Digital clock

Thursday, 18 December 2014

UDAH KEMPES KEMPAS DOMPET TEMAN

Ermmmm ape lagi kalu ujung tahun ye dak, mn yang bujang, dompet kempis..p shopping moping sale ujung taun, yang baru kawin,dompet kempes pi hanymoon,,ye ke? errmm kempes beli perhiasan rumah pon boleh jadi jugak kan, baru kawin ye dak?? aaaa yang udah ada anak plak, dompet kempes pi bercuti dengan family..errmm kalu dah ada anak2, nak pulak yang dak bersekolah huuuuu...dompet mak ayah kempes, sebab membeli belah perkakas sekolah segala bagai...huuuuuuuuuu panjang hunyer ye...

Aduhai kome oiii, aje mahey beno perbelanjaan sekarang nie>> yang tadika usah cakap le, yuran saja udah rgope nk masuk unibersiti ye..sekolah rendah pulak pakaian deme udah mcm penjawat awam beruniform bagai....mama dulu idak le rgope ni..baru nak masuk darjah 3 udah dilantik menjadi pengawas pusat sumber>>> ingat dilantik2 saje la kan..udah kena pakai pakain khas pustakawan le bagai...bajunyer pulak bukan warna putih, bukan warna biru..tapi warna pink ko..haaa melaram aje bebudak sekolah rendah sekarang nie yang berjawatan le kononnyer...ish ish ish yang kempes mak pak jugak ye kan..

Tahun depan  akmal 6 tahun n still dok kat sekolah lamanyer tu la Az Zahra, nak anto sekolah PRA, mcm tak adil lak kan Nurin sampai 6tahun sekolah Az Zahra..n tahun depan pulak akmal udah didaftarkan untuk mengikuti kelas KAFA, memandangkan si Nurin pon teman udah masukkan pada umur 6 tahun, mcm tak adil [tak adil lagi] lak kalu akmal nie dimasukkan pada umur 7 tahun sian lak dia, nanti bukan dia yang terasa, mama lak yang terasa mcm bahagi2 pemikiran lak tok anak2..ermmm tak pe la mama dengan papa cuba sebaik mungkin la ye..Harapan mama n papa supaya korang berjaya menuntut ilmu..dan masa hadapan...

Erm nie la uniform baru kakak n adik..
Kakak bab bergaye bagi kat dia...
Adik kalu buat muke x mood memang tak boleh bla..hilang kehensomannyer..

Ekcheli nak habaq mai, si akmal nie badannye udah semakin sehat, alhamdulillah le kan anak mama sehat tanpa sebarang penyakit..tapinyer itu le bajed nk beli baju sekolah udah berdouble2..baju tahun lepas udah sendat le jadinyer kalu udah badanyer semangat sehat..
Nurin pulak semakin tinggi udah nak sama tinggi mama katenyer......

Perkakas lain tu mama beli lebih kurang je la ye, mana yang boleh pakai pakai semula la ye anak2 oi..tapinyer mama rase basic semuanyer bargu...hahahaha...anak o anak kan..tapi bli yang murah2 udah...kome jage n pakai le elok-elok n dengan cergemat tak gitu...

Ok apa pon...buku sekolah kome belum balut lagi..entah bila le kerajinan mama nak datang..kita tunggu je lan nanti ye.....da da da....


  

No comments:

Post a Comment