Digital clock

Monday, 29 June 2015

PENAT + PUAS

Salam ramadhan semua...
ermm lama beno x bersua..ernn banyak tido dari berjaga-jaga blog teman nie kan..entah le banyak beno penyakitnye semenjak dua menjak nie..membaca blog org rgajin beno.nk mengemas rumah sendiri haram...xcheli..rumah tangga teman rajin jugak le ala2 gitu hihihi...ok la banyak sebenarnyer nak cite nie panjang lebo..activiti ramdhan tahun nie..bersemangat le rgopenyer...ok nak tau apa activiti tu jom kita tengok apa yg teman buat ye....

Ermm nie bahagian ruang tamu yang tak berape beso le ka..tp alhadulillah le rezeki tempat berteduh ye dak..nie kali pertama kami cat setelah 10tahun mendiami rumah ini..
Nie ruang meja makan teman sebelum dan selepas dicat..cat pon warna2 pastel je.Erm lepas siap je mengecat tetiba rasa lapan je rumah mungkin sebab warna dia kan[white apple dgn ape yellow tah nama satu lagi [nippon pain].senang nak maching dengan langsir ke perabot ke..tone pon dlm gambar x perasan sangat tonenyer..
 
Nie pulak bahagian separa dapur n ruang tamu,,hihii nie siap sepenuhnya 3 ari sebelum ramadhan..nak sambut ramadhan la katakan...

Hari sabtu hari tu keluar, cadang nk beli baju raya bebudak nie..dari pakson nak ke jusco jln jem pulak..tukar haluan menuju ke tesco akhirnya..Pi pakson berjam2 jugak sekalinya lain yang dicari lain yang dibeli..budak debob dekat atas nie aje susah beno nak cari baju n seluar yang sesuan dengan dia..bukan kata nak yg branded..yg murah pon tak pe..janji puas ati n sesuai dengan dia..tpi memang x der yang sesuai dengan dengan badan dia huhuhu..kiki lala, polo n macam2 tp mama pulak x berkenan sama je paternnya..kan..hahaha memang x dpt le anak2 oi baju kirang dekat pakson nie..si nurin pon tak der yg berkenannyer..aje sekse no..org lain dtg shopping betingkek2 deme membeli...
Ermmm sekali mama beratur nk membayo..sarung kusyen semata hahaha...sekalinya dekat tesco mcm2 mama membeli hihihi..penat je pi tawaf pakson bagai..baju peach kanan tu udah usha seminggu sebelum pose..tp x beli pon just try je hahaha..tengok handsom pulak budak debob tu pki kan..so ri sabtu tu terus je la beli..coz dah ada dlm list gitu..





Semalam ahad, sambung lagi tawaf the store pulak cari baju untuk nurin lebih kurang sama jugak le kesahnyer mcm pi pakson tu.tp baik sikit la..coz ujung2 time nak ca alib but tu..terjah lagi tmpt2 baju offer raya dekat depan pentas..nasib ade la yg berkenan diati n yg dia berkenan..masa dekat dalam tu berlambak2 baju..tp memang x der yg sepadan dengan dia..dia nie tinggi orgnyer...pastu umur 9thn x mau de pakai baju kartun2 nie bagai..ermm lupa lak nak ambik gambonyer..ha citer kasut kat atas pulak..dri ari sabtu tu dari pakson sampi tesco n kerumah nurin jln kasut yg dah putus talinya + lekang sikit la tapaknyer...cari2 punya cari 2 ari, hari kedua bru dapat kasut yg sesuai n berkenan diati,,regenye pulak mengalahkan kasut mama..saiz pon mama boleh pakai saiz kasut dia..beso beno kaki dia weh oi...mama ambik simple design je..dia lagi suke..mcm kasut mama katanyer..hahaha
nampak tak? mesti mama masa kecik pon suke meregek kasut tinggi kan hahahaha...




Nie projek sejam sehari hihihi..teman peruntukan masa sejam ja..untuk buat kudap2 raya nie..so dlm masa sejam siap le sesikat pisang, n setengah kilo tepung untuk kerepek gunting tu..kang kalu teman ambik masa lebih kerja lain tak siap hahahah..barru sehari..kerepek gunting udah tinggal 1 1/2 balang, kerepek pisang pon gitu...ate siang puasa memang le gemo bebeno ngadapnyer.cuba udah rase esok idak dipandangnnyer..udah nak abeh esok baru sebok nak mencari..tak gitu kome??

ok la, panjang lebo pulak teman mengarang citer peram nie kan..nanti teman masuk citer combine lagi la..ye.....da...









1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete