Digital clock

Monday, 29 December 2014

HARI TERAKHIRKU BLA BLA BLA

Ha, macam cuak je bunyi tajuknnyer kan????


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*




Ha nie kaedahnyer,,malas nak typ kat pc,,,
hihihi tengah ingt ayat2 trs je ambik enpon typ bla bla bla

Ha nie menu2 terakhir yang aku masak, dihujung minggu December 2014


Ha nie misi transform baju dinding dapo..x dapat corak dinding marble,
tiko getah punyer corak jadi le,,janji bertuko..udah lame giler tau tak tuko,,buruk beno bunyinyer kalu teman kabo udah berapa lama x tuko hahaha? ape nak tau jugak udah berapa lama ye? hahaha Udah jangkau 10 tahun hihihi...kome usah kate teman kedekot pulak udah..tuan punyer blog nie tuko bergaye dari bawal ke shawl boleh..
Nak nuko baju dinding dapo susah beno?ish udah teman kabo kan tadi ini le yang terkahir kan..di bulan December...hahahahaate macam mana cantik ke hidak? tak boleh le nak tanding dinding dapo kome yang lawo2 tu..dapur teman pon keteh keteh je..bukan dapo leterik....

Ha nie pon semangat terlampau nie mama kome kan, gosok baju sekolah hihihihi..
baju sekolah teman gosok, baju kerja sendiri hidak pulak tangan nie nak menggosoknyer hahaha..ini pon baju yang baru2 je..yang taun lepas punyer masih dok dalam lemari tu..itu pon kena gosok jugak buat tuko ganti..buku2 teks n rampaian pon udah siap dibalut, lupe pulak nak ambik gambonyer..ha semangat kan mama korang di hujung minggu terkahir December 2014 nie..[Tup2 cuti sekolah dilanjutkan lagi seminggu, berikutan masalah/musibah[dugaan] yang melanda nagara kita]..

Ha sambil duduk lipat kain yang dah kering sambil nonton GEGAR....VAGANZA...
Ha nie kesahnyer kain tak kering2 udah 2 ari..sejuk je, nak pulak tang ketiak lembab je, ate kalu di bio dekat luo bawah oning..bertambah2 lembab n lambat le nak keringnyer..so kita guna kaedah ini ye..sangkut2 lah di tempat2 yang boleh disangkukan, sambil kipas angin mengedarkan anginnya.jadi jugak le deco rumah tok musim2 hujan nie..


****SEKIAN SAJA N3 AHAD TERAKHIR 2014****









Friday, 19 December 2014

TERPAUT PULAK KEPADA SHAWL

Ermm nie nk cite nie, entah kenapa le tetiba bekenan beno dengan shawl..hihihi first dapat oblong shawl..kak ipo bagi,amboi jual mehey mule2, ckp dlm ati bile mesenyer nak gayekan shawl nie,,panjang pulak tu huhuhu 2 meter suku kome..ermm boh dalam lemari dulu la...nak jadi cerita..teman nie ada le niage sikit2 bebaju. tudung2 bawal n shawl man 2,3 ley dulu..negok2nyer customer teman2 bekenan pulak dengan shawl2 nie, shawl oblong cuttingnyer..ujungnyer curve..ate orang dah mintak ye dak teman pon restok le lgi mengikut warna yang customer request..ate elok beno kate deme...best..x yah pakai inner pon ok senang bentuk n senang ejas..depan belakang labuh..

Ate bila org udah pakey, teman menjuey pon kena try lah,,macam mn ke rgopenyer muke teman nie kalu pakai shawl..idak ke bulat je ish ish ish..ate makenyer teman pon gayekan le shawl2 yang teman niage tu...ha nama kedey teman tu NWZ Collection, Sudi sudi le jenguk ye..Ig or fan page Pakaian Muslimah[NWZ Collection]...

Ha moh tengok teman belanje gambo mane rgoper muke teman pakai shawl ye...hihihi

Ha nampaknyer macam menarik..so sekarang nie dok berkenankan shawl curve nie..dengan warna2nyer yang ceria...apa kata kome???ok tak???
nak cuba leh la pm teman ye, or wassap 012-9023596
..Cuma RM18




Thursday, 18 December 2014

UDAH KEMPES KEMPAS DOMPET TEMAN

Ermmmm ape lagi kalu ujung tahun ye dak, mn yang bujang, dompet kempis..p shopping moping sale ujung taun, yang baru kawin,dompet kempes pi hanymoon,,ye ke? errmm kempes beli perhiasan rumah pon boleh jadi jugak kan, baru kawin ye dak?? aaaa yang udah ada anak plak, dompet kempes pi bercuti dengan family..errmm kalu dah ada anak2, nak pulak yang dak bersekolah huuuuu...dompet mak ayah kempes, sebab membeli belah perkakas sekolah segala bagai...huuuuuuuuuu panjang hunyer ye...

Aduhai kome oiii, aje mahey beno perbelanjaan sekarang nie>> yang tadika usah cakap le, yuran saja udah rgope nk masuk unibersiti ye..sekolah rendah pulak pakaian deme udah mcm penjawat awam beruniform bagai....mama dulu idak le rgope ni..baru nak masuk darjah 3 udah dilantik menjadi pengawas pusat sumber>>> ingat dilantik2 saje la kan..udah kena pakai pakain khas pustakawan le bagai...bajunyer pulak bukan warna putih, bukan warna biru..tapi warna pink ko..haaa melaram aje bebudak sekolah rendah sekarang nie yang berjawatan le kononnyer...ish ish ish yang kempes mak pak jugak ye kan..

Tahun depan  akmal 6 tahun n still dok kat sekolah lamanyer tu la Az Zahra, nak anto sekolah PRA, mcm tak adil lak kan Nurin sampai 6tahun sekolah Az Zahra..n tahun depan pulak akmal udah didaftarkan untuk mengikuti kelas KAFA, memandangkan si Nurin pon teman udah masukkan pada umur 6 tahun, mcm tak adil [tak adil lagi] lak kalu akmal nie dimasukkan pada umur 7 tahun sian lak dia, nanti bukan dia yang terasa, mama lak yang terasa mcm bahagi2 pemikiran lak tok anak2..ermmm tak pe la mama dengan papa cuba sebaik mungkin la ye..Harapan mama n papa supaya korang berjaya menuntut ilmu..dan masa hadapan...

Erm nie la uniform baru kakak n adik..
Kakak bab bergaye bagi kat dia...
Adik kalu buat muke x mood memang tak boleh bla..hilang kehensomannyer..

Ekcheli nak habaq mai, si akmal nie badannye udah semakin sehat, alhamdulillah le kan anak mama sehat tanpa sebarang penyakit..tapinyer itu le bajed nk beli baju sekolah udah berdouble2..baju tahun lepas udah sendat le jadinyer kalu udah badanyer semangat sehat..
Nurin pulak semakin tinggi udah nak sama tinggi mama katenyer......

Perkakas lain tu mama beli lebih kurang je la ye, mana yang boleh pakai pakai semula la ye anak2 oi..tapinyer mama rase basic semuanyer bargu...hahahaha...anak o anak kan..tapi bli yang murah2 udah...kome jage n pakai le elok-elok n dengan cergemat tak gitu...

Ok apa pon...buku sekolah kome belum balut lagi..entah bila le kerajinan mama nak datang..kita tunggu je lan nanti ye.....da da da....


  

Tuesday, 9 December 2014

CUTI-CUTI CUCI SAKU..

Cerita Rabu Lepas Cuti jalan seharian, bawak anak2 p jalan-jalan dalam negeri ja..KEMANA??????????????
ZOOOOOOOOO NEGARA JE..

Walaupon orang kata ticket mahal..tak berbaloi..tapi mama n papa igno je la..sekali sekala ja..bukan setahun sekali, bukan sebulan sekali, entah berapa tahun sekali la kott nk coti2 togather-gahter dengan papa n anak2 di hari biasa..susah tauuuu nie boleh dapat anugerah nie...ermmm tapi tak tau sapa yang patut bagi hahahaha....

Apapon dari awal masuk Zoo segalanya berjalan lancar, alhamdulillah...kami sampai awai tau kul 9.40am dah smpi..bekpes pon dekat zoo..hihihi walaupon agak mahal sikit kan..makan bugger je, papa kata jgn makan berat2 nti  tak larat nk jalan hahaha...

Alhamdulillah anak2 pon happy nmpknyer..smpi mngadu dah tak larat le nak jalan, dah penat la mama kaki adik nie nak jalan..hahaha, aaiiik mengalah ko ye..ermmm kejap je penatnyer, dapat rehat sekejap tido dlm keta, bngn je udah mintak nk jln2 lgi..hargu-hargu..




 My Happy Family

Huuu, udah lama x jln2,,penat jugak rase, tp nasib baik separuh jalan naik tram..ZOO


Ha kami nk masuk Panda Giant, nak negok tempat mcm mn ke rgopenyer???
ermm tapi gambo teman idak le cantik beno, gune kemera enpon je kan..

Ha ate ini le panda dekat Malaysia Zoo 
Meet Xing Xing & Liang Liang, 
yang mana 1 Xing Xing or Liang-Liang teman tak pasti hihihi, x dan nk ermbaca..
mintak maaf la ye..hihihi. Dalam nie satu laluan je..satu hala.n satu laluan untuk setiap pengunjung tengok panda tu..

nak ambik bidio bnyk2 cik abang marah, hahaha coz first lupa nk pdm flash,dia nmpk lak..mama ko x abih2 dengan telipon dari awai sampai..huhuhu..ok abang last2 ambik gambar je hihihi..marah kooo..
sebelum org yg jaga tu tegur..baik teman tutup phone..kang terbantot lak nk jln keliling zoo trs balik hahahaha..kat luo smbung ambik gambo lagi ye hihihi..

Ishh, setengah hari, ambik gambo n video gune enpon xcukup bateri laa...bnyk gambo lgi yg x dan nak ambik, tangan pon udah lenguh kome masa tu, sampai anak sendiri pon udah tego, mama nie dari tadi asyik ambik gambo je..huhuhu...ok le mama udah simpan enpon mama, udah nak abeh bateri pon hihihi...

ermmm happy happy happy, percutian yang singkat tp pueh ati le, masuk keta je nurin n akmal ucap terima kasih kat papa n mama, bawak p jalan2 kat Zoo...sama-sama sayang...ok moh balik udah penat kan..