Digital clock

Tuesday, 20 January 2015

MINAT BARU KE????

Ha nie nak citer sikit pasal minat baru tahun 2015 nie kan hahaha..
xceli, nak kata dapat bonus pon hidak, nak kata dapat durian runtuh pon hidak..
Yang runtuh poket teman je hahaha..

Entah le hujung tahun n awal tahun nie banyak beno..bende2 yang memaut mateku ini..
Ate nak merase apasalahnyer ye dak, Nak kata teman nie kuat membeli belah tu tak jugak, makan tahun jugak le nk membeli membelahnya..yang banyaknya belah mata je tau..buat impian dikala mampu je k..[hahaha ayat memang boleh bla kan?]..

ok lah citernyer macam giniiii... bermula minggu terakhir cuti persekolahan hahahaha..macam-macam hal tau kome, deme nak rabakkan poket teman nie..satunyer kes ini***********************************
                                                                         *
                                                                         *
                                                                         *
Ha nampakkan..tefal kome..nie pengaroh kakak teman..
n dah terpengaroh jugak anak2 teman..[merangkap anak anak asuhan kakak teman..]
Anak2 teman pon udah pandai kome> go shop la..msk pki kuali ajaib sedap la..mcm2, coz mak depa masak guna kuali mahey2 kan..[suami dia yang belikan x pe la] ko hade??
TENGAH OFFER LA KAEDAHNYER TIME TU, HAPPY HOUR


Nampak dah kan?pengaroh dapor dah masuk..kita masuk pengaroh lain pulak k...jeng jeng jeng

Ha nie 10hb bulan ri tu..dekat court maut..dari RM499 tapi jadi RM100


Ha nampak budak 2 beradik tu..buat cam rumah sendiri..mama beli la nie..cantikk
kate kome? rege pon cantikk, ha nak terangkan kaedah yang boleh beli tivi tu dgn rege RM100 kan,, korang kena beratur utnuk dapatkan kupon..unit untuk 10am-12noon tu 10 unit je..so siapa cepat dia dapat k..yg dapat tu sanggup beratus selepas azan subuh k..dapat le beli tibi tu..orang seterusnyer tu bila smpi turn, tengok la item apa yg masih tinggal..teman nk rembat jugak tibi tu..tapi blm suku turn pon udah sold hihihi..so smpi turn yg dapat cerek masak ayo leterik tu rm9 Ok la kan dari rm40+ kan..brand global.. eehh macam2 la rambang mate..ok abis citer court maut kita p kedai lain pulak,,n masih dalam mood MINAT kkk


Ha nie kepunyaan ye..yang kat court maut tu satu je item yg teman beli hihihi..
nie pengaroh paling kuat teman rase dalam teman idup nie hahaha..minyak bangi hahahaha

RARE GOLD..wangian yang sangat2 memukau tau..nie wangian yang best n tahan lame cakap kat korang..giler tau bila AVON buat clear stok nie..memang bengkok dibuatnyer..tapi tu la orang pempuan kan, insyaallah boleh kawal kehendak lagi..bli ikut bajed yg ditetapkan je..selebihnya buat kengangan or buat pembakar minda je..target lain hari pulak beli k..hahahah..

Ingat dah abis dah kaedah membeli membelah poket nie..ada lagi huhuhu..blouse la, seluar la, skirt la..aduh...yg aku nk tak der..lain yang aku beli korang..oohh stop stop stop..

hihihi ok la itu je nak cite k..korang ada pengaroh macam teman x hahaha???








Friday, 16 January 2015

MISI BANBAN

Ha korang nak tau singkatan untuk BANBAN tu adalah BANTUAN BANJIR..
Ha, nie citer last week benonyer..x punyer kesempatan nak hapdet la kawan..tapi tak pe ri nie nak judak hapdet..

Ok, citernyer... cannnn giiinie.....syarikat tempat teman bekerja nie, berbesarhati untuk memberikan sedikit sumbangan, berupa keperluan seisi rumah..bagi mangsa2 banjir di kelantan..dalam kejadian tersebut salah satu keluarga yang menerima musibah ini adalah family salah seorang staff disini...so boss2 kami..menjalankan misi Banban tersebut...

Dah bincang, dah citer, dah kire...boss pon agih2kan tugasan buat staff2..haaa tak terlepas le teman n rakan2 yang lain..orang pempuan nie memang mesti kena ada..untuk segala hal..terutaman perihal keperpuan rumah...haaahh ape lagi shopping le tugas kami, disamping pembantu2 yang boss nyatakan untuk menghankut barang2 yang orang pempuan nie dah pilih..bnyak tauuu,,orang laki nie asal ditanye boleh aje..tapi boleh depa tu memang boleh bebeno..asal nampak..hahaha..Ate kalu udah barang peribadi pempuan pon kami sertakan..tau ke deme nak memmilihnyer..bnyk pulak tu bukan setakat sebungkus dua..soo kami yang perempuan[2 orang je pon.kaum ibu pandai le kami]..telah memilih barangan yang insyaallah berpatutan dan baik...

So listing ade di tangan teman...ape yang perlu depa cari..teman udah nyatakan berapa kuantiti brngn tersebut..so satu orang satu troli ok..kami ada 7 orang..n kami shopping di NSK Selayang je..dok hangkot2 barangan tersebut kami pon siap2 le untuk membayo..
ha nampakkannn kami datang 7 orang..barangan kami 10 troli..itu pon x lengkap lagi..10 troli tu hanya makanan n brng kprluan bby n wanita.. dapur, alas tidur, bantal n selimut n seluar kecik tak cari lagi tu..ohh muat ke keta niee komee oiii..


Dah abis load barang masuk keta Hylux, ha ambik ko penuh bonet tak de ruang kosong dah..
tapi kemi kena teruskan lagi perjalan shopping kami..coz ada barangan lain yang tak der kat sini so tempat kedua kami menuju ke Chow Ket Road, Chow Ket Road..nak p sana, nak cari Narita, bantal kekabu.dapur gas..hendaknyer nak cari kedai borong..sekalinyer udah sampai kat kl tu..aduhhh jenuh kome nak mencari barang2 tu coz banyak beno kedai2 borong rate kl tu..aduhh x dapat jugak nak cari..kami p mydin chow ket..bli dapo, seluar kecik dari kanak-dewasa n selimut..NARITA ? BANTAL ? x der jugak, udah abeh kena borong huhuhu..Time tu dah kul 3 lebih dah dari kul 10 kami kuar opis..huhuhu..

Last pilihan kami, balik ke opis..then sebelum sampai opis, kami lajak lagi perjalan kami ke Sg.Buloh..tok cari Bantal Bekabu n Narita tu..huuu terus je tuju satu kedai tu..memang dah target nk p situ dulu..harapan yang tinggi..hendaknyer ialah bantal n narita tu ada kat satu kedai tu..Sampai2 je huuuu lega, nasib baik apa yang kami nak tu ada kat situ..[Kalu tau tadi, awai2 aku dah datang kedai ko tau baiya]..

OK, jalankan misi tawar menawar hihih..ok la tu dapat le jugak kami kadar yang ditawarkan..
[Tak rugi boss anta kami p beli barang2 macam nie, bab tawar menawar serah padaku hihihi]siap dapat free gift lagi coz..[lewat masa 5 minit yg ditetapkan untuk kami terima brg2 yang kami order..coz dekat kedai tu x cukup kuantitinye hihihi] baiya tu pon kire sedekah le jugak kan..]

So kami ballik opis elok smpi udah pukul 5pm korang..huu lega n syukur semua apa yang kami cari ada..penatnyer usah cakap..seharian kerja luar..berdenyut2 kepala gue..keta usah cakap macam ikan sardin bertenjat2 dengan Narita n Bantal..nak gerak bontot pon x dapat hihih penuh tau korang, nasib baik teman kecik orangnyer hihihi.boleh la selit bontot celah bantal n narita tu hihihi..


Nie lah barang2 trip kedua dari NSK tu tadi..Alhamdulillah semua berjalan lancar.
Harapan kami, agar semua yang terlibat tabah dengan ujiannya..









Monday, 5 January 2015

BERTAMU DI TAHUN 2015

Haaa, Aku tanya apa khabar? Aku Tanya apa khabar Semua....????
Hari nie, hari pertama bekerja ditaun 2015....


Diam2 je udah berlabuh angaka 2014, saat ini 2015 mengiringi...ohhhh mengikut taun umur tahun lepas pon udah berlaboh..tapi ikut bulan kelahiran belum berlabuh lagi k..masih berbaki 4bulan 26hari lagi, baru le genap umor dianga baru..mude beno rasenyer..mudah2 dengan kedatangan tahun baru ini, akan lebih baik dari tahun 2014..Diberi segala kekuatan dengan segala dugaan yang diterima..dan semoga aku menjadi yang terbabaik buat mereka...Amin..Suami, anak2 mohon maaf ye jika ada kekurangan dalam kendalian tanggungjawap kepada kalian..buat keluarga ampon maaf dipinta diatas segala Kesalahan..
Aduahi teremo pulak mak.....

Ok la la..jom sambung gebang2 tahun 2015 nie...tak der citer menarik pon..cumenyer selesaikan kerja2 rumah yang masih berbaki..huhuhu tak abeh2 kome..abih baki 2014..masuk je tahun 2015 masih jugak ada berbaki kain tak dilipat hahahaha...

Semalam sambung menjahit lencana dekat tudung n baju melayu akmal..ingat udah labuh le kerja2 persiapan sekolah nie, lagi dilanjut cutinyer,mak pon lanjutkan jugak hasrat mak nk jahit lencana dihari mak iron baju depa hihihihi...Yang nak jadi ceritanye..menjahit lencana dekat poket baju melayu, ya allah punyer le tekiut2 jari nk jahit..udah nak siap...Allahhh
terjahit sekali pulak dengan bahagian badan baju..udah terkatop le pokednyer..ate jadi le krgoje tetas benang balik..huhuhu...Tak pe sabo....yee...


Apa pon semuanyer selesai dengan jayanyer hihihi..
Kiut je teman jahitnyer kan?hahaha masuk bakul angkat sendiri je..