Digital clock

Friday, 16 January 2015

MISI BANBAN

Ha korang nak tau singkatan untuk BANBAN tu adalah BANTUAN BANJIR..
Ha, nie citer last week benonyer..x punyer kesempatan nak hapdet la kawan..tapi tak pe ri nie nak judak hapdet..

Ok, citernyer... cannnn giiinie.....syarikat tempat teman bekerja nie, berbesarhati untuk memberikan sedikit sumbangan, berupa keperluan seisi rumah..bagi mangsa2 banjir di kelantan..dalam kejadian tersebut salah satu keluarga yang menerima musibah ini adalah family salah seorang staff disini...so boss2 kami..menjalankan misi Banban tersebut...

Dah bincang, dah citer, dah kire...boss pon agih2kan tugasan buat staff2..haaa tak terlepas le teman n rakan2 yang lain..orang pempuan nie memang mesti kena ada..untuk segala hal..terutaman perihal keperpuan rumah...haaahh ape lagi shopping le tugas kami, disamping pembantu2 yang boss nyatakan untuk menghankut barang2 yang orang pempuan nie dah pilih..bnyak tauuu,,orang laki nie asal ditanye boleh aje..tapi boleh depa tu memang boleh bebeno..asal nampak..hahaha..Ate kalu udah barang peribadi pempuan pon kami sertakan..tau ke deme nak memmilihnyer..bnyk pulak tu bukan setakat sebungkus dua..soo kami yang perempuan[2 orang je pon.kaum ibu pandai le kami]..telah memilih barangan yang insyaallah berpatutan dan baik...

So listing ade di tangan teman...ape yang perlu depa cari..teman udah nyatakan berapa kuantiti brngn tersebut..so satu orang satu troli ok..kami ada 7 orang..n kami shopping di NSK Selayang je..dok hangkot2 barangan tersebut kami pon siap2 le untuk membayo..
ha nampakkannn kami datang 7 orang..barangan kami 10 troli..itu pon x lengkap lagi..10 troli tu hanya makanan n brng kprluan bby n wanita.. dapur, alas tidur, bantal n selimut n seluar kecik tak cari lagi tu..ohh muat ke keta niee komee oiii..


Dah abis load barang masuk keta Hylux, ha ambik ko penuh bonet tak de ruang kosong dah..
tapi kemi kena teruskan lagi perjalan shopping kami..coz ada barangan lain yang tak der kat sini so tempat kedua kami menuju ke Chow Ket Road, Chow Ket Road..nak p sana, nak cari Narita, bantal kekabu.dapur gas..hendaknyer nak cari kedai borong..sekalinyer udah sampai kat kl tu..aduhhh jenuh kome nak mencari barang2 tu coz banyak beno kedai2 borong rate kl tu..aduhh x dapat jugak nak cari..kami p mydin chow ket..bli dapo, seluar kecik dari kanak-dewasa n selimut..NARITA ? BANTAL ? x der jugak, udah abeh kena borong huhuhu..Time tu dah kul 3 lebih dah dari kul 10 kami kuar opis..huhuhu..

Last pilihan kami, balik ke opis..then sebelum sampai opis, kami lajak lagi perjalan kami ke Sg.Buloh..tok cari Bantal Bekabu n Narita tu..huuu terus je tuju satu kedai tu..memang dah target nk p situ dulu..harapan yang tinggi..hendaknyer ialah bantal n narita tu ada kat satu kedai tu..Sampai2 je huuuu lega, nasib baik apa yang kami nak tu ada kat situ..[Kalu tau tadi, awai2 aku dah datang kedai ko tau baiya]..

OK, jalankan misi tawar menawar hihih..ok la tu dapat le jugak kami kadar yang ditawarkan..
[Tak rugi boss anta kami p beli barang2 macam nie, bab tawar menawar serah padaku hihihi]siap dapat free gift lagi coz..[lewat masa 5 minit yg ditetapkan untuk kami terima brg2 yang kami order..coz dekat kedai tu x cukup kuantitinye hihihi] baiya tu pon kire sedekah le jugak kan..]

So kami ballik opis elok smpi udah pukul 5pm korang..huu lega n syukur semua apa yang kami cari ada..penatnyer usah cakap..seharian kerja luar..berdenyut2 kepala gue..keta usah cakap macam ikan sardin bertenjat2 dengan Narita n Bantal..nak gerak bontot pon x dapat hihih penuh tau korang, nasib baik teman kecik orangnyer hihihi.boleh la selit bontot celah bantal n narita tu hihihi..


Nie lah barang2 trip kedua dari NSK tu tadi..Alhamdulillah semua berjalan lancar.
Harapan kami, agar semua yang terlibat tabah dengan ujiannya..









No comments:

Post a Comment