Digital clock

Friday, 8 August 2014

CITER RAYA PERTAMA

Salam Aidilfitri buat semua teman2...
Tahun nie beraya di perak, balik kg ari sabtu..redah jem ke tapah mengambil masa selama 6jam 30minit..hambek kooo..Abeh semua jln altenatif aku redah dengan en suami..alhamdulillah sampai kedestinasi dengan selamat.....anak2 dok aju soklan, dah sampai ke mama, errmmm lamanyer nk sampai rumah opah??? sampai2 elok dekat time berbuke pose huhuhu sib baik udah dekat time buke pose,, kalu idak jenuh nak layan perasaan lagi dok tunggu masa berbuka, selalu paling koman pon 2 jam udah sampai depan rumah mak..jln time bukan cuti umum la kan..clear je perjalanan...

Ermm tahun nie menu ari raya pertama rumah mak, rendang, lemang, nasi empit kuah kacang, n mee rebus,,haa menu tambahan lasagna n spegato..hihihi orang baru pest time nk buat tah jd tah idak, tp harap menjadi le,,bukan apa, ajat ati nk buat lasagna tu nk mkn adik beradik je,tup2 anak dara si nurin tu mintak spegati pulak sian pulak udah sebulan berpuasa,,nk meraikan hari kemenangan kan...So mula la memotong segala rencah2..itu pon udah tengah ari baru nak mula..tup2 tengah menumis2 tetamu udah mula datang,,sedara mara sebelah mak... huhuhu aduh abis la malu i..pest time lak nie nk ma...okk x pe la..x cuba x tahu ye dak.. feeling happy coz my uncle n sedara-mara cakap sodap bangat..my hubby pon x pernah makan spegati tetiba beria2 lak nk mkn tapi kesian x cukup...balik pantai dalam repit masak spegati lagi tp kali tu buat ayam cincang pulak pearhh seronok isteri tengok suami n keluarga mertua makan bertambah2 kira past la yek teman masak menu orang putih raya nie..hihihi..alhamdulillah....

ok la citer kang x abis2 jom layan gambo di family kami di pagi raya k...


Nie lah keluarga kecil kami, tahun nie thema apa yang ada je...
ala2 maching gitu jadi le..

First day raya x p mana2 pon dok rumah terima kunjungan para tetamu..dikalangan saudaramara kedua belah pihak[mak n arwah abah]..


nie selit kejap gambo mak dare k..tomel tak kak kembo hihihi..


Ha sembang santai di petang raya..nie sebelah mak..udah nak balik baru dapat ambik gambo..itu pon ambik tangkap muat je.. x der nk posing2 bagai...macam2 cite nk disembang kan..pasal basikal. motor,, n buadak bam bam si ecah ni ha..sengeh aje ponn

*
*
*
*

Nie sebelah arwah abah..nie menantu2 n cucu2 hihihi..
pakat semua udah beso2..deme panggil teman mak kembo..
setahun sekali le dapat bersua muke sembang gurau2 macam nie...

 ok abis citer raya pertama...nanti sambung raya seterusnyer kot ada citer ye hihihi