Digital clock

Monday, 28 October 2013

JOM CERIA2 SELALU,,,TUKAR TOPIK LAK LA YE??

JOM KITA CERIAKAN KAMAR TIDUR...ANDA
WARNA CERIA MEMBUATKAN SIPEMILIKYA 
SENTIASA TERSENYUM JA....



KELEMBUTANNYA MEMBUATKAN ANDA TERUJA


Cantik n berkenan tak kengkawan nengoknyer,
jika berminat sila tinggalkan pertanyaan anda ye..
siapa cepat dia dapat hihihi
ianye sangat lembut dan selesa hihihi

CIRI-CIRI: 
1. Material 100% cotton gebu 
Saiz 250cm x 230cm (untuk katil Queen dan King )
3. Berat cadar 2.6kg
4. 1 Set ada 2 sarung bantal dan 1 cadar quilt (tebal)
5. Warna tidak luntur... makin kerap cuci, makin lembut cadar ni
6. Kain tidak berbulu

KEISTIMEWAAN: 
1. CADAR MELEKAP / TIDAK RENYUK / STATIK / KEMAS
Tak perlu susah payah nak menonggeng2 kemas katil
Menjimatkan masa, cuma susun bantal je
Tak stress kalau anak suka main atas katil, sebab x bersepah pun
Suami dan anak2 akan jadi rajin utk kemas katil

2. CORAK DAN WARNA CADAR YANG CANTIK
1 cadar ada 2 design... boleh guna depan belakang... jimat kn… 
Pelbagai corak dan warna yg menepati citarasa anda
Konsep Moden, kotemporari, English, cartoon, klasik , elegant semua ada
Warnanya tidak luntur walau di cuci berulang kali
Memberikan ketenangan hati dan mata bila tengok cadar yg cantik je dlm bilik kita
1
3. KAIN SEJUK, GEBU , SELESA , DAMAI
Materialnya sgt sejuk dan selesa walaupun bilik tak pasang aircond
Utk yg ada baby, baby anda pasti lena dan tidak berpeluh2 ketika tidur
Tidak perlu dry cleaning, masuk mesin basuh je
Cepat kering bila di jemur


  Harganya hanya RM160 (termasuk postage) 



Monday, 21 October 2013

KASIHNYA IBU

Tak Abis Lagi Citer Raya Aidiladha...

Walaupon kami adik x balik kg, kami tetap dapat makan juadah dari kg...
mak kirimkan pada sepupu teman,deme balik kl tu singgah le rumah teman nk nganto
makanan tu, yang ye nyer pon mak buyong sorang tu nak lomang pak su buat hihihi
bukan setakat lomang mak kirimkan macam2 tok kami adik beradik..
begitulah kasih mak kepada anak2nyer ...
layan lagu nie kajap ye...

                      



Terima Kasih Mak,
Kami Sayang Mak....



Ha tengok, nie pon mak kirimkan dari kg..
pokok manggis nie depan rumah opah di kampung je
lepat pisang kampung jugak yang sedap...
Leman Jagung n Rendang x sempat nak ambik gambo udah sapan hihihi
kome tau sapan tu apa?''abis selesai'' hihihi
lemang jagung memang sedap wehh...












Friday, 18 October 2013

AIDILADHA DI SRI DAMANSARA

Macam biasa setiap tahun Hari Raya Aidiladha kami sambut di Sri Damansara je,
kami x balik kg pon, dan suamiku bergotong royong untuk menjayakan majlis Qurban tu
dari tumbangkan lembu, melapah daging n lain2...wahalnyer suami teman nie,kalu balik ke kg,,alahai
nengok kelibat lembu pon kecot, tp bila tibanyer hari yang mulia nie,kekuatannyer menjadi luar biasa hihihi..

Tahun nie adik beradik teman datang berkumpul di sri damansara,
coz kakak sulung dok dekat je dengan rumah teman ni, satu bumbung tp lain pintu hahaha
bukan adik beradik je,pak cik n mak cik teman pon datang beraya bersama2 kami kat sini..

mak di kg pulak x beraya berseorangan, mak balik kg beraya dengan adik beradiknya, mak juga anak sulung,bila atok n opah dah x der mak le dah ganti tempat opah..x gitu sama lah situasi kami kat kl nie..

Raya ri tu teman masak menu simple2 je.
RENDANG AYAM, NASI HEMPIT, MEE KARI SPECIAL
hahaha special ke??? tolong bg komen sikit sapa yang dah pernah makan???

 Lepas siap rendang teman semangat baking kek coklat simple je buat tambah2 menu..
alhamdulillah selesai n menjadik le, semangat teman nunggu kek tu naik depan oven hahah
bertemankan si akmal yang x henti2 mulutnyer tanyer'' dah siap ke mama? nak raya nie nanti org nak datang"" ini bukan kg nak oiiii mlm2 org datang bertakbir rumah ke rumah.
seronok tau suasana di kg bila mlm raya,smpi tengah mlm pusing kg pergi rumah ke rumah bertakbir raya,anak2 teman time raye aidilfitri kat rumah mak dapat le merasa deme dengan papanyer
ikut serta org surau p rumah jiran2...kat KL Lumpo ni teman belum jumpe lagi, selama teman kawin dah 8tahun nie///beza sungguh..suasananyer..alhamdulillah le teman nie asal dari kampung, kalu tak..
x merase le anak2 teman n suami teman suasana di kampung ketika raya.



ha tu le keknyer, makenyer pencuci mulut tok hari raya ri tu 
ada 2 jenis kek la,carot kek n3 sblm nie, n chocolate kek..
setakat makan seisi keluarga lepas le nie..
nak buat beso2 x pandai le...


Ha ni le rendang yang teman masak....
pueh hati apa yang kita masak org makan
betul kan kengkawan...terutama family kita...
mee kari x sempat la snap gambo x teringat pon nak ambik gambo..
ha setakat nie je la coretan teman ye..
jumpe di lain N3.. 







Thursday, 17 October 2013

APA KATA ANDA HIHIHI

Ha raye aidiladha lepas teman rajinkan diri mencuba caroot kek dari rasepi CMG, 
 sodap weh kek tu...teman buat adunan sikit2 je,cuba test tengok jadi ke x hihihihi
alhamdulillah boleh terima dek tekak...hihihihi..nak tengok tak??


Ha ini le rgopenyer..amacam nampak sedap x?hihihi
teman idakle nk bertopping2 bagai..bukan ape dek mikio brg mentahnyer mahey weh hihih
so teman buat versi teman le hihihi hias dengan almond slice je la, pon sodap hihihii
nanti teman nak mencube dan terus mencuba lah,tok makan2 sendiri lepas le...
time suam2 kuku ngapnyer ajenyer sedap bebeno rangup je kekacang tu....
ok layan.....

Monday, 14 October 2013

TEKAK SELERA KAMPUNG

Lama bebeno teman idak mengupdate ye, 
ate mane nak buatnyer udah krojenyer bukan dok rgomah, asal ade masa lapang nk mengadap pc je
 ye le tu??? ate kroje di opis nie lagi banyak mase lapangnyer, tak gitu kengkawan??
tapi apa pon kerja hakiki tu mesti le diutamankan, kalu tak sapa nk bagi gaji wehhh..

Ha nie teman nk kabo kat kome le nie? teman nie memang le asalnyer dari kampung, x boleh nak 
bedalih lagi heeyy,,kalu udah asalnyer dari kg namenyer,maksud teman tu asal teman le , di PERAK
bukan KL Lumpo yeee,ate kalu udah namanyer kg, selera tekak pon x boleh nk dibuang weehh
Bak kate boss teman,''awak untung ada kampung, tapi jangan kita pupuskan/buang kenangan2 dikampung,
senang citer maksudnyer lebihkurang cam gini le''macam kacang lupekan kulit'' ha gitu,bila udah duduk dibando, adat resam di kampung abis pupus,,anak2 kita nie kena diingatnkan perlu diberitahu adat resam masyarakat di kampung lebih seronok berbangding di bando nie... eeehhh
lari ke topik teman nie...

Ini le teman nak kabo...
kemarin teman pergi ke ECONSAVE,macam biasa lah setiap hujung minggu kesana le teman
nak mencari lauk pauk yang nak dimasak tok mkn tengah hari,ate pagi2 teman udah keluwo
bawak peneman setia teman 2 org tu la,si nurin n akmal...udah siap je ambik barang kering,
tiba lah giliran barang basah,ikan,daging,ayam, dll..
udah teman ambik ayam nk msak rendang,n perkakas2 mee kari nak masak tok raye haji esok
teman beli je awey2 senang x der le teman kelam kabut ri nie..Tetiba dok teman lalu lalang kat situ????

Teman dok mergati je si dia nie, eeehhh macam kenal???errrmmm 
nk tegur ke tak ye?tapi care dia mergati teman pon macam dia kenal???
Ehhhhhh x boleh jadinyer???teman kena tego dia nie? kalu x smpi balik ke rgumah 
nanti teman rase bersalah kalau tak nego dia...
...kome nak tau sapa yang teman jumpe tuuuu???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ha dia nie le yang dok mergati teman, dan teman dok mergati dia jee..
dia cakap dengan teman usah le buat2 tak keney dengan dia...
cagra teman mergatinyer pon dia udah keney, hambikkk koooo padan muke teman 
hahahahaha...ikan nie pon keney teman kome tau...
nama dia nie talapia...hihihi
teman kabo kat dia usah le margah2 teman lagi weh,,ate teman udah ngaku teman pon keney mike..
jom le ikut teman balik rgomah ye....

Ha tengah hari tu, eeeehh bukan tengah hari pon,teman masak awey semalam, coz suami teman
nak p workshop, sebelum dia keluwo rgomah teman nk pastikan yang dia kenyang...hihihihi
sapa tak sayang suami oiiiii...
Teman masak simple je ri, goreng garing si talapia tu,buat ayo asam, goreng kangkung belacan,telur puyoh masak merah. n balance sup ri mlm sabtu tu..
aaauumak keme makan idak noleh kiri kanan bersilang2 tangan..
eeehh teman x makan lagi waktu tu,papa n anak2nyer yang makan
awe lagi waktu tu lum tngh hari,
coz suami teman nk kuluwo kul 12 noon. so sblm afternoon le deme makan...

alhamdulillah udah kenyang dah papa n anak2nyer mama deme tunggu tengah2 hari sikit baru makan...
bak kate papa bebudak nie..udah rgope org kampung pagi2 makan nasi hihihii
yang penting kenyang....Ajenyer sedab bebeno komeyyyy...hihihi...