Digital clock

Wednesday, 26 November 2014

MUSIM KENDURI KENDARA

Ermm Citer Sabtu lepas,, Majlis Khatan anak jiran, merangkap kengkawan anak2 teman le..
Sunatnyer ri sabtu, petang jumaat tu dah start sibuk le merewang, ermm malam tu ada majlis tahlil n bacaan yasin, pastu membungkus goodies bag, udah macam kenduri kahwin meriah gilerrr...nasib le jenjiran blok tu spoting moting..semua turun ambik bahagian hihihi...

mlm tu x sempat pon nk hambik2 gambo bagai...ramai bebeno ummatnyer..bebudak usah cakap le..merdeka dapat pelepasan malam..hihihihi smpi x nak  balik rumah.udah tengah malam sanggup pulak nk nunggu org lelaki menumis kari ganja daging kambing..peaaahh maveles...plooopppp...

menu boleh tahan, lain dari yg lain, isi ikan dori sweet sour, ayam goreng rempah, acar nenas, kari ganja daging kambing..nasi putih, minyak n kuih muih memey pueh ati...
Teman dengan jenjiran sebaya udah macam anak dare tau..dok bagi door gift kat para tetamu..ohh perasan mude kejap, padeheynyer udah anak due ye dak..mentang2 anak2 udah beso.dok asyik main je, x nmpk le berkepitnyer kan..hihihi

Hubby n suami jiran sebayaku ambik port cuci pinggan mangkok..sambik membasuh isteri2 ada depan mata hihihi..sambil mendendangkan nyanyian kpd tetamu smbil cuci pinggan...siapa lagi suami teman le..suami jiran nie malu tapi mahu..maklum le org baru..hihihihi

ok la sembang banyak x kena, tembak x kena..jom layan gambo2 je..

                                      KEK PON TEMPAH SPECIAL untuk pengantin
 Ha yg baju ijo nun di cerok tu suami teman dengan encik suami jiran teman yg gambo bawah  tu.

Ha tu nampak si yang terlampau sebok ke depan ke belakng lawat kawasan..Jiran teman nie ambik alih pegang baby2 yang mama2 depa nak makan.. khidmat transit disediakan hihihi..moga2 lekat la kat depa pulak tok mendapat rezeki baby...
Bawah nie hasil pemberian tapau dari tuan rumah..tq..best sangat walaupon agak penat tapi semua happy.n ikhlas membantu..boleh diakatakan satu tangga blok kami tu ..turun membantu sampai semuanyer selesai..alhamdulillah semua berjalan lancar..





Monday, 17 November 2014

MAJLIS KHATAM AL-QURAN & IKHTIFAL 2014

Tadika Islam Az-Zahra
Selesai Fasa Pertama..

Majlis majlis semalam berlansung di Dewan MPPJ Bandar Sri Damansara..


Kejap je masa berlalu, anak2 dah semakin membesar, mama n papa udah semakin meningkat usia..huhuhu..semalam majlis penyampaian hadiah untuk tadika, n Majlis Khatam Al-Quran untuk kafa Sek Agama Az Zahra Sri Damansara..


Ermm Akmal ada persembahan tadika islam Az-Zahra..n menerima anugerah kedatangan terbaik kata cikgu..pas tu dapat gak le cenderahati..peroleh 84.8 peratus..Alhamdulillah la itu rezeki anak mama kan..Insyaallah akan datang peroleh peratus yang lebih tinggi..


[Orang Lain pakai baju melayu dia n 2 orang lgi x paki baju melayu]
Tak sempat nak ambik gambo ms atas pentas laju beno jalannyer..


Khatam Al-Quran tu untuk sekolah kafa...bukan Nurin ye tapi sahabat handai yang seiring menuntut ilmu di sekolah tersebut..NURIN?? insyaallah tahun hadapa kot Khatamnyer..
ermm mama lak yang over confiden ye..tapi harap2 dapat le tercapai kan..n semoga berjaya dalam pelajaran....

Banyak Lak persembahan semalam,,sajak bahasa Arab, Nasyid, Khatam dan lain2..
Ok la jom layan je gambo budak akai panjang nie..


Balik dari dewan mintak upah ais cream..


Ok semoga anak-anak mama berjaya dalam hidup dan pelajaran..




Thursday, 13 November 2014

APE YANG KO BUAT TU HAAAAA

Ermm Citer Fresh nie hahahaha, saspen tak bunyinyer?
Ala idak le saspen beno pon,, haru jeee..dek ragam si anak...
Tadi Cikgu akmal wassap ragam@aksi dia kat sekolah..
Aduhhhh ape kes pulak nie kan?
Ape yang di tengah buat tu?
OHHHHH TIDAKKKKKKKKK


Ermm ape yang ko buat haaaaa????
Cikgu dia kata dok asyik garu kepala saja....
MAMA: ohhh ada KAP WAU TA WAU ke??ermm tak mungkin yekk hihihi..
Nie satu sebabnyer rambut dia dah panjang,Bukan tak mau potong,dia kan baru baik dari demam pelentong tu..tu yang tertangguh2 nk potong rambut...dia garu x sakit, baru je letak mesen tu dia kata sakit pulokkk huhuhu...memang le atas kepala tu merah lagi..sebabnyer dia kopek..time dia buat tu tak sakit..time mesen bergegar, dia pulak bergetar hohohoh..tp memang dah ckp dengan dia sebelum ari ahad nie kena potong rambut..nak kena encem2..nk ambik hadiah katanyer...ye la nak oiii
Buat malu mama je tau....hohoho






Monday, 3 November 2014

JAGA ORANG BERPANTANG

Ermm sapa pulak yang dalam pantang ye dak????
ha nie citer pasal pantang dek sebabkan chikken pox...SIAPA??
Si akmal..huhuhu memang dugaan betul jaga dia nie dalam pantang..
Haru geleng kepala mama dia dibuatnyer...sebab apa?
X macam orang sakit..dia sakit time nak tido je...itu pon jenuh pakse soh tido...

Xceli rasanyer dia dah kena awal masa nurin kena dulu, tp mugkin x bnyk kott..
Kali nie kena ha bapak besau2 bijik airnyer...Kita je yang risau,, dia apah idak..
Baik digarunyer selamba je.. yang dok atas kepala relex je dia kutis2...
Mama je yang dok bising dok dia dok diam....STRESS Mama tau...

Kita masak steam n rebus2, leh pulak mogok2, ermm tak sedap mama masak.
Tapi selera boleh tahan jugak budak sorang tu dalam sakit2nyer dimata mama je la nmpk dia sakit
n takot dia sakit dia hargammm nyaden je rgopenyer...


Nie le rgope budak berpantang asal nama je huhuhu
siap nk bawak bot kertas tido lagi dipelok2nyer je dia..
Apa pon mama doakan moga cepat sembuh ye..