Digital clock

Wednesday, 16 July 2014

KEMAS MENGEMAS NAK RAYE KOME

Semperna cuti Nuzul Al-Quran, teman ambik kesempatan nak kemas mengemas rghumah le...banyak tau sebenarnyer tugasan yang teman kena selesaikan sebelum ujung minggu nie or last date sabtu 19hb hihihi, ate itu le pon minggu yang terakhir ye dak..minggu depannyer udah le sebok nak balik kampung.....

Ha semalam teman, lepas sahur je ambik mood tidur dulu, tapi sebelum subuh tu mesen udah jalankan tugas..membasuh lansir n sarung kusyen, errmm tahun nie idak bertuko pon langsir n sarung kusyennyer basuh pakai semula je.tak mau le nk membazir ye dak..bende boleh pakai lagi..sarung kusyen tu teman tuko yang udah sedia dibasuh 2 tahun sudah punyer.. janji bila nak raye je teman basuh yg dah guna tuko le yang lain pulak, nampak le bertuko kan..perkakas lain pon idak le bertuko baru,, tapi bertuko pakai je...

Karpet?  ermmm ada jugak le.tapi macam yg lain jugak le..abis je bulan raye...gulung semula karpet tu lepas tu simpan elok2..ada hari2 tertentu je guna pakai karpet tu, yang pelasah pki karpet biasa2 je..karpet yg gulung semula tu pon bisa2 je..bukan le bulu karpetnye tebal 3inchi hihihi...karpet mak mak je...tapi entah le teman suke beno negoknyer..dulu2 bila mak bentang karpet je,,iissshh raye macam nk raya pulak, tapi bukan nak raya pon..time2 nak kenduri kawin pon,,ha mak mule la kuarkan karpet2nye yang dugulung tegak dok belakang pintu bilik hihihi pas tu ikatan gulung karpet tu..setiap muncung punjut dengan plastik tauuu, nnnn ikat dengan perca kain hahahaha nostalgia betul teman raya...sekarang teman pon udah ngikut rgope itu penjagaan karpetnyer hihihi..nanti kome tengok ye. gambonyer rgope mana teman punjut muncung karpet tu hhihihihi...

Dogel la rgomah teman semalam...ate udah dicabut semua baju2 deme..dogel le jaginyer...tapi huuuu semalam n tahun nie la teman rasa paling bnyk makan masa..teman nguruskan rgomah nie..bukan beso mana pon rgomah teman nie..tapi dek kerana bnyk benda yang teman kena selesaikan,so teman kena buat satu persatu, agar ianyer siap dengan sempurna.sampai kul 9ml tau baru teman dapat siapkan semuanyer...ate buat kerja sorang2 gitu le gayenyer tapi best tak der org ganggu. bebudak 2 orang tu ikut kakak teman kuar p GIANT, papa depa ada urusan..so buat le kerja tu pelan2, dok sorang2 x der pening2 nk pikir makan buke pose..deme buke di luo semalam..teman mkn apa yg ada je...ok la jom layan gambo2nyer ye...


Ha tengok tu abeh doge semua hihihi, ha tu karpet teman..tengok teman ikat guna perca kain pelekat en.hubbym punjunt dengan plastik atas bawah hihihi, langsir tu udah basuh tau, jemur dalam rgomah kena angin kipas lagi cepat kering bandring jemo dekat luo.yg dah x ada ruang benonyer hihihi..


Ha ini udah selesai mengemas ate jadi le ye dak..bak kata anak2 teman 
waaaa hebat la mama,, cantiknyer..nak raya dah ye mama...ha itu le karpet mak2 kita, teman beli dekat sg.buloh tahun lepas..beso lebo puas negoknyer rege pon berpatutan..karpet bawah meja tu asalnyer depan ruang tamu tu, time raye pindah dok tang tu, lepas bulan raya balik ke tempat asal ye selagi boleh digunakan...Lampu kelip2 je udah rosak, itu kena tukar beli baru hihihi...
ok kengkawan selamat mengemas ngemas hihihi


1 comment:

  1. Teman banyak lagi tak kemas... Langsir udah basuh, idak gantung lagi
    Cadar pun dah basuh, tapi tak ganti lain lagi.... hehehehe..
    M akak ni beso beno...

    ReplyDelete