Digital clock

Monday, 17 June 2013

DUGAAN


Ha nie kesah ragam anak2 di pagi hari....NURIN X PI SEKOLAH.
Mlm tadi dia muntah2 lima kali dlm kuantiti yang banyak....hasil pemakanan satu hari..
ingat pagi nie dh x der apa2 le....masa kejutkan dia dari tudur dia dah mula merenget2
hape lagi teman pon dah mula le nk on radio...
teman rgimas pagi2 belum apa2 lagi udah merenget ngadu sakit itu lah,sakit ini lah..
sepanjang mandi smpi le dah siap pakai baju sekolah n sarapan x der hape pon,,
teman cakap dengan dia cepat sarapan n makan obat memang le perut rasa pedih coz mlm td dh muntah..
lagi dipujuk2 n cakap lembut2 lagi kuat rgenet2 n pengaliran ayo matenyer...ADUHAIIIII
hape kena kamu nie nurin,,,asyik xsehat nk p sekolah je kamu,dh smpi sekolah jd x sehat pon kamu..
ha mula le teman tu mengomel2 je..mana idaknyer kengkawan..10.6.13 miggu prtm bukak sek tu
kul 9am cikgu dh call kata yang nurin x sehat cirit birit...x pasai2 teman kena kuar pulak hambik dia bawak balik....dah 2  kali jugak ambik dia dari sekolah coz cikgu call kata x sehat..asyik2 dia...huhuhuhuuu dugaan.
lepas..nk jadikan cerita x pergi sekolah paginie///elok2 je galas bag dia berlari ke singki haaa hambik ko
selambak keluar 2x macam ayo paip pecah...UDAH le kalu gitu x payah le kamu p sekolah...karang x pasai
mama pulak yang kena kuar office nk jemput kamu kat sek bawwak balik..
KOME nak tahu hilang terus rgenget2 n ngalir ayo mate tadi...ate macam mana teman idak bebelll kalu tetiba
je teman nmpk mcm segor pulak..tp memang le dia x sehat...kan...ish ish ish....DUGAAN ye dakk
TAPI teman nk kabo nie..dekat kawasan rumah teman nie..udah 4 org jugak bebudak yang dapat penyakit
muntah2 nie..dari baby smpi le kanak2 entah hape virusnyer...asal bawak jumpe doc..deme pulak tanyer kita
salah makan kot?yang baby tu mgkn kutip2 makanan dekat lantai la...habis kalu family lain2 sama ke tabiat deme ye dak...huhuhuuuu RENUNG2KAN, SELAMAT MENJALANI KEHIDUPAN YANG SEHAT...

No comments:

Post a Comment