Digital clock

Tuesday, 7 April 2015

AFTER HALF DECO ALA-ALA

Ermm N3 sebelum nie kan teman cakap kemas mengemaskan..tu baru punggah satu bilik tu..pon udah sempot tau..laki teman cakap, cukup la setakat nie dulu..nampak kecik je tapi mintak nyawa wehh penat jugak katanyer..teman tukang tengok n bancoh le ayo n goreng keripap buat upah hihihi..

Tapi bila udah siap tu puas ati, walau simple nampak lapang bijik mate tau..luas beno nampaknyer..kemas tersusun je rgopenyer..Ermm laki teman nie kalu dia dah berkenan sesuatu benda tu dia akan buat sampai siap..tapi teman pulak tak sanggup,udah berhenti lambat le balik nak mulanyer..bilik teman belum, bilik belakang pon belum punggah lagi..ruang tamu pon haramm dibuatnyer lagi..udah masa x izinkan pulak..jadinyer tunggu je la waktu yang diizinkan ye.untuk siapkan satu rumah ahahahah..dia tolong pon bersyukur bebeno..kononnyer teman yang nak ngecat sendiri..nampak senang tapi susah jugak hahaha..

Ok la tak mau sembang banyak2, nanti kome bosang dengo celoteh teman kan jom tengok hasilnyer...

                                                                       SEBELUM

SELEPAS
Ha amacam? ok ke hidakkk?

No sticker tampal? no.kain bertingket2 atas katil ok....hahaha..

tu pon salah satu cara gak tu, untuk teman mendisplin kan diri..supaya x der longgikan kain tak berlipat n no more kain yang tak bersusun naik abis sebuah katil hahaha..so kerusi bad tu udah dilipat semula menjadi kerusi hihihi..sebelum nie bukak jadikan katil..penuh jerambah kain baju hahaha..

ok renung-renungkan..kemas ke hidak bilik tu hihihi..by by..

BERSAWANG & BERKERAWANG

Ya allah gile lama tak update blog, malas ke? bosan ke?ate apekeheynyer??

Ishh teruk betul aku nie...nie udah tahap gaban bersawangnyer blog nie, ibarat mcm rumah le..
kalu dah lama tak mengusap sawang2 shiling tu udah boleh jadi kerawang labah-labah hahahaha..
tapi nasib baik rumah teman tak sampai berkerawang lagi..setakat melambai2 je sawang kat bucu shiling..

Adoi...ape nak tulis nie??? udah beku berketol-ketol...yang cayor, sekarang nie,,duit udah macam ayo.
lagi otak berpikir pantas lagi cayo kocek teman hahaha...ape la yang hang dok merapu nie giha oiii...

Erm mcm nie citenyer? dlm sibuk2 mengendalikan perniagaan yang sederhana ni menjual tudung n bju2 online n secara terus nie, Teman pon pantas jugak mencuci mata..degan baju2.tudung2 sambil menjual sambil membeli menang memakai..N yang paling baru sekarang nie..mata teman tertarik dgn deco mendeco rumah nie..nak kata deco beria2 hidak le nampaknyer,,setakat yang mampu je la..brg yang elok jgn dibuang..kita bagi nampak baru semula..ate macam mana caranya?

Ha..teman memunggah bilik anak dara, or bilik tetamu n unisex la gitu, maklumla rumah aptmnt.idak le beso mana pon, TAPI...Jika kita pandai menjaganyer dan menghiasnyer.rumah kecik pon boleh nampak besar kemas n selesa..nak2 pulak selesa dompet kita dan act kita kan hahahah..[tara mampu le maksudnyer]..

Ha nak citer nie..minggu lepas bergegas2 jari dok menelek deco2 dekat tenet..iiisshhh lawa2 semuanyer..x der pon yang share rumah satu rumah yang dlm DRB[Deco Rumah Bersama] tu post gmbr apptment..semuanyer single n double store toq..rumah teman 4story tp rumah lain pintu la..satu tangga hahaha..ok la tu kira bertingkeq2 la kan...

First buat bilik anak dulu, x der comot mana pon..cumanyer lemari plastik dulu udah rabak..sakit mata..
Ate udah alang2 mengemas..kasi tukar lemari beso n mcm2 boleh masuk..kita cat sikit satu layer..buang gambo2 yang lekat kat dinding tu kan...

                    Ha nie gambo sebelum..macam tongkang pecah kan hahaha

Nanti kita add gambo selepas pulak ye, kome tunggu k..nanti boleh kome, kalu nak komen la ye..lawo ke hidakkkkkkkkkkk....