dia datang bawak ais krem pop, terus baca doa makan selamat...Hari seterusnyer alhamdulillah bak kata pepatah ALAH BISA TEGAL BIASA, baguskan adik mama puasa banyak2, sekolah banyak2, cuti banyak2 pas tu raya banyak2 hihihi..Shabas anak2 mamakan puasa penuh,,mama cuma nak latih kot2 le dapat separuh hari, tapi alhamdulillah anak2 mama kuat...

Tahun nie turn raya di kampung SMTD,, hureeee...balik kampung.....first ramadhan pon di kg, akhir ramadhan pon di kg juga alhamdulillah...Tahun nie x beria beno pon shopping moping,, sepasang sorang tok bebudak tu udah le beli...yg lain2 tu tengok2 le kot2 time jenjalan ada yang berkenan n poket tengah tebal tu boleh le beli,,kalu hidak tengok je yer..mama tahun nie x beria beno la..pakai mana yang ada je...anak2 yang seronok nak beraya, mama pon seronok jugak..tp cukuplah ala kadar...

Ok la harap2 kesihatan kita baik2 sahaja sehingga selesainye bulan ramadhan nie, agar kita dapat rahmat ramadhan pada tahun ini insyaallah...

No comments:

Post a Comment