Digital clock

Tuesday, 26 November 2013

2nd GAME FAMILY DAY SRI MERANTI

Kami turun balik p padang kul 2.30,
sampai-sampai acara sudu bola pimpong remaja tengah berlansung
alamak terlepas la kita nurin...
errrmmm mama le lambat katenyer..
ewah,,mama pulak katenyer yang lambat..
deme yang banyak akeynyer,mama jugak ye.....

sib baik le cuti sek,kalu idak rasenyer cukup le kot separuh hari je dok padang tu..
kerja-kerja mama kat rumah pon banyak menunggu ye la kan
kalu sek..baju nak kena iron tok seminggu.dak sek saja dah 5pasang huhuhu..
ok la nie peluang korang la kan tok beriadah bersama kengkawan yee...
yang penting happy...hahaha mane ade bebudak yang dapat main tak happy
ape daaaa...


Tengok ini budak memey tak leh dok diam ooo banyak ektip..
dia lari-lari,pas tu datang kat teman, mama tengok nie tak peluh kan?sikit jeee...
uiissshhh sikit tu bukan peluh ke nak oiiii...
main le dekk oiii,namenyer pon dok kat padang memang tempat main kan
peli la berlari---sampai penat..huhuhuhu..



Ini acara tok terbuka dewasa, suami isteri. 
ibu n anak lelaki, ayah n anak perempuan
 adik beradik laki n perempuan...
amacam nampak menarik tak pengajuran nie????
nama game nie...ikatan kasih...hahaha kaki diikat berpasangan hihihi 
ha time nie la nak tunjukkan kemesraan kan..apa yang penting kerja sama hihihi
ha tengok akak baju olen tu...ayu2 gitu hihihi
depa le pon pasangan yang dapat tempat pertama...
pasangan akak yang tudung hitam tepi nie no.2
tahniah2..

ha korang tengok kat belakang tu macam staill depa,,
anak dah kedepan,bapak baru nak melangkah..
baju ijau tu.,,kaki abang panjang bebeno...tak balance la hihihi
ada 7pasangan semuanye niee..
ada gak game yang tak sempat nak ambik gambonye..

orang lain buat lari dalam guni..
AJK kat cinie buat,,lari dalam plastik sampah..
ate macam mane ke gayenyer,,dlm plastik sampah...
kompem-kompem ade yang tertonggeng hahahahaha...


Ha tu bebudak tengah dok beratur tu nak tunggu game seterusnya..
perah air dlm botol untuk kanak-kanak bawah 7thn..

ha tengok nurin semangat,,kaki panjang dari kengkawan yang lain..
sampai dekat baldi..cepah wehh
tapi time nak ngisi ayo tu...tak keruan dibuatnyer
hahahaha alih2 dapat le tempat ke 3,,ok la kan
jauh jugak tau bebudak nie kena berlari..
kome nak berlari-lari sangat kan..jangan nak bebel2 ye
hihihihi..


ha ini budak tak masuk pon acara nie,tapi teruja gak dia nak buat game nie
ha buat le dek oiii perah jangan tak perah...
sampai penuh lak tu kena tunggu dia isi..
coz dia kata nak buat macam kakak tadi..
dah penuh nak lari ke garisan penamat pulak
huhuhuhu yo lah nakk oiiii..buek le yooo...

udah abis acara nie..ada 2 lagi acara..
sepak bola panalti berkain pelekat..then 
acara penutup tarik tali terbuaka lelaki...
lepas tu penyampaian hadiah
masa ni pon dah pukul 50.50 dah tauuuu 
peeaaahh udah nk malam dah weehhh... 
sehari suntuk kita kat padang yee...

NURIN dapat tempat ke-3 dlm acara perah air dlm botol
akmal dapat le saguhati mewarna..
Tempat pertama mewarna haahahaha NURIN YANG RAIH
Tahniah yee nakkk...abeh hati dapat tempat pertama komeee oiiii

3 kali naik pentas...adik punyer hadiah pon dia hambikkan..
time tu akmal buat perangeiiii nak layang-layang...
orang dah tutup gerai baru sebok dia mintak nak layang-layang...

hadiah berupa barang-barang keperluan keluarga
dah namenyer pon hari keluarga kann
Seperti...BERAS, BISKUT, MANDIAN KHAS DETTOL
pakaian khas berbasikal tok team sri meranti
pacel box tok saguhati mewarna..tapi ada lagi yang tak dapat nak dinilaikan apekah hadiahnyer sebab berbalut kan tak nampak..bubudak yang tak sempat nak tengok hadiah je yang sebok-sobok bukak time tu hihihihi




nie le antara hadiahnye...ALHAMDULILLAH


OK PENUTUP
Tengok ini budak sudah keletihan dan kengantokan..
pipi udah berblusher...
ate kome tengok leher dia tu, udah berjelaga dek kena panas...
memey deme pulun habis main padang tadi...
akhir kata dari anak-anakku
TERIMA KASIH MAMA, BAWAK DATANG KAT PADANG
DAPAT MAIN-MAIN N HADIAH 
senyum semula mama korang bila korang cakap cam tu tau...
hilang dah rase penatnyer....selesai sudah....






No comments:

Post a Comment