Digital clock

Thursday, 28 February 2013

Batuk....

Salam semua,batuk oh batuk bila la nak hilang,berganti-ganti pulak depa nie,lepas sakit tekak berminggu2,timbul pulak batuk sampai sakit2 dada dibuatnyer ...nak tidur malam pon kena tidur dengan keadaan bantal bersusun mcm gambar atas tu...aduhhhh jenuh betul..bukan saya sorang ja yang dok x berapa sehat nie mamber office dok sebelah pon silih berganti-ganti virusnyer,,harap2 kami cepat le sembuh...

Tuesday, 26 February 2013

Hujung Minggu Yang Lalu

Kami lah penyamun di dalam negeri heeyy
Kerja merompak mencilok dan mencuri
Tidak memilih mas intan kerbau sapi 
Asal yang... molek ku..bawak lariii
Kami penyamun,penyamum la la la la la

Ha ha ha sape lak yang jadi penyamun nieeee??? aduhhhh tolonggg....
rilex ye kawan-kawan x daq sapa yg jadi penyamun n x sapa jugak yang kena samun
mintak simpang la ye..... ha mlm tadi punyer angkara la nie,,dok tengok citer nujum pak belalang tu...isshhh citer dolu2 nie x lapuk dek hujang tak lekang dek fikiran tak gitu...hihihii ok la sambung citer tajuk entry ye..

Hari sabtu lepas saya dok rgajin2kan diri membuat soto n puding trifle,,hihihii nk buat lama dah nk buatnyer tapi x tercapai2 juga,hari sabtu ri ternekat juga nk buat coz sambil buat makan tok family dapat gak balas pinggan jiran sebelah yg terkumpul hihihii alhamdulillah semua selesai...ha saya tepek gambar yg tak seberapa tu ye tok tatapan..
Akmal kata errrmmm sedap...dhen hujungnyer ada lagi ayat dia..''adik nk dapat palale [pahala] alhamdulillah''' puji masakan mama pon dapat pahala kan ..bagus anak mama....




Hari ahad pulak kami ada jemputan kenduri doa selamat n tahlil dekat selayang rumah pak cik..saya p dgn anak2 n kak ja coz hubby kerja so jadi pemandu berhemah le hari tu,,,kalu x bwk penumpang pon still kena berkhemah kan kawan2 haa gitu...kenduri tu tanda syukur tuan rumah coz anak no.2nyer adik sepupu saya lah dapat melanjutkan pelajarannya ke KOREA selama 5 tahun tu ...masa tu saya mesti dah berderet2 anak errrmm..sepupu2 dok panggil saya kak kembo senang je tak kira adik ke akak same je hihihihi,,apa pon kak kembo doakan selamat berjaya n selamat pergi dan kembali...amin... ok itu saja no buat entry kali ini ha dak lelaki dalam gambar bawah nie la nk ke KOREA tu...3org dara pingitan tu semua solo2 lagi,,selepas 5 tahun nnti semua dah berpunyer kottt..hihihihii nanti kita tengok ye selepas 5 tahun....

Monday, 25 February 2013

Penguhujung Kisah Pengenalanku...

Salam Semua...
ok hari nie nak tutup citer pengenalan diri k...cube la bace ye....

La nie tiba masa nk citer sal berfamily pulak....lepas berjumper berkenalan beberapa bulan gerak hati kata ok nie la jodohku,,,alhamdulillah kami sampaikan hasrat hati kami pd yg lebih tua,,saya kpd abang kandung n pasangan pd family dia laa..alhamdulillah semua berjalan dengan lancar...bulan 3 tanggal 12hb 2005 kami bertunang,,saya langkah bendul tauuu hihihiii memandangkan kak saya tu masih dok belajaq lagi makanyer saya tetap gak le nk langkah bendul tu hihihihii tarikh kami lasungkan perkahwinan pon terus ditetapkan pd hr pertunangan tu iaitu pd 2.6.2005, 3 BULAN je bertunang,,,baik terus nikah je ye dakk??tapi org kata asam garam bergelar tunangan org nie lebih mencabar jd nk rase jugak le..hihihihi
bukan ape dlm masa 3 bulan akan datang tu sempat le jugak kami kumpulkan MONEY2222 BETUL LA KAN?, apa pon alhamdulillah semua berjalan lancar,,bak kata org tua2 hebat jugak le dugaannyer setelah bergelar tunangan org, bahkan dugaan tu tetap ada disaat nk naik pelamin tu subhanallah hebat betul ko..tp syukur juga kami dpt atasinya dgn berkhemah....DAN HASILNYER kat bawah nie la...umur 21thn dah ada sorang anak...tiga tahun lepas tu add lagi yg no.2..gambar tu si kakak umur 3thn,adik 5 bulan kot...hihihii syukur alhamdulillah diatas rezeki yg diberi..mama n papa sayang sama kamu.....moga jadi anak yang soleh n solehah ye nakkk...ha lepas nie boleh masuk citer yang fresh2 pulak ye.....jumper lagi..

Friday, 22 February 2013

Ada Mata Yang Memerhati

Ha jaga-jaga cik salmah ade mate yang memerhati......

awat la pulak dok post gambaq bus stop kannn??? ha nak tau sebab apa ?? ...coz nk sambung cita pasai jatuh laaa....hihihihii...kat cinie la kami jatuh.....
**
*
*
*
    HATI...

    hahaha malu chek... tu la bus stop love kami....percaya ka dak dah lapan tahun kami hidup bersama..nk tau daq bus stop mana??????BUS STOP SJKC Tai Tung Salak Selatan....penuh menyimpan kenagan manis....apa yang penting???? kami happy....
Setiap kali pi lalu jalan tu, dengan bangganya bagi tau kat cahaya mata kami,tang nie la mama n papa jumpa...berbunga2 ja dlm hati...tapi x dpt bunga punnn...hihihihi.  

Tang nie la fist date kami,,,,hangpa jagan ketawa nooo..coz masa tu saya dok hantaq kakak saya kat pudu naik LRT ja,dia dah naik bas saya pon buat le temujanji hahaha..perigi cari timba...ye la time tu saya tak dak tiponn bimbit...cuma yang ada tipon awam ja la....p tang tu jalan kaki ja dr pudu raya x abis minyak motor ponn..hahaha itu la antara2 kenagan yg tetap segar dalam ingatan......so sweett..kalu nk ikutkan citernyer 4 hari 4 malam pon tak abis.....nnti hangpa bosan pulak.. ok la nnti sembang lagi no...da da 

AkuDhiaDanNur

Errmm mcm mana nak mula kan ye????
Nak mula dari awai ka akhir????
Mai chek nk cuba la noooo...tapi hangpa jgn dok gelak nooo....


Rencah hidup ku ada bnyk bahagian,,,,pasangan kembar, bujang, berkahwin, suami, anak2..Pahit manis kehidupan berumahtangga nie adalah rencahnyer...mcm kita masak-masak tu, tak cukup bahan maka x lengkap le masakan kita asal ade je la....sooo bila dah kahwin ada suami....Anak2???? perlu lah nak lengkapkan rumahtangga, alhamdulillah saya dah ada anugerah itu.. sayang kat depaaa...

PASANGAN KEMBAR
Raha???? eeerrmmm mana 1 nie? ziha or zira..issshhh, itu le yg selalu dok terkeluaq kat mulut depa yg dok panggil kami..Ra[zira]ha[ziha]=raha..so kenalah panggil nama suku kata kedua tu dgn gabungkan bunyinyer...makanyer tak ada lagi silapnyar..ziha or zira akan menyahut dan menoleh dengan senyuman gitu hihihihiii...jgn mare haaa...

NAKAiii......
adik:: Ini baju adik
akak:: ye ke,,gosok dulu baju akak baru akak bg yg ni...
adik:: dah ambik tu..
akak:: isshh adik tiduq, baju aku tadi x licin gosok dia,,tak aci nie...rgenyuqkan sikit lah baju  dia nie,,, ha itu lah antara ragam2 aku dan dhia...

BUJANG
Dipendekkan citer la ye..Abis je SPM tahun 2002 saya pi hijrah dok kat KL[Sri Petaling],,dok mai sana coz dah dapat tawaran kerja kat syarikat Keselamatan sebagai kerani ja..tapi masa tu saya dok rghasa dah bagusss dah dapat kerja tu..maklumlah tak lama lepas tu dh dapat pegang duit sendiri kan??RM600 dah rghasa macaamm 6 rghibu,,,banyak tuuuu mak chik kayooo..hahaha..2 thn kerja 2 syarikat saya kerja..setahun setiap company laaahhh...genap 2 tahun menimba pengalaman, saya jatuh pulakkkkkk duhhhh.....tu la apa nak buat dah nasib nasib badan..bukan jatuh longkang or tangga tauuuu...chek chek chek....chek jatuh hati laaaaaa...awat kalut sangat nieee hahahahaa.. ok nnti smbung lagi ye bab jatuh pulak kkk...tungggu yekk.



Thursday, 21 February 2013

Fisrt Time BerBlogger 21.2.2013



Salam Semua..
Hari nie first time berbloging2, tak sampai beberapa jam habis semua ingatanku!!!! nak tahu kenapa???
email.adrss nk log in n password pon leh salah....padadahalnyer bertulis, rogphenyer lain yg ditulis lain pulak yg di key in....hambekkk koooo....hahahahaa...sib baik ingatanku kembali berkembang ..... ingat balik ape yg di sign up sblm tu hihihi, nampak sangat le memang fist time kan....ok le..nk start berilham nieee,,,tunggu yeee..da...