Digital clock

Tuesday, 27 May 2014

DEMAM MELANDA

Ha nie citer pasai demam sokmo, semua pakat demam, dari mama turun ke anak2.Mama demam 5hari baru nak kebah, itu pon ya allah lesu betul satu badan..lemau ja,,,tapi mama memang doa la jgn la smpi melarat lebih 5ari, bukan apa jenuh nak kena p chek up sepital lak ambik darah bagaii.. tapi kalu dah kena p tu pasrah sajaaa la no...

Hari khamis mlm badan akmal pulak dah mula dedo-dedo bak kate organg perak, jumaat tu dia still sekolah lagi coz dia pon active ja..hari Sabtu tengok badan dia semakin panas..sabtu tu ada kuliah dhua disampaikan oleh ustaz bollywood dekat surau kul 10am, udah janji dengan bebudak nie nk pi surau jadinyer pi jugak le kami ke surau pagi tu..selesai kuliah kul 12noon. 

Ptg anta Nurin Qiamulai pulak dekat sek kafa..balik dari anta Nurin terus zasss pi klinik bawak akmal.. doc chek2 suhu 38.9 celsius..panas kate dokto...balik bgg mkn obat 2,3 jenis sekali antibiotik..udah 4 ari demam dia x kebah2 mlm ahad tu sementara nk topok2 dia tido, nmpk badan dia ade bintik merah-merah pulak..ish demam campak ke kan? errrm tp demam cmpak selalunyer 3ari demam udah keluo.ini udah dekat 5ari...

Nak dapatkan kepastian isnin teman ambik EL nk bawak pi chek up dekat sepital selayang...ohhhh tengok pulak ade 2 kes time tu denggi bebudak pulak tu,, aduhai denggi pulak ke kamu akmal oiii...menanti dan sabar menanti chek la dari bilik ke bilik..akhirnyer smpi bilik doctor..udah jawap soalan doctor, teman pulak bagi soalan dekat doktor, kenapa bdn dia kuar bintik merah...uuuiiittt docto pon cek ermm ye la..adik tadi tu ditek denggi...errmmm kita ambik darah ye puan...

Berperang jugak le nk stabilkan si kemal tu untuk ambik darah, memang dia serik betul dari first kena ambik darah umur 5 ari tu,,masih ada dlm memorie dia kot smpi la nie..dia dah tau dah alat2 untuk ambik darah..awai2 dia kata x mau ambik darah, n x mau p bilik tu,,abg doctor tu nk ambik darah adikk...

selesesai ambik darah dalam 10minit, keputusan kami pon keluar,,alhamdulillah keputusan yg keluar tiada kaitan dengan denggi,,syukur alhamdulillah, mayB bintik merah tu kuar disebabkan badanyer terlalu panas n tonsil membuatkan bintik merah tu keluar...dan akhirnyer teman bawak balik sebeban obat...


sian pulak nk suap obat2 nie..teman yang tue pon jenoh jugak ooo
apa pon doa buat anak mama, semoga cepat sembuh k..



No comments:

Post a Comment