Digital clock

Monday, 29 April 2013

PERTAMA KALI KU KESANA...

ISTANA BUDAYA

Ha nie citer hari jumaat petang k...teman mintak balik kerja awai, coz teman ada jemputan dr boss suami teman...deme jemput ke Konsert Wing Rockestra di ISTANA BUDAYA n makan mlm...

Terkejut le jugak teman,bila suami teman tu bg tau hasrat boss dia jemput kami suami isteri ke konsert tu..suami teman dah bg tau sehari awal.tok teman set time nk kesana....coz suami teman udah tentu le dengan boss dia ye dak...

Jadi teman pon bertolak dari rumah dekat2 kul 6 ptg jugak le..bantainyer hari tu hujan selebat2nyer..teman pikio2 nak call taxi suruh jemput teman je dekat rumah...sekalinyer call2 depa kata ...
MAAF CIK X DER TAXI KE MERANTI SRI DAMANSARA KATANYER...

Ohh jam udah kul 4.20pm...teman pon gerak je dr office hujan2 lebat tu,,,terus zasss cari taxi kat hentian2 taxi....maklum je la hujan lebat, taxi pon bnyknyer berhenti rehat n minum kopi duluuuu....
aduhhh pusing2 dekat kul 4.30 nie,,, x leh jadi balik dulu siap2 lepas tu cuba lagi call taxi..masih x der taxi lagi jawapan depa..

Sib baik le dah lepas siap2 tu,,,hujan pon reda..so senang le nak cari taxi agaknyer dekat depan tu..teman pon panas enjin keta dan desup ke jln beso cari taxi...yang suami teman udah nelepon rgiso dia kome teman x dpt2 taxi...aauuuppp katanyer kalu teman x smpi...tepat pd masanyer...hahahahaa apa nk jwp dgn boss wehhh...???

Teman pusing 2x bulatan sri damansara tu nk kejo taxi. hahahah org tunggu taxi , teman kejo taxi hahaha..udah 2 pusingan tak lalu teman nak ngejonyer..teman pulak jadi taxi sementara berhenti kat hentian taxi tapi hampehh taxi sebeno idaknyer adeee...

Dup dap dup dap teman setia nunggu..haaaa taxi2 thn2 cepat2 trn keta thn taxi..ISTANA BUDA?
OOOOOO Tak pergi sana time2 nie jemmm maaf ye...waduhhhhhh...gimano niee????

Masuk keta balik..renung2 je side mirror,,,ha ha ha taxi2 cepat sblm org lain thn...sib baik pak cik taxi tu nmpk teman org yg prtma thn,,,wlpn pak cik taxi tu lalu depan org ke dua..hahahahah
ISTANA BUDAYA???OOOKKK, alhamdulillah...tapi pak cik kena ikut saya anta kereta balik rumah dulu...BOLEHHH...OK tq pak cik..


Ha nie dh smpi kat Balai Seni Budaya...dekat2 kul 7 le jugak...hmpir sejam dok dlm taxi redah kota taya...hahahaha....smpi2 je dok ikir gak kenapa le senyap sunyi je kwsn niee kata ada konsert...rupe2nyer teman duduk tu dekat Balai Seni Budaya la hahahaha bukan baggunan utama...

pi le jln2 kedepan sikit baru le nmpk keta parking bnyk2 n org berpusu2 menghala pintu utama...ha nie le baru betul....banggunanyer kalu tak teman nunggu le sorang2 dekat pondok tu dgn sunyi sepi hahahahaa...ok nnati teman add update teman yeee...kejap2 lagi insyaallah..

da da da da..






No comments:

Post a Comment